Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Ne mislim da ce u Warhead-u imati ikakav, ili mozda hoce nesto jako sitno/zanemarljivo.

Pa eno ja rekoh da mi se cini da se 900MHz izvlaci stabilno sa nekih 1.05-1.06v. Kada kazem stabilno znaci da to ne bi trebalo da puca ni tokom najvecih opterecenja i temperatura tj. da nije potrebno odvrtati fan i drzati kartu ispod 60-65c da bi bilo stabilno ..

BTW ti slobodno ako hoces da provrtis nesto idi na 1.1v, odvrni fan na max i nema brige.
Naravno, za testove... ali za 24/7 mislim da neću da prelazim tih 900MHz za gpu. :)

@milos1
E ajde ako i tebi nije problem izvrti Crysis Warhread/Enthusiast/DX10/4xAA na 1680x1050 nativnoj rezoluciji tvog monitora na default taktovima GTX 570.
Cisto da uporedim koliko ima uticaj Sandy na krajnji rezultat.
Nije problem. :) Biće uskoro, samo da nadjem warhead.

OCz, svaka cast na kupovini, nek te fino sluzi :).

Ja sam isto razmisljao da se ponovim, ali ne znam koliko je pametno prelaziti sa ove 5850. Gledam ti rez iz Warheada (1680x1050, 4xAA, enthusiast, dx10), tu ja imam average 40.29fps, doduse sa dobro nakolokovanom kartom, a tvoja je na stock frekvencijama. Puno bih trebao doplatiti i ne znam da li mi je to pametno, iako sam svjestan naravno da je GTX 570 brza, pogotovu kad se overklokuje. Koliko imas u 1680x1050 4xAA i sve ostalo na max u Warheadu kad je karta overklokovana? Volio bih da vidim koliko bjezi od ove moje 5850, cisto da znam na cemu sam :). Inace jako mi se svidjaju, pogotovu one MSI-jeve sa custom hladjenjima. Recimo da bih mogao moju kartu da prodam za nekih 190e, a mozda i 200e, doduse ne kod nas nego u susjednoj BiH gdje je hardver znacajno skuplji. E sad, doplata bi bila mozda 100e ili cak nesto preko, pa ne znam da li to da radim.... nisam bas siguran da li vrijedi... ah dileme :p. Ili je mozda bolje ici na GTX 560 Twin Frozr II? Tu bi doplata bila manja. Ala me svrbi dzep :D

Hvala, a vidi ovako; Ja sam kartu uzeo zato sto sam je dobio za 250e i jos uvek mogu GTX280 da prodam za neku OK kintu. Da nije naisla za te pare ne bi je uzeo posto mi ni ovo nije uopste jeftino i sigurno bi ostao jos neko vreme na 280ki. Inace Crysis nije merodavan da uporedis ove karte posto na ATI-u radi mnogo bolje nego na nVidia-i. No u svakom slucaju mislim da bi ti mogao jos koji mesec da sacekas na neku noviju kartu tj. da preskocis ovu trenutnu ATI i nVidia seriju. Ja nisam naisao na igru koju nisam mogao da pokrenem u jako dobrom FPS-u na high/max setovanjima u 1920x1200 sa GTX280. Crysis sam doduse svojevremeno igrao u DX9 modu sa onim nekim fix-om koji kao pruza DX10 (Enthusiast) grafiku na Gamer setovanjima - extra radilo. Mogao sam da igram i u DX10 ali je to bezveze jer bi imao mozda 30FPS avrg. a grafika ne izgleda nista bolje u odnosu na onu sa modom. Poenta: 5850 je solidno jaci od GTX280 tako da ..
GTX 560 mislim da ti uopste nije neki upgrade ..

A evo ti u attach-u i ovo sto si trazio. To su recimo neki "moderate" klokovi koji nisu bas preterivanje i na kojima se moze drzati 24/7.

Prilozi

• ssssssssssssss.png
    ssssssssssssss.png
    245.4 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Po ovom ispade da ti OCz imas i veci FPS sa kartom na def od Maverick-a sa kartom koja je max OC za svaki dan.
E sad.Skok od 7 FPS-a na oc vrednostima mi je malo cudan za toliki raspon u MHZ-ima.Trebalo bi tu da bude oko 10 FPS vise.Digni memoriju za jos 50 Mhz pa provrti ponovo.

Poslednja izmena:
Pa dobro, da. Evo kada malo naguramo i memaru, recimo da je tu do nekih 3FPS vise tj. dodje mu u proseku oko 10FPS vise.

Prilozi

• zzzzzzzzzzzzzzzzzz.png
    zzzzzzzzzzzzzzzzzz.png
    245.5 KB · Pregleda: 66
Hvala, a vidi ovako; Ja sam kartu uzeo zato sto sam je dobio za 250e i jos uvek mogu GTX280 da prodam za neku OK kintu. Da nije naisla za te pare ne bi je uzeo posto mi ni ovo nije uopste jeftino i sigurno bi ostao jos neko vreme na 280ki. Inace Crysis nije merodavan da uporedis ove karte posto na ATI-u radi mnogo bolje nego na nVidia-i. No u svakom slucaju mislim da bi ti mogao jos koji mesec da sacekas na neku noviju kartu tj. da preskocis ovu trenutnu ATI i nVidia seriju. Ja nisam naisao na igru koju nisam mogao da pokrenem u jako dobrom FPS-u na high/max setovanjima u 1920x1200 sa GTX280. Crysis sam doduse svojevremeno igrao u DX9 modu sa onim nekim fix-om koji kao pruza DX10 (Enthusiast) grafiku na Gamer setovanjima - extra radilo. Mogao sam da igram i u DX10 ali je to bezveze jer bi imao mozda 30FPS avrg. a grafika ne izgleda nista bolje u odnosu na onu sa modom. Poenta: 5850 je solidno jaci od GTX280 tako da ..
GTX 560 mislim da ti uopste nije neki upgrade ..

A evo ti u attach-u i ovo sto si trazio. To su recimo neki "moderate" klokovi koji nisu bas preterivanje i na kojima se moze drzati 24/7.

Hvala ti puno! Pa sta znam, nekako sam bio u nekoj dilemi, iako jeste da mi sve radi super i sa 5850, pogotovu sto znam da sam je platio 200 eura svojevremeno. GTX 570 mi se bas svidja, a posebno to sto je hladna. Neka MSI Twin Frozr II je bas ono sto bi mi posebno odgovaralo. U zadnje vrijeme mi je tisina nekako najbitnija, posto su performanse dobre sa svim ovim novim kartama. Nije ni 5850 posebno bucna kad je na manjim klokovima (na defaultu je cak jako tiha), ali kad se overklokuje mora se kuler pojacati da bi je ohladio. Na srecu nema puno zahtjevnih igara da trebaju neke max klokove. Opet, doplata je poprilicna, pa cu ostaviti 5850 jos neko vrijeme.

1680x1050 DX10 Enthusiast ; 570 stock

1680x1050 DX10 Enthusiast ; 570 @ 890/1780/1013

1680x1050 DX10 Enthusiast 4xAA ; 570 stock

1680x1050 DX10 Enthusiast 4xAA ; 570 @ 890/1780/1013

To je to. :)

Poslednja izmena:
Odlicno.Hvala na trudu Milose.
Znaci da sumiramo.4 FPS-a na stock vrednostima u odnosu na OCz-ov skore.
OC ti je sa manjim vrednostima za GPU dao isti rezultat i tu si izgubio tih 3-4 fps-a kako i zbog memorijskog kloka.
U svakom slucaju na Sandy platformi ima poboljsanja.Znaci moze se ocekivati fin rezultat.E to mi je drago.

Mislim da nije uopste do SB procesora vec do mene samog posto mi karta radi u x8, a pritom je Windows star preko godinu dana i particija na kojoj se nalazi je skoro puna. Rek'o bih da to uzima danak posto u Warhead-u 1) procesor igra jako slabu ulogu 2) prevelika je to rezolucija da bi CPU pravio toliko velike razlike.

Sta bre u 8x?Pa i da ti radi izgubio bi svega pola FPS-a do FPS.Nebi bilo oscilacije od skoro 4 frejma!A izbagovan win u sintetici kao sto je warhead test ne oduzima ,probao sam vise puta.Isti se dobija rezultat.

OK mada jako mi je cudno da moze tolika razlika da bude posto je po meni to bas previse. Kazem inace kako je kod mene pa kada se sve to sabere moze tj. sigurno dolazi do malog gubitka.

Bice da generalno utice Sandy kao sto si pokazali na onim tabelama.Sve u svemu,mnogo dobra stvar pogotovu kad se upari sa nekom Nvidia-om.
Eno ga Nikola se izivljava u temi sa 2600K :D

ne znam gde pa reko aj ovde da okacim :p Konacno sam nasao malo vremena da se igram sa procom i grafikom, pa evo kako to izgleda

ovo drzim za 24/7 igranje i sve ostalo, jer iskreno ne treba brze :p

AMD 965 @ 3.9ghz 1.375v, 4x1gb @ 1066mhz

e a ovo je danasnji, da kazemo uspeh, igrao sam se sa setovanjima i dobio sledece,
AMD 965 @ 4.3ghz 1.525v, 4x1gb @ ~1066mhz, Palit GTX570 910/1820...

Poslednja izmena:
E, ako imas Warhead vidi ako mozes da provrtis nesto od onoga sto je milos1 - moze samo npr. 1680x1050 DX10 Enthusiast @ stock. Meni nikako ne stima da mu SB pravi tu razliku od cak 3-4FPS u odnosu na mene. Kao sto rekoh, prevelika je to rezolucija i detalji da bi tu procesor vise igrao ikakvu ulogu.

P.S jesi li joj spustio voltazu ? Kod mene je 0.975v default.

jel to pitanje za mene ili? :p

ma nesto sam se pogubio, u prvom je stock voltaza, na drugoj sam digao zbog clocka... aj sad jedno glupo pitanje, gde da udjem u crysis benchmark? :)

Evo ga, jel treba i sa aa 4x?

Poslednja izmena:
E, ako imas Warhead vidi ako mozes da provrtis nesto od onoga sto je milos1 - moze samo npr. 1680x1050 DX10 Enthusiast @ stock. Meni nikako ne stima da mu SB pravi tu razliku od cak 3-4FPS u odnosu na mene. Kao sto rekoh, prevelika je to rezolucija i detalji da bi tu procesor vise igrao ikakvu ulogu.

P.S jesi li joj spustio voltazu ? Kod mene je 0.975v default.

IPC je ipak bolji za nekih 10-15% kod SB-a za igre, crysis ipak nije idealno optimizovan za sva jezgra, jedno jezgro je ipak forsirano do 90% a ostala zanemarljivo sto znaci da je delimicno limitiran tim jednim jezgrom......
Ja sam testirao na defaultu imam 40.5 a na 5Ghz imam 42fps u 1680*1050 DX10 Enthusiast GTX 460 @ 900Mhz, znaci ipak ima neke razlike sa vecim klokom

@s16
Jel taj posledji warhead sa OC vrednostima>?Uradi i sa 4xAA max OC za svaki dan.
@Zeljko
To i ja pokusavam da dokazem OCz-u ali on izgleda tera mak na konac :p

Evo ga sa aa4 na 905/1810

Da Sandy utice, utice i to dosta, ja sam bas vecereas uradio 3dmark, 23k sam izvukao sa 965 @ 4.3ghz a i7 na slicnom kloku izvlaci 25k :p

@PCBeast, ono sto sam gore radio warhead je stock clock na grafici, ovo sad sto sam radio je clock :p

Mada sada gledam 3Dmark Vantage na guru3d, on je dobio na i7 identicno koliko i ja sa 965, stock i7 i stock 570, isto tako i kod mene, 21k...

Poslednja izmena:
Obrati paznju na to da kada radis 3Dmark moras da iskljucis da ti karta radi fiziku kako bi rezultat bio validan, posto ovako dobijes suludo veliki CPU score koji ti nabifla konacan.

ali rezultat od 23k za samu kartu je validan?

taj sam samo i gledao, jer mi od starta cpu score nije bas izgledao ok, mislim volim ja AMD ali on 50k, a i7 5k, mislim sto je mnogo mnogo je :p

Nego, da se vratimo temi, moja grafika vise od 975 mhz na 1.1v nece, nasao sam neki mod bios gde moze voltaza do 1.25, jel se isplati igrati se sa tim biosom?

Ja svoju u kucnim uslovima nisam uspeo preko 960MHz pri 1.1v da poteram za 3DMark 11. Sto se tice tog BIOSa, daj neki link da overimo ? Ne znam trenutno sta je mada mozda je bolje sacekati i videti da li je to neko vec probao i potvrdjuje da radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno