Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

To je totalno nebitno kad se pogleda ovo :

MSI GTX 1080 GAMING Z: £755.99 (approx. $980.29)
MSI GTX 1080 GAMING X: £679.99 (approx. $880.79)

smiley-clapping.png

BTW, jos jedan problem sa GTX1080 : https://forums.geforce.com/default/...s/gtx-1080-high-dpc-latency-and-stuttering/1/

Poslednja izmena:
To je to, na svega smo 20$ od projektovanih 1000$ za chip srednje klase, sto je cilj svih ciljeva za nV.

Kada se jednom probije psiholoska barijera od cetiri cifre za midrange klasu bice vrlo tesko vise ikad vratiti cene na sub 1000 nivoe.

Stk. Artikel Nr. Artikel Einzelpreis Preis
1 ASUS STRIX-GTX1080-O8G-GAMING 569.00 CHF 569.00 CHF
Garantie 36 Monate

Zwischensumme: 569.00 CHF
Transportgarantiekosten: 0.00 CHF
Versandkosten: 0.00 CHF
Summe: 569.00 CHF
enthaltene Mwst: 42.15 CHF

Mislim da je ovo odlicna Cena:D

Ja guram bar nekih 20 dana na 9600GT, nikad vise nisam odigrao Anno 2070 i WoT za tako kratko vreme. WoT standard graphics, sve dokle moze da ide, 1080p, zakucanih 113FPS :D Crysis 2 sam presao, low 720p, 40-50FPS. Ali skaliranje na ovom cudu mi je jako zanimljivo, digao frekvenciju i jezgra i memorije za 50Mhz, sto je oko 8%, a presao sa 40FPS, na 55-60FPS u BF3, to je skok od 50% :D

Znači ista situacija kod mene već mesec i nešto :) Prodao sam GTX970 i u mašini mi je 8800GT. WoT leti na 120 FPS sve SD i low :D

Još malo pa da vidimo i taj "narodni" GTX 1060 i da se cene ustale pa pamet u glavu...

I neces imati problema? :) You lucky bastard! :D

Inace, gdje god sam gledao EVGA ACX 3.0 je prilicno skuplja od FTW modela... nije mi jasno ovo

EVGA ACX 3.0 https://www.toppreise.ch/prod_458344.html
EVGA ACX 3.0 FTW https://www.toppreise.ch/prod_458351.html
Nije moj Problem dobio sam Potvrdu za porudzbinu,nisu iste cene,recio ovi Conr... naplate ti sto Pakuju i plus postarinu,a ovi sto je najeftinje kod njih cak NEnaplate postarinu,toga je i pre bilo da je ovaj model skuplji od FTW.

Poslednja izmena:
Benchmark test ASUS GTX 1080 Strix kartice

http://www.benchmark.rs/artikal/test_asus_geforce_gtx_1080_strix_gaming-4146

Steta sto nema OC rezultata, u cemu je problem ? Koliki je ASIC kartici ? Ranije je bio taj podatak u testovima.

Verovatno se lose klokuje taj primerak...

Pa i da se lose klokuje to treba navesti, koliko lose. Mada sama boostuje na 2000MHz...

^
Pa treba i ASIC i klok, ta dva detalja vema su povezna, veci aces uvek znaci veci oc uz manje napona...

Dodat i overklok, potpuno sam propustio taj deo testa :) Problem je sto se povecanjem takta na 1953 MHz Boost povecao na ~2050 MHz sto gotovo i da nema uticaja na performanse u praksi. Vise utice overklok memorije koliko mi se cini, jer je nesto veci procentualno. Sveukupno je na overklokovanim vrednostima bilo oko 6-7% razlike :)

20% brza od istog modela 1070... Cemu ova 780ti u testu, 980ti pored ove dve to bi bila prava stvar ???

^
Imacu je do kraja mesece pa ce se znati ;)

Kasno je to, meni sutra stize. :) Jedino me stuttering brine.

20% brza od istog modela 1070... Cemu ova 780ti u testu, 980ti pored ove dve to bi bila prava stvar ???

Jurim jos uvek kartice koje mi sve trebaju da popunim bazu testova :)

Ko mislis da mi da 10 high end kartica odjednom, jedino da se forumasi pokupe i da mi udele na nekoliko dana :D

Dobro je sto sad imamo ovaj sistem na sajtu sa bazom testova, samo kada nabavim kartu i upisem rezultate oni se odmah pojave u svim testovima tako da cu da dopunjujem kako stignem. Sutra ubacujem RX 480, a uskoro i GTX 980, pa cu valjda da ujurim i neki 980 Ti :)

Sto se sttuteringa tice, nista vidljivo nisam primetio, ali cu da proverim. Imam GTX 1070 kod kuce, pa cu da napravim neki test i javljam. Imam Win 10 i najsvezije drajvere (368.69). Jedini problem koji sam imao je promena rezolucije kod Total War Warhammer koji je svaki put pucao kada sam menjao rezoluciju. Morao sam da izvadim GTX 1080, ubacim 780ti, pomenim rezoluciju, pa onda vratim GTX 1080 :D

^ Ajde bas prveri i obrati paznju na stuttering i sto pre prenesi utiske.

@bojsa
Da ne gubis vreme bezveze nema tu potrebe da ubacujes gomilu karti... Ovde je trenutno zanimljivo videti recimo bas Asus 980ti Strix, a ostale mozes da dodas kada se pojavi neka 480 Strix i 1060 Strix e tada dodja 970 i 980 i to je to, al nemoj da testiras referentne karte jer to je ozbijno gubljenje vremena posto ih sem u prvom mesecu nakon toga vise niko ne kupuje i gotvo da ne mogu da se nadju na trzistu nakon toga a rezultati koje dobijes sa takvim karetama jednostavno nisu nesto sto bi trebalo bilo koga da zanima uz to na netu takvih testova ima i previse, daleko je bolje ovo sto ti predlazem sa nekim zrelijim drajverima a ne prvim koji se pojave :p Kad vec ne jurite da imate testove medju prvima kao recimo guru3d onda neka se makar u necemu kvalitativno razlikuju ;)

I hear you :)

U pravu si, pojuricu GTX 980 Ti od Asusa, kontam da mogu to da mi daju na dan/dva da izvrtim testove. Thx! :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno