Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Gainward GeForce GTX 570 1280MB Goes Like Hell Video Card Review

371402.jpg

Temperature:
tempxa.png

Link:

http://www.tweaktown.com/reviews/37...1280mb_goes_like_hell_video_card/index16.html

Source:

http://www.tweaktown.com/reviews/37...0_1280mb_goes_like_hell_video_card/index.html

Nekog ce mozda zanimati..

Karta je bruka.Za evropsko trziste 5 godina garancije,za americko lifetime!Wou!
Karta je zaista kvalitetna maximalno i GTX570 i GTX580 su sam vrh!

Jos koji dan pa cemo proceniti svi sta je sam vrh i sta se podrazumeva pod maksimalno i dali moze i od maksimalnog vise i bolje. :wave:

Vidi se da kao i kod GTX4xx serije SLI dobro skalira, a svakako je jos bolja vest ona tabela sto je srbans okacio gde je GTX570 sa podignutim clock-ovima je u rangu GTX580.

Inace tek sada primecujem ...bezveze je sto nisu stavili kartama backplate, pa marak iz kozmetickih razloga, vec ih odozgo ostavili ovako gole i ruzne.

Ne bih da te "smaram" sa chinjenicom koju vecj i sam znash a to je da za tu kartu plafon sto ces dobiti je 120-130e...

sto opet dovodi do "dopune od recimo 100e... e sada.. da li vredi doplata od 100e u razlici te dve karte..

mislim da bi ovakve teme i diskutovanje o toj tematici godili ljudima i na kraju bi se filtriralo ono shto je zaista - best buy.

:wave:

Ma jasna stvar. Ja imam razmisljanje da se sada blizi poslednja prilika kada se za tu kartu moze uzeti iznad 100e, za godinu dana ce verovatno vredeti 50-70e ..

A da li vredi doplate od grubo 100e (ako toliko bude) ... pa mislim da toliko vredi.

Vidi se da kao i kod GTX4xx serije SLI dobro skalira, a svakako je jos bolja vest ona tabela sto je srbans okacio gde je GTX570 sa podignutim clock-ovima je u rangu GTX580.

Inace tek sada primecujem ...bezveze je sto nisu stavili kartama backplate, pa marak iz kozmetickih razloga, vec ih odozgo ostavili ovako gole i ruzne.

Eto ,vidis kako je kada vas nVidia razmazi i navikne na "luksuz";)
Sad se bunite i za sitnice:p

neznam dali je ovo pravo mesto da pitam dali neko zna kad bi trebala da izađe GTX 560?

extra karta je gtx570,ali ovi nasi nisu normalni...

kazu da ce cena biti oko 360e...

kada padne karta na 30-31k,tada cu da je pazarim...

Pašće brzo... čim AMD konačno izbaci 6950/6970...

Pojavili su se Palit i Leadtek za 32k din. Samo mi nije jasno da je garancija svega 2god. :trust:

Taman sam planirao da uzmem kartu i primetih isto sto i ti. Moram da skoknem do tamo da vidim nije li neka greska, a i sumnjam da ga imaju ovde u ns-u...

Bogumi lepo, ocekivali smo pad cena pojavom kajmaka, al' ko bi se nadao tome vec prvog dana. :)
Ja se uvek zeznem i skocim na prvu loptu pa me zadesi los primerak, a ovaj put cu "da se potrudim" da sacekam Gainwarda GS GLH ili onaj Palit Platinum model. (posto imaju bolju naponsku sekciju i 8+6pin napajanje)
Koliko sam video kod domacih prodavaca ocekuje se i MSI verzija sa 3DMarkom11Advance licencom u paketu i Gigabyte koji je u startu overklokovan na 800MHz.

Lepo se klokuje...ide brze od gtx580 za mnogo manje love.... uf:p
GTX-570-96.jpg
GTX-570-89.jpg

perf_oc.gif
temp.gif

...imho, za ~30k dinz je najbolja karta...

Poslednja izmena:
Kad bi cena isla jos malo nize.Znam da sam nerealan ali kad bi isla na jedno 260-270 eur u SLI bi bio BINGO!Mislim da isplatljivija platforma nebi postojala perf/cena.

Cena je i sad ok, samo da ne ide na više. Svakako planiram za početak jednu GTX570, pa pod vodu. :)

za početak jednu GTX570, pa pod vodu.
... mada nema potrebe kad se vide temp... Palit Sonic klokovana ide samo do 75C... Verujem da na referentnim turbinice rade isto do max 3200 RPM kao na gtx580... Mnogo bolje od onih na gtx470/80 sa max 5000rpma...

Poslednja izmena:
Sta mislite dal ce cena gtx570 u buducnosti padati? ispod 300e kao sto je sada?
Il ce dugo da drzi cenu. Nesto se premisljam mnogo mi je 300e sada, ali kartica kida za te pare, jos kada se malo OC - uf uf :)
I da 560 najavljena kao naslednik 460.. bice "vruca" zima :)

edit: moze neki link gde mogu da vidim gtx470 vs gtx570 razlike, posto 200e za "polovni" 470 se po meni isplati, samo me zanima tacno koliko je bolji 570 (+obe OC)

Poslednja izmena:
edit: moze neki link gde mogu da vidim gtx470 vs gtx570 razlike, posto 200e za "polovni" 470 se po meni isplati, samo me zanima tacno koliko je bolji 570 (+obe OC)

Imas hardocp link na prvoj stranici sto je PCBeast okacio, sa direktnim poredjenjem obe karte (apple to apple). :)

Računaj oko 25% okvirno da je prednost GTX570 nad GTX470. Ima testova u kojima je razlika još očiglednija a prednost gotovo nikad nije manja od 20%.

...i sto je hladnija i tisa 570 od referentne 470
Much like the GTX 580, the vapor chamber on the GTX 570 allows it to achieve some absolutely phenomenal temperatures while maintaining a extremely low acoustical profile.
...link

Poslednja izmena:
ja se nadam isto malo padu cene 570-ke ako je za jedan dan pala 50e sto ne jos
nego kakve su palit i leadtek kartice posto za sad ima jedino ove da se uzmu kod nas
mada verujem da te referentne se dosta cuju i solidno greju
ali ko docekati msi Twin Frozr a verujem da ce biti jos skuplje

pocetne cene su super,makar sto se nase drzave tice...

nadam se da ce posle Nove da spadnu za nekih 5%,sto ce biti extra...

Twin Froz ne verujem da ce biti ispod 35-36k kada izadje...

koliko sam primetio dosta korisnika se namerilo za kupovinu bas ove kartice
sto znaci da ce i kod nas da se dobro prodaje
a nasi trgovci kad to primete ima odmah da dignu cene
da nebude prica slicna kao sa 5850

niko da mi kaze nesto o palitu i leadtek-u
mada sam imao 8800 leadtek
uopste kako se ponasaju nvidia referentne kartice
imao sam ati 5870 referentna ne bih je menjao zaista je to bila jaka kartica ali hladjenje i buka je prevagnula
koliko vidim ima najave da se pojavi gigabyte 570 ali interesantno cena okvirno 41000 din ???

Brate pa sta te tu buni?Sve je to referentno,isto.Leadtek je provereno dobar brend.Palit ne volim ali mislim da kod tih Hi End karti i nema nekih razlika.

niko da mi kaze nesto o palitu i leadtek-u
mada sam imao 8800 leadtek
uopste kako se ponasaju nvidia referentne kartice
imao sam ati 5870 referentna ne bih je menjao zaista je to bila jaka kartica ali hladjenje i buka je prevagnula
koliko vidim ima najave da se pojavi gigabyte 570 ali interesantno cena okvirno 41000 din ???

Nijedna referentna nije tiha ako ti je to bio najveci problem.

i taj HAWK nije bas necujan kad ubrza ventilator psoto sam ga probao.

ko misli neka sto pre kupi graficku (i ostali hw)jer od 1.1.2011. pdv se podize na 18%

ko misli neka sto pre kupi graficku (i ostali hw)jer od 1.1.2011. pdv se podize na 18%

Znamo vec. Ja sam bio odlucio da cekam GTX 560, ali kad izadje kostace me ko sad GTX570, a trenutno ne mogu da spucam pare na GTX570. Znaci tuga i zalost :(... Vidim ja da necu vaditi moju deda G92 jos neko vreme...

Poslednja izmena:
300e je ipak malo mnogo za većinu... lično bih sada dao nekih 270e max... pošto teško da će do novaka pasti cena za tih 30-tak evrića, a posle novaka dolazi viši PDV, sve su šanse da ću sačekati barem proleće sa ovom mojom GTX460, što i nije toliko loše... na 850MHz na 1.05V za svaki dan se pokazalo dovoljno brzo (otprilike na nivou default-ne GTX470, ako ne i brže od nje) da tera sve igrice u HD-u.

Vrh Dno