Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Dal je moguce da sam ubo toliko los primerak ili jednostavno ne znam Nikolaj aj mi posalji setovanje na PM je si cackao bios ne mogu da verujem da me zeza ovo napajanje od 850W gigabajtovo ili ploca lupetam

Poslednja izmena:
Dal je moguce da sam ubo toliko los primerak ili jednostavno ne znam Nikolaj aj mi posalji setovanje na PM je si cackao bios ne mogu da verujem da me zeza ovo napajanje od 850W gigabajtovo ili ploca lupetam

nisam cackao nista.... :wall:

osim...

Jel ima neko za 3Dmark 11 adv. se&ial ,moze pm...

:wave:

cheers

Poslednja izmena:
Ovaj MSI 570 sto treba da se pojavi kod nas - da li vredi njega cekati umesto Leadteka i Palita ili je to isto referentni model sa samo drugacijom nalepnicom? Cak postoji i neka razlika u ceni od par hiljada dinara?

Sve to isto, samo sticker drugaciji... mislim da, eventualno, uz taj MSI ide novi 3DMark u nekoj verziji, te je zato nesto skuplji. Al' ne drzi me za rec :p

Ovaj Leadtek sto ja drndam izgleda los do zla Boga...
Bolje pak sacekati MSI ili uzeti Palit, ne znam da li je do primerka, referentna je karta...
Gledam ovu Nikolas sto je rasafio, nemam komentar :zgran:

Bolje pak sacekati MSI ili uzeti Palit, ne znam da li je do primerka, referentna je karta...

Sve je do primerka.Dobio sam drugu kartu da poteram SLI i muke moje...

Druga karta je tuzna prica u odnosu na ovog Palita sto imam.;)

Sve je do primerka.Dobio sam drugu kartu da poteram SLI i muke moje...

Druga karta je tuzna prica u odnosu na ovog Palita sto imam.;)

Bas to, nema pravila kao po obicaju...
Vrti markove ova na 860, ali nece mrdne preko 785 u warhead-u, da ne poverujes :S:

A karta ko karta je bruka dobra. :)

Ova Nikolasova je svetsko čudo, sa tako malim naponima nema nigde. Mada ima lik koji javlja stabilnih 850 na defaultu :)

Ja sa mojom recimo idem polako, stigao sam do 850 (100% stabilnih) na 1.063v, tj. stabilno je do 870, to je koliko vidim otprilike i neko opšte pravilo za 570. Tipujem da će mi trebati 1.1v za preko 900. Ali ja to polako studiozno, ipak planiram da me karta služi što je duže moguće. Pogotovo što mi je ipak napajanje "samo" 625w, što me upravo podseti da nisam ni proveravao koliki mi je vdrop.

A planiram da je držim na maksimum 1.075, po koliko izvučem, to je to.

Poslednja izmena:
Mislim da bi se 850-900 moglo očekivati na nekim normalnim naponima.

Evo konacno sam se izborio i evo prvi rez sa UH2.1. Problem je bio u napajanju ovaj Odin ima cetiri grane od toga su dve sa po 25A sto je po meni minimum za OC preko 900, znaci ako hocete tako nesto bez 60A u jednoj grani ili 2x30A ne pomisljajte na nesto preko 900. Nidzo je si probao svaku odvojeno u SLI pitanje je da li ti je dovoljno i to napajanje. Gpu je pod vodom i ne prelazi 44 stepena isao sam na 24/7 sto znaci sve na najmanju brzinu ventova tj tisina sa sobnom od 23 stepena. Pustio sam i racun sjajno ubrzanje 300%. Stvarno sjajna karta bez obzira koliko budete mogli da je klokujete. ATI ce morati da se dobro zamisli sa cenom za 6970

UHGTX570_930_2300.jpg

Idemo dalje

3d11570_920_2300.jpg

I jos

3DVantage570_930_2300.jpg

I kraj

3D06GTX570_950_2300.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Evo konacno sam se izborio i evo prvi rez sa UH2.1. Problem je bio u napajanju ovaj Odin ima cetiri grane od toga su dve sa po 25A sto je po meni minimum za OC preko 900.

Pa da, taj odin ima dve grane od 25A i dve od 18A, ako se ne varam?
570GTX traži 38A, tako da su dve grane od po 25A sigurno neki minimum za OC.

E sad da li je to amperaza za loud ili za OC tih 38A opet delis na 2 jer imas 2 sestopinska konektora ali jedno je sigurno da cu menjati napajanje zbog stabilnih proracuna jedino sto je ovo podatak koji ce malo obeshrabriti ljude pri kupovini ali to je istina

Nidzo je si probao svaku odvojeno u SLI pitanje je da li ti je dovoljno i to napajanje.

Sve ove rezultate sa jednom kartom sam radio dosad sa PC Power & Cooling Silencer 750 W i nije bilo nikakavih problema. Kada stavim i drugu kartu nema nista od OC,jer ovo napajanje je nedovoljno. Morao sam da pomerim klinca sa drugog kompa i uzmem Antec Truepower Quattro 1200W da bih komotno poterao obe karte. Meni tu nastaju problemi ,jer driveri u XP ne rade sa SLI. Tvoj Palit je bolji primerak,nego ova druga karta i kad uhvatimo vremena poteracemo SLI. (ako se slazes):p;)

A šta si uopšte postigao sa drugom kartom?

Hvala @PCBeast, ali ja sam samo realan i nevolim monopoliste, ja i sad u masinama imam ATIje ali ne mogu da kazem da je nesto belo kad je crno koliko god mi nesto bilo simpaticnije pogotovu sto imam drugare u Kanadi koji rade za Atija godinama. Moj licni osecaj da je slika na 3DVantge malo zamucena u odnosu na 5870 ali to je licni dozivljaj. WB normalno su moja proizvodnja po meni stabilno je 24/7 900-920/2300 i to bez obzira na temperaturu GPU normalno da ne prelazi 80 tu su kriticnije komponente za napajanje one se debelo prze, reko sam Nikoli onaj kondenzator koji je sam u gornjem delu kartice pored prigusnice je vreo, zato mislim da ce u buduce biti dosta karti sa ne referentnim napajanjem stim sto neces moci da dizes napon kako ti hoces, pa videli ste vec Phantom karticu bice tu i iz MSI. Da ne govorim o napajanjima gde sam ja poginuo bez 12V grane koja moze da da 50-60A ili dve po 30A nema price o OC.

@Nikolas to tvoje napajanje verovatno ima jednu granu sa debelom amperazom ili dve sa po najmanje 25A pa da evo sad sam pogledo sajt jedna grana sa 60A. Za SLI nema problema .

I jos jednom za buduce kupce sa napajanjem od 550W kako kaze NV nema velikog OC tj plafon 850MHz

Obe su ti na ovom kloku ta druga nije Palit

Poslednja izmena:
Preporuka od 38A mislim da se odnosi na celu masinu, tako da kontam da neko napajanje od ~600W radi posao sa jednom karticom.

Heh,41k sa SLI GTX570
Jos kad bi neko imao vremena da izvrti gaming testove i uporedi stabilne vrednosti za svaki dan bilo bi extra.
Ovo mi je bas zanimljivo uporediti sa Triple SLI GTX470 sto je Vucko radio.
Ja imam oko 90A ,mislim da ce mi biti sasvim po taman za GTX570 SLI OC za svaki dan.

Uh preterano deluje gtx470. Jos da neko izbaci verziju sa duplo vise rama i to je definitivno moja sledeca grafa:)

Hmm moze neko mi objasni kako je 34k-36k dinara za iste referentne modele, samo druga firma. Ne kontam nase prodavce uopste. Jel to svuda u svetu takva cena ili posto je "poznatija" marka pa?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno