Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

1.1V mnogo? Ma jok... mnogi drže 460-tice i 570-tice na višem naponu, i nikom još nije crkla.

M_M, situacija sa 570GTX Fermijima je prilicno tuzna, po pitanju overclocka i crkavanja. Na temi o GTX570 je bilo pomenuto pregorevanje VRM-ova usled podizanja napona na 1.1V i preko toga, prilikom pustanja benchmark programa, posebno FurMark-a. I tamo su, kao i na ovom forumu, odmah reagovali dezurni nVidia trolovi, sa starom pricom kako su u pitanju greske korisnika, kako ne znaju da klokuju karte, kako FurMark ne valja nista i ne treba ni da se pusta itd itd, medjutim, kako je vreme prolazilo poceli su da se pojavljuju slucajevi burn-out-ovanih karata i kod usera koji su radili samo umereno povecanje napona, debelo unutar specifikacija, dakle ispod 1.1V, vec ima i dokumentovan primer korisnika kome je izgorela naponska na karti GTX570 pri naponu 1.025v, covek igrao Mafiu 2. Samo na OVOM threadu vec ima dosta slucajeva, GTX570 jednostavno nema naponsku sposobnu da iznese overklok, uzalud sto se chip kao chip ima solidan oc potencijal kada to naponska ne moze da isprati i vec se cuju primedbe kako je rec o izuzetnom nekvalitetu. Na posredan nacin to je priznala i sama nVidia, buduci da nonreferentni modeli koji sada izlaze, npr PalitSonic, imaju 6+2 faznu naponsku. I na EVGA forumu je mnogo razocaranih, ljudi ne smeju da puste FurMark ni na neklokovanim kartama, neka me user(moderator) Ocz ispravi ako gresim ali i on se izjasnio da ne zeli da pusta Furmark na GTX570ki.
Ne sumnjam da ima dosta onih koji ovu kartu klokuju, ali po forumima vidjam sve vise slucajeva gde korisnici nakon ovih slucajeva drze svoje 570ke na strogom defaultu!

Poslednja izmena:
Pa resenje nikad jednostavnije, ATI jos od debakla sa 48xx serijom koja se skucavala pod furmarkom primenjuje driver hack ili bios furmark detektor u svim kasnijim modelima... NV je verovatno neki propsut ucinila ili neki od partnera pa TDP moze da predje neki limit (u furmarku) gde se desi crkavanje naponske sekcije.. ali daleko od toga da se to desava svima, vec ljudi jednostavno ne zele da rizikuju jer nemaju nimalo potrebe da vrte furmark i izazivaju srecu.. a skarta ce uvek biti

Hvala na informaciji, treba dakle biti oprezan... Koliko vidim, problem su nekvalitetne i verovatno nedovoljno hlađene naponske jedinice... Možda na sreću, Gigabyte je jedna od retkih koje u većini svojih modela stavljaju hladnjake i na naponsku jedinicu.

@zeljko: ovde izgleda nije problem skart, vec ili los dizajn ili nedovoljno kvalitetne komponente da mogu da isprate GPU.

Što se tiče furmarka i sl. toolova, zaista nisam da se oni ukinu... oduvek je (poslednjih 10 godina pa sve do 4870) bilo moguće koristiti ih i niko se od proizvođača nije bunio. Onda su kao po dogovoru počeli da dizajniraju čipove koji eto ne smeju da se 100% opterete jer se onda pregrevaju i crkavaju naponske... A šta ako u skorijoj budućnosti bude nekih CUDA ili OpenCL programa koji usked dobre kompajlerske optimizacije uspeju da iskoriste GPU u sličnoj meri kao i Furmark? Onde ćemo i njih throtlovati ili zabraniti, jel da?

Poslednja izmena:
Pa resenje nikad jednostavnije, ATI jos od debakla sa 48xx serijom koja se skucavala pod furmarkom primenjuje driver hack ili bios furmark detektor u svim kasnijim modelima... NV je verovatno neki propsut ucinila ili neki od partnera pa TDP moze da predje neki limit (u furmarku) gde se desi crkavanje naponske sekcije.. ali daleko od toga da se to desava svima, vec ljudi jednostavno ne zele da rizikuju jer nemaju nimalo potrebe da vrte furmark i izazivaju srecu.. a skarta ce uvek biti

:) Pazi kad sam znao da ces se javiti ili ti ili PCBeast. Naravno, link nisi ni pogledao, inace bi video da su se slucajevi pregorevanja VRMova javljali i sa opcijom OCP enabled, dakle uredno ukljucena "zastita" od FurMarka. (Inace na AMD kartama, bar ove serije 69xx ta opcija takodje moze da se iskljuci u FurMarku, licno isprobao na otljucanoj 6950-sve proslo bez problema.)
Evo, posto neces da pogledas link, kopiracu ti samo poslednja 3 slucaja crkavanja karata, pa mi reci gde je tu greska korisnika:

User: Pr0paIn
Core Voltage: 1025 mv
Clocks: 870 Core / 2075 Memory
OCP/Power limit disabled: No
Load Temperature: 74-76 Celcius
VRM Cooling: Stock
What you were doing: CryEngine 3 Sandbox

User: Basti51
Core Voltage: 1050mV
Clocks: 900/1800/2000
Load Temperature: 60°C
VRM Cooling: AXP
What you were doing: Gaming - Mafia 2

User: kenan435
Core Voltage: 1100mV
Clocks: 920/1800/2000
Load Temperature: 76°C
VRM Cooling: Stock
What you were doing: Furmark

@M_M, mislim da je na Windforce od Gigabyte-a drugacije resena naponska, i vise faza i bolje hladjena, da.

Poslednja izmena:
Ovaj forum postaje sve smesniji i smesniji:S:
Stvari se izvlace iz konteksta,istina se izvrce,troluje se,flejmuje se ..
Blago nama sa ovako nekvalitetnim nVidiama,da mi je da nas posluze jos 100 godina sa ovakvim NEKVALITETOM :laugh:
U svakom zrnu bice i kukolja:p
P.S.PCBeast se uvek javi kada se ne iznosi realno stanje ;)
By the way ja sam taj "problem" oko vrm-a video jos davno i ne govori ama bas nista da bi moglo da se generalizuje!

Poslednja izmena:
ATI jos od debakla sa 48xx serijom koja se skucavala pod furmarkom primenjuje driver hack ili bios furmark detektor u svim kasnijim modelima...
Da li mozes da bacis neki link na ovu temu, posto ovo po meni zvuci ne mnogo verovatno...

Ovaj forum postaje sve smesniji i smesniji:S:
Stvari se izvlace iz konteksta,istina se izvrce,troluje se,flejmuje se ..
Blago nama sa ovako nekvalitetnim nVidiama,da mi je da nas posluze jos 100 godina sa ovakvim NEKVALITETOM :laugh:
U svakom zrnu bice i kukolja:p
P.S.PCBeast se uvek javi kada se ne iznosi realno stanje ;)

A znaci nije realno stanje kad se kaze da GTX570 ima OC potencijal realno neupotrebljiv usled fizickih ogranicenja koje nosi skromna 4+2 naponska sekcija i dva sestopinska konektora za napajanje?
Reci mi, branioce nVidia-e, kada je, i od strane kojeg strucnog tela zivih ljudi, FurMark proglasen nepozeljnim programom, kojim karta na DEFAULT naponu i pri default klokovima ne sme da se podvrgne? To je isto kao da neko kaze posto mu puca LinX ili Primo da to vise nisu relevantni programi. Smesno.
Objasni ti to onim ljudima sto su poverovali u price o OCu 570GTX karata pa ih sada drze na-defaultu.
Uostalom, konkretno pitanje: GTX ima TDP od 220W. Karta je napajana sa dva sestopinca i iz slota sa ploce, dakle 3x75. To je 225W. O kojem to OC-u mozemo onda da pricamo, koliki je headrom? 5W. Sve preko toga je na rizik korisnika, i vidimo da situacija nije nimalo sjajna.

A znaci nije realno stanje kad se kaze da GTX570 ima OC potencijal realno neupotrebljiv usled fizickih ogranicenja koje nosi skromna 4+2 naponska sekcija i dva sestopinska konektora za napajanje?
Reci mi, branioce nVidia-e, kada je, i od strane kojeg strucnog tela zivih ljudi, FurMark proglasen nepozeljnim programom, kojim karta na DEFAULT naponu i pri default klokovima ne sme da se podvrgne? To je isto kao da neko kaze posto mu puca LinX ili Primo da to vise nisu relevantni programi. Smesno.
Objasni ti to onim ljudima sto su poverovali u price o OCu 570GTX karata pa ih sada drze na-defaultu.
Uostalom, konkretno pitanje: GTX ima TDP od 220W. Karta je napajana sa dva sestopinca i iz slota sa ploce, dakle 3x75. To je 225W. O kojem to OC-u mozemo onda da pricamo, koliki je headrom? 5W. Sve preko toga je na rizik korisnika, i vidimo da situacija nije nimalo sjajna.

'Ajde mi samo objasni cemu sluzi Furmark?Kad to razjasnimo onda cemo dalje ok?
Ne branim konkretno nista kada za to nema potrebe.
Jednostavno imas zelju da ispljujes nV po svaku cenu.
Iznosis neke teorije zasnovane na pojedinacnim primerima u malom broju da bi se deklarisalo kao generalni problem ovih kartica.
Sta ima ko da poveruje kada 90% ljudi ove kartice drzi na maximalnom OC bez muke.
Koliko korisnika ovde ima GTX570?Sasvim dovoljno.
Jel nekome spaljena naponska sekcija?Nije.
Sta je radio Nikola sa kartom?Sta se desilo sa kartom?
Tvoja prica je sucmurasta bez adekvatnih argumenata.
Isti slucaj kao i GPU low usage sto si sa zarom zeleo da predstavis kao masovni "problem" .
E sad se zapitaj da li ja branim ili ti mrzis i nisi objektivan>?

Malo da te podsetim na rezultate nasih ljudi :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?248887-GTX-570-OC

I pored svega dosao si u temu GTX560 da pljujes GTX570!:S:

Poslednja izmena:
Da li mozes da bacis neki link na ovu temu, posto ovo po meni zvuci ne mnogo verovatno...

Ma bilo je price o tome dosta ranije, pa su kasnije i ATI i NV uradile detoktovanje overload-a vrm-a... ali se problem zbog raznih verzija kartica i biosa moze sresti ponekad..
http://forums.ngemu.com/hardware-di...hd4870-4890-cant-handle-gpu-stress-tests.html

@magny_cours
opet zaboravljas da je RMA novih kartica sasvim uobicajna pojava, da na nekim velikim forumima ~2% skarta i neki provokativan topic moze naduvati situaciju...
Ipak ako neko uoci teprobleme ne treba izazivat srecu i pitati se da kakva vam je VRM sa furmarkom, a i pitanje da li je OCP popustio zbog neceg (bios), ili je karta bila za polu ispravna ili je stvarno naponska sekcija bas losa na tom modelu

Pustish krizu sve na max shto mozhe i ako prodje 50 krugova to je to.

Izgleda da ne mozhe ovaj moj primerak da ide na 1000mhz, shta je ovo ne mogu procesor da zaokruzhim na 4000mhz i ne mogu kartu na 1000mhz :) Evo kako drzhim kartu, za sad je stabilna

Prilozi

• karta.PNG
    karta.PNG
    381.4 KB · Pregleda: 128
Jako slabo je to OC procentulano gledano. Ako bi isla preko 1000MHz tek onda mozes reci da je solidan kloker...

Izgleda da ne mozhe ovaj moj primerak da ide na 1000mhz, shta je ovo ne mogu procesor da zaokruzhim na 4000mhz i ne mogu kartu na 1000mhz :) Evo kako drzhim kartu, za sad je stabilna

I moja je praktično identična... Na 1.05V maksimum joj je 975MHz. I tvoja 95% može 1000MHz na 1.1V.... Nisam ustvari još čuo da iko ima primerak koji radi stabilno na 1.05V na 1000MHz na sobnoj temperaturi i fan na auto...

I moja je praktično identična... Na 1.05V maksimum joj je 975MHz. I tvoja 95% može 1000MHz na 1.1V.... Nisam ustvari još čuo da iko ima primerak koji radi stabilno na 1.05V na 1000MHz na sobnoj temperaturi i fan na auto...

Nece kriza posle 2 kruga mi izbaci crni ekran i tako stoji dok ne izgasim..

Evo na kojoj voltazhi hoce na 1000mhz ali neshto mnogo malo frejmova imam shta se to deshava?

Prilozi

• 1000.PNG
    1000.PNG
    845.1 KB · Pregleda: 85
Bolje rezultate daje na 970

Prilozi

• 970.PNG
    970.PNG
    574 KB · Pregleda: 62
Ako hoces bolji rezultat, uradi sve ovo:
- poiskljucuj sve sto mozes od aplikacija i procesa (iz task managera ako treba)
- digni fan na maksimum (75% valjda)
- digni GPU na tih 1000MHz na 1.12V
- digni još malo memoriju, tih 2200 mi nekako malo (kod mene ide i do 2500MHz i još ne uleće u GDDR5 ECC)
- instaliraj najnoviji patch za CWH.
- stavi barem 3 loopa - često rezultat bude za nijansu bolji nego sa samo jednim loopom

LOL.

Evo sad je malo bolje podigao sam napon ali zato je velika temperatura fan je na auto otishao na 100% i opet temperatura se popela na 75c sa samo 3 kruga, izgleda da cu ipak koristiti 975mhz.

Prilozi

• 100000.PNG
    100000.PNG
    687.4 KB · Pregleda: 48
975MHz je odličan klok za svaki dan ... Tako navijena ima približno brzinu GTX570 na defaultu, dakle respect.

Mada nije mi baš jasno kako iste kartice mogu toliko različito da se zagrevaju... moja na 1000MHz na 1.1V i 75% ventilatora dostiže maksimalnih 62C, a tvoja na 1000MHz na 1.125V na 100% ventilatora celih 75C! Kao da možda kuler kod tvoje ne naleže baš najbolje... A možda je i tvoj X6 dobro "podgreva"...

I magny_cours i ja smo pricali o GTX 570 u temi za GTX 560, moje postove vec drugi put brisete a njegove ostavljate, jel to on ima neku privilegiju?

Zanimljivo je da se brisu postovi koji govore cinjenicno stanje i istinu .To se skriva .Ali zato flejm i pljuvanje ostane kada je nVidia u pitanju.
Meni je pobrisano sve ono sto sam izneo kao adut suprotno tvrdnjama kolege.
Uvek iza ugla vreba crveni moderator koji ce po svom slobodnom nahodjenju da ostavi,prebrise sta mu se svidi!
Ja vise i ne trosim energiju na to.Vise se i ne bunim.Nek brisu.Njihova sramota.

--------------------------------------------------------------------------------------

Cisto da podsetim da je tema i dalje o GTX560 ;)

Kartica kida samo mi nije jasno shto su tolike temperature, nova je kupljena u radnji

Prilozi

• kida.PNG
    kida.PNG
    668.9 KB · Pregleda: 71
Da li ti je kućište zatvoreno?

Ako jeste, ima li dovoljno izduvnih ventilatora da izbacuje toplotu i sa grafike i sa CPU-a? Probaj sa otvorenim kućištem, čisto da vidiš kako se sistem ponaša...

Otvorena je stranica bash sam prekljuche uzeo hafa 912,da nije do napajanja onaj kuler sam okrenuo na dole zato shto dole ima neki filter, mozhda sam trebao naopachke da stavim napajanje tj na gore da se vidi kuler?

Sve zavisi kako kuler od napajanja duva. U suštini treba da duva ka napolje (obično kroz sebe).

Vrh Dno