Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

ocz je postavio na 11-oj stranici rezultate u crysisu,
Enthusiast (DX10), AA 8x, 3 loops:
1920x1080 : min: 27.81 avrg: 36.30 max: 44.65
kod mene :min: 20 avrg: 36.16 max: 44.21
ocz ima core i5 750

Znaci 0.14 (nula zarez cetrnaest) average fps razlike u odnosu na i5 750. Potvrda onog sto svi odavno i znamo-cpu nema prakticno nikakvog uticaja na Crysis i da barem tu bottlenecka-nema. Sto nas vraca na pocetno pitanje: zasto pad performansi pri prelasku sa 6950 na 570GTX.

Znaci 0.14 (nula zarez cetrnaest) average fps razlike u odnosu na i5 750. Potvrda onog sto svi odavno i znamo-cpu nema prakticno nikakvog uticaja na Crysis i da barem tu bottlenecka-nema. Sto nas vraca na pocetno pitanje: zasto pad performansi pri prelasku sa 6950 na 570GTX.

Molim te pre nego sto tako nesto izjavis procitaj ceo topic o crysis-u!
Tu isto imas poredjenje sa Sandy bridge procesorom i lepo mozes videti razliku toliko o tome da CPU nema efekat u crysis-u....... i to sa quad core procesorima, a ovde se spominje dual core pa kad ukalkulises enormne razlike u procesorima mozes izvuci zakljcak ako zelis.... (objektivan)

Istina, ali OCz je takođe rekao da mu je karta u x8 slotu, što može da objasni pad performansi, iako je quad i5-750 u pitanju.

pa i nije bas tako...obrati paznju na min fps 27.81 vs 20 to ipak govori da od jacine cpu-a zavisi visina minimalnig fps-a,a po meni je min fps najbitniji,jer dzaba mi jak avg i max,ako je min los.....evo cisto poredjenje:moja 6870 na mojoj konfi nekad u crysisu kada je veliki krkljanac nekada padne i na 22-23 fps,i postane bas nezgodno za igranje na momente(ponavljam samo na momente,u glavnom je fps oko 36-45)a ista ta grafa kod lika sa i5 750@4 ghz nikada nepada ispod 33 fps,ma koliki krkljanac bio,i to sve na potpuno istim podesavanjima u istim delovima igre,a avg i max mu je manje vise isti kao i kod mene.....znaci ipak jaci cpu i novija arhitektura rade svoj posao kako treba....mada meni licno ne smeta,jer meni eventualno crysis ponekad tako cepne,ali zato sve ostale igre mi rade PERFEKTNO,i nepada mi na pamet da zbog jedne igre menjam platformu,bar ne jos uvek.....lepo je kada svako stavi neko svoje poredjenje,pa onda svi lepo mozemo realno da sagledamo situaciju,i moje je licno misljenje (bez da nesto pametujem)da intel uvek ima vise te sirove snege od amd-a,da ne pricamo o varijantama klok za klok.....

Naruceno :D

Grafa ce izgledati ozbiljno sa backplatom a ne bude li radila na 1ghz sa ovim ima da potrefi oglase :p bice tu za oko 3 nedelje :D

Samo jedno upozorenje, nemojte ni slučajno disable-ovati power limit pomoću GPU-z (/GTX500OCP), jer to može dovesti do smrti karte, pojavilo se dosta takvih slučajeva na netu. I nemojte ići sa naponima iznad 1.1v. Što je ionako blokirano bez modovanja biosa...

Poslednja izmena:
Jel dolazi do crkavanja karte zbog temperature, ili nesto drugo u pitanju?

Jel dolazi do crkavanja karte zbog temperature, ili nesto drugo u pitanju?

Ne. Vec postoji dokumentovano iskustvo usera kome je crkla 570GTX a bila je hladjena na minusu(-40 stepeni GPU, 0 stepeni VRM) LINK

Burnout karti se koliko je dosada poznato, desava u jednom od dva scenarija:
1) disable-ovanje power limitera u GPU-Z i pustanje Benchmarka
2) Podizanje napona iznad 1.1-1.15 i pustanje Benchmarka

Jos detalja o ovim dogadjajima sa dodatnim linkovima korisnika i fotografijama burnout-ovanih VRM-ova OVDE

Poslednja izmena:
Ne. Vec postoji dokumentovano iskustvo usera kome je crkla 570GTX a bila je hladjena na minusu(-40 stepeni GPU, 0 stepeni VRM) LINK

Mozda je zbog kondezacije crkla a ne od viska napona ;)

Mozda je zbog kondezacije crkla a ne od viska napona ;)

Malo mi je skakljiva prica sa dodavanjam napona i crkavanjem karti.Zasto.Cemu sluzi onda OVP?Oni koji su projektovali Fermi chip za sigurno su radili neke testove do kojih granica dodavanjem voltaze
chip moze da izdrzi da ne crkne!Takodje mi je nerazumljivo da GF104 moze da ide i na 1.2v lagano i da radi a derivat je GF100 i da mu ne bude nista a da GF110 crkava "tek tako"~!
Inace sasvim je dovoljno ici na 1.1-1.5v,nema potrebe za vecim naponom.Ti naponi su provereni na GT200 kao radni 24h/7 .Ne verujem da je Fermi osetljiviji a pogotovu kad se stavi na vodene sisteme za sigurno moze da predje granicu preko 1.15v.Bacanje graski sta je sve u pitanju i kome je zasto crkla karta pod kojim okolnostima!

P.S.
Moderatori cekam i dalje!

Poslednja izmena:

Jos detalja o ovim dogadjajima sa dodatnim linkovima korisnika i fotografijama burnout-ovanih VRM-ova OVDE

Stim da je samo jedna crkla sa naponom manjim od 1.2, a da nije bio disable-ovan power limiter, i to nije bila referentna karta u pitanju, kao ostale. Lik je nije skidao kuler da vidi da li je otišao VRM kao i u ostalim slučajevima, ili je možda nešto drugo u pitanju, pošto se boji se zbog RMA. I onaj što je radio stres test 16 sati u OCCT na 1.188v. Ovo sam već bio pomenuo, ali je isto obrisano sa celom rapsravom. Mada svakako ne treba ići iznad 1.1, zlu ne bilo. Očito nije bez razloga to limit bez modovanja bios-a.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Od 7 zasad prijavljenih slucajeva crkavanja na tom forumu, 4 uopste nisu ni disable-ovala power limiter.
Ono sto je meni narocito problematicno jeste iskustvo poslednjeg na onom spisku, znaci nije ni benchmarkovao niti se izivljavao sa naponom, po njegovim recima 1.17v i crkavanje se desilo prilikom igranja Crysis-a.

Ovo sto se desilo sa 570-ticama na stranom forumu u tih par komada je poucno.Naponska seckija "ne moze" da izdrzi veci napon od 1.15v i sve preko toga nije preporucljivo.
Ljudi su se opekli na svom primeru a na nama je da ucimo na tudjim greskama.Takodje ima dosta i onih koji voze na 1.2v pa im karte rade stabilno bez problema.
Od svega najsmesnije mi je koliko ljudi nemaju meru i misle da hardver nema granice te traze klokove preko 1000 Mhz,cak na 1100 Mhz pa prze napone samo tako i to na stock hladjenju :(

Poslednja izmena:
Sad sam došao od drugara koji je kupio Inno3D GTX 570 . Mogu reći da dam zadivljen koliko to lepo i glatko radi sa def naponima i taktom . Nema velikih oscilacija u frejmrejtu i hlađenje jako lepo odrađuje posao ( tiha je ) . Mislim da su napravili odličnu kartu i da problem vezan za crkavanje nema direktne veze sa samom karticom koliko sa vlasnicima iste . Naravno u svakoj seriji se nađe par defektnih komada , ne verujem da bi to trebalo bitno da utiče na povoljan utisak koji ova karta ostavlja .

Gigbyte GTX 570 GV-N570D5-13I-B

Interesuje me iskustvo korisnika ove karte koju i ja posedujem vezano za temperaturu.
Moja karka na default clock-u Idle 37-40` Load u igrama u zavisnosti od AA i AF
81-86` sto mislim da je vrlo visoka temp. gledajuci po forumima.
Tek kad setujem u MSI Afetrburner-u fan temperatura u igrama je 71-74`ali i fan
vrti na 70%.
Molio bih vas za vasa iskustva i savet.

Jel mislis da je OK da ti fan stoji na min. kada si u igri ...? Da tako treba nVidia bi stavila fan koji se vrti samo na 1350RPM (@ 40%) i ne dalje od toga.

Evo ja npr. u NFS Hot Pursuit drzim nekih 55-60% sa ukljucenim vsync i karta ide do takodje nekih 55-60c. U recimo TDU 2 fan drzim na 65% i temp. nikada nije dostigla 65c, uglavnom je tu negde oko ili ispod 60c - to kada na kratko predje 60c ili dodje do 65c to je kada je jako visok ili maksimalan GPU usage (inace ukljucen je vsync i u NFS-u).

Ako ti na 75% fan karta ide do 74c onda ja mogu da predpostavim dve stvari. 1) drzis iskljucen vsync i FPS ti nepotrebno ide u nebesa i GPU usage je uvek 90%+ 2) kuciste ti je slabo provetreno.
Ili je nesto od ova dva ili je mozda i kombinacija oba ?

Kuciste sigurno nije problem posto imam Chifteka dragona fan 23cm sa sttane i 4 12 cm koji uduvavaju hladan i izbacuju topao vazduh .
Vesync mi je na "Use the 3D application setting"
Ako ne koristim afterburn fan ide od 40-55% i imam te temperature.

Od 7 zasad prijavljenih slucajeva crkavanja na tom forumu, 4 uopste nisu ni disable-ovala power limiter.
Ono sto je meni narocito problematicno jeste iskustvo poslednjeg na onom spisku, znaci nije ni benchmarkovao niti se izivljavao sa naponom, po njegovim recima 1.17v i crkavanje se desilo prilikom igranja Crysis-a.

Taj je prethodno testirao na 1.2 i 980/2200, u trenutku kad mu je otkazala je bila na 1.17. Dva su radila na 1.2, dok treća koja je crkla nije referentam i nije sigurno da je VRM u pitanju, nisam siguran da Twin Frozr II ima istu naponsku kao i referente.

Poslednja izmena:
Kakve temperature imaš u Unigine Heaven Benchmarku, Crysis-u?

CoD Modern Warfare; CoD Black Ops ;Battlefield BC 2; NFS11 ; HAWX ;DIRT 2

Eto udji u npr. NFS i ukljuci u opcijama igre vsync - fan stavi na 55% ili 60% pa vidi dokle ce temp. dolaziti. Ako ti ambijentalna temperatura nije velika (sta ga znam, iznad 24-25c ?) i kuciste je OK provetreno ne bi trebalo da ti GPU ide preko 60tak stepeni.

Kakve temperature imaš u Unigine Heaven Benchmarku, Crysis-u?

Ovo su testovi sa temperaturama gde je fan na automatici

Zvao sam servis uvoznika D-..... i njihov odgovor karta ispravna bla,bla, jedino da ti modujemo fan u biosu "bljak".

Prilozi

• Heaven2.1.JPG
    Heaven2.1.JPG
    69.5 KB · Pregleda: 43
  • 3DMark11.JPG
    3DMark11.JPG
    60.9 KB · Pregleda: 69
  • Heaven.JPG
    Heaven.JPG
    61.2 KB · Pregleda: 54
pa lepo ti rekli......... temperatura najvise zavisi od ambijantalne (one u kucistu) i brzine i efikasnosti ventilatora kao i tela istog

pa lepo ti rekli......... temperatura najvise zavisi od ambijantalne (one u kucistu) i brzine i efikasnosti ventilatora kao i tela istog

Uljudno sam zamolio korisnike doticne kartice za njihova iskustva.
Inace u svetu racunara sam 20 god. i ovo mi je ko zna koja po redu graf. katica ali bez obzira na neko iskustvo covek ne moze da zna bas sve i zato sam zamolio za neki savt pomoc itd.
Da je problem sa provetrenosti kucista i ostale komponente bi se grejale ali
ploca je na 35-40` procesor 30-50` ambijentalna temp 23`.
Vise sam pitao zbog daljih mojih koraka t.j. da odem u servis uvoznika D-.. i trazim drugu kartu.

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Dosta je mala razlika u biosu (zavisno od verzije istog) da na vecoj temeperaturi dize brzinu ventilatora i eto malo vece temperature i tisa kartica, to nije razlog za RMA, mogu oni tebi fan odvrnuti na 100% i kazati ovo ti <55C uvek

Uljudno sam zamolio korisnike doticne kartice za njihova iskustva.
Inace u svetu racunara sam 20 god. i ovo mi je ko zna koja po redu graf. katica ali bez obzira na neko iskustvo covek ne moze da zna bas sve i zato sam zamolio za neki savt pomoc itd.
Da je problem sa provetrenosti kucista i ostale komponente bi se grejale ali
ploca je na 35-40` procesor 30-50` ambijentalna temp 23`.
Vise sam pitao zbog daljih mojih koraka t.j. da odem u servis uvoznika D-.. i trazim drugu kartu.

Hvala unapred

CIRA01, nazalost, to nece biti dovoljan razlog za zamenu, a to su ti vec i rekli. Pogledao sam tvoje temperature, definitivno jesu visoke u odnosu na ono sto se po benchmark sajtovima sugerise kao normalna temperatura za 570GTX.
Ako imas Chieftec Dragon II kuciste, ono sa velikim bocnim ventom s plavim led osvetljenjem, onda je sigurno da ono nije problem, naprotiv, to kuciste je poznato bas po jako dobrim performansama hladjenja graficke.
Fan ti je na auto, setovanjem profila u afterburneru mozes skinuti temperaturu, na ustrb vece buke naravno, ali sustina je da te je zapao malo losiji primerak chipa(u smislu temperature), noto nece biti dovoljno za zamenu, sem ako ti prodavac izadje u susret.

Vrh Dno