Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

^
Nema razloga da tugujes, to tako radi [emoji14] nije to trotlovanje, ne opadaju performanse... Testirao sam sa temepreturom na 70c konstantno i temperaturom ispod 65c rezultati isti ;) Samo nervira sto mozes da vidis tolike oscilacije :p
Necu vise o tome ovde haha, skontao da je GPU boost 3 u pitanju, doduse malo glupavo. Drzi se na 2025/9200, zadovoljan. 60% fan na 60c smanjuje oscilacije.

Sent from my Lenovo YT3-X50F using Tapatalk

Kod Fante ROG Strix poskupeo na 570€ - kaže ljudi se otimaju oko kartica - ko da ih dele za džabe (biju ko ne uzme).

Razmišljam se o EVGA SC ediciji, AMP! Extreme mi je definitivno preskup za minorni boost u performansama.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

hahaha sto skluplje sve ludje ;) Nije Fanta jedini valjda ima jos prodavaca :) Po sadasnjim cenama ljudi se bukvalno vencavaju sa gtx1070 ;)

Kod Fante ROG Strix poskupeo na 570€ - kaže ljudi se otimaju oko kartica - ko da ih dele za džabe (biju ko ne uzme).

Razmišljam se o EVGA SC ediciji, AMP! Extreme mi je definitivno preskup za minorni boost u performansama.

Jel ima neko problem sa klokovima, gaming x i armor kad su zajedno?

sad mi jedna oborila na 1570Mhz bez razloga, najnoviji driveri i afterburner beta

pocele GTx 1070 karte da se uzimaju za mining nije nista cudno da odu cjene gore.

Nema ni EVGA na stanju... -.-

Nasao sam razlog GPU boost 3.0 se disabluje zbog:
- power limit naponske sekcije
- limit temperaturom
- stabilnost napona
- limitiranost podesenim naponom GPU-a
- limited by GPU utilization

Kod mene je chrome blokirao boost kad je ukljucen GPU acceleracija i javi se "limited by GPU utilization" a parametar se vidi u GPU-z

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo ROG Strix za 520e, to je onaj ambis od cene na price graphu na ipon-u :) Lovili smo je Fanta i ja 3 dana i ulovili po toj ceni...

I cena ne zavisi od prodavaca na kp-u nego cena na iponu. Oni to ne azuriraju stalno, a kod Fante (i ostalih) za 1070 mozete okvirno da racunate ipon_cena-50e...

Nasao sam razlog GPU boost 3.0 se disabluje zbog:
- power limit naponske sekcije
- limit temperaturom
- stabilnost napona
- limitiranost podesenim naponom GPU-a
- limited by GPU utilization

Kod mene je chrome blokirao boost kad je ukljucen GPU acceleracija i javi se "limited by GPU utilization" a parametar se vidi u GPU-z

Znaci koliko sam mislio da bi bilo lepo da se zaobidje GPU Boost 3.0, ipak ne valja jer je stock daleko nizi. Ah, jos se privikavam na te male oscilacije :(

Ja sam uzeo ROG Strix za 520e, to je onaj ambis od cene na price graphu na ipon-u :) Lovili smo je Fanta i ja 3 dana i ulovili po toj ceni...
Ja naručio kod drugog prodavca ROG Strix za 555€. Fanta je bio za 15€ skuplji.

Za koliko vam stizu vremenski te kartice, kod koga stignu najbrze

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Meni su najavili za sredu. Ako ne stigne do srede, do petka sigurno.

Izdrzi...dani postanu kao godine, a sekunde kao sati prosao sam kroz tu agoniju...

Stavicu u spoiler sve testove koje sam uradio, koga zanima neka baci pogled sto se tice performansi a recimo reviewsrb ili neko ko i dalje ima 980Ti moze da uradi test. Uglavnom ~3fps-a se gubi sa ShadowPlay-om. Watch Dogs/FC4 i Crysis 3 su sa klokom, po raznim yt klipovima vidim slican fps na 1460mhz/7800mhz, sad hbm li ga ne moze da se precizira s obzirom da nije fiks bench.

[YOUTUBE]o7yRcAqtEFY[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]edAFRkn8v_g[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]FrcyJjbkVRo[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]G284D_N9GDg[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]-A2x9M0DAE4[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]IoeqVy1DAxc[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]G_xxhso59Qo[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]RvMTYBLQO68[/YOUTUBE]

Ova moja 980Ti G1 je jos u Madjarskoj.....:S:

Reklamacija ? :trust:

Witcher 3 sa vsyncom, gpu usage 70%, core clock 1300-1500mhz (gde je ~1500 base clock). Sad ono ajde GPU Boost 3 logika, ali mi nedostaje lockana klokovana brojka iz 9xx serije cak i kada je vsync on. Ovako zna da stucne kad menja core clock tu i tamo. Tako da onaj nas zlatni cilj "60fps lock", na Pascalu nije skroz idealan. Naravno neko nece to ni da primeti, ni brojke ni stucanje ali ja zalazim u najmanje detalje :)

Poslednja izmena:
Stavi prefer maximum performance u profilu za igru u nvcp.

Stavi prefer maximum performance u profilu za igru u nvcp.

Agrh znaci drajveri su u pitanju ? Znam da moze to da se stavi, samo gledam generalno kako radi Pascal, da li je to normala ili je ipak bug ? A skontao sam da je to "resenje", samo ako bi to bio default onda ne bi menjao osim ako bas zabada igra do tacke neigrivosti. Ne vidim razlog da grejem grafu na ~80+ fps a displej mi je 60hz samo da bih izbegao stucanje.

Agrh znaci drajveri su u pitanju ? Znam da moze to da se stavi, samo gledam generalno kako radi Pascal, da li je to normala ili je ipak bug ? A skontao sam da je to "resenje", samo ako bi to bio default onda ne bi menjao osim ako bas zabada igra do tacke neigrivosti. Ne vidim razlog da grejem grafu na ~80+ fps a displej mi je 60hz samo da bih izbegao stucanje.

cudno je to kod tebe da ti tako boost pada, ja ne znam koju igru nisam probao i testirao bar sat vremena i nisam imao takav boost problem kod zahtevnih igara, sad igram codbo3 na resultion scale 2k sa full detaljima i nema da boost pada ni malo :D

cudno je to kod tebe da ti tako boost pada, ja ne znam koju igru nisam probao i testirao bar sat vremena i nisam imao takav boost problem kod zahtevnih igara, sad igram codbo3 na resultion scale 2k sa full detaljima i nema da boost pada ni malo :D

Probaj 1080p sa vsyncom ako imas 60hz monitor. Kada skinem vsync i opteretim normalno grafiku, zakucano 2038mhz na 62c max. Znam da je ok kada gpu usage opadne pod vsync, ali clock.. Ako je tako planirano ok, ali ako nije da cekam drajvere :)

Btw nisam ovaj poslednji fix skidao jer mi nije validated drajver na 3dmark-u a tu mi je arhiva :) Kontam da on nista ne resava po tom pitanju, ako se uopste resava taj deo.

Poslednja izmena:
Probaj 1080p sa vsyncom ako imas 60hz monitor. Kada skinem vsync i opteretim normalno grafiku, zakucano 2038mhz na 62c max. Znam da je ok kada gpu usage opadne pod vsync, ali clock.. Ako je tako planirano ok, ali ako nije da cekam drajvere :)

Tako je planirano. Kao što sam već napisao, ako želiš da ti druži clock dok ti je upaljen vsync, moraš postaviti "prefer maximum performance" za tu igru.

Poslednja izmena:
Znam da je stvar izbora, ali sta je bolje, konstantan fan 30% do 50c, ili na 50c da se pali i gasi na tih 30% ? Kontam ne bi trebalo da se shebu ventilatori i da se pale gase nonstop ? Pretpostavljam da je danas u 2016-u totalno nebitno i da izdrze kako god ih maltretiram ? Pitam zbog manje zahtevnih igra koje su mi alt/tab 18 sati dnevno ako ne igram nista, aka wow/d3 i sl.

Skaliraju dobro u SLI. . Skroz hladne a bogami i tihe. Prezadovoljan sam. Sto bi kolega nenad 970 rekao dusu dale za SLI. Obe karte su MSI Gaming X 1070.

Mali mi je problem sto mi je jedna od ove dve drasticno losiji kloker. Ali nema veze 3-4% gore dole, svejedno.

1950-1980mhz / 9000mhz 3dmark13:

Capture11.jpg Capture12.jpg

Poslednja izmena:
Opsa:D
Cestitam kolega,idu fino a i dobar rez,bice bolje kad zahladni nadam se :)

Hvala :) . Bice bolji rez sigurno. Ovo je za sada stabilno, poigracu se jos malo sa setupom. Gornja mi je toplija 10ak stepeni u full loadu pa cu verovatno da ih izrotiram.

Ne vidim svrhu vodenog na 1070. Dobio bih mozda 5% bolje preformanse i to je to.

Rotirao sam karte, drasticnih dobitka u oc-u naravno nema. Primetan je pad temp za nekih 2-3c jer ovako gornja karta radi na -0.08v nizem naponu od donje a na istim klokovima...

Ma naravno, samo proveravam infrormativno. Bitno je da fino rade u paru. :)

Nazad
Vrh Dno