Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Odlična je još GTX770! Nema šanse da im dam 500 evra za nešto što su rekli da će biti 380

pa realno nema igara. dishonored 2 je jedino interesantno sto sam video. do 2017. pritom, u dx12 nema ubrzanja. maxwell 2.0.

Svaka cast na smelom poduhvatu. Sada si platio 200 evra vise za istu klasu za novog naslednika u odnosu na prethodnu generaciju :S:
U svakom slucaju zelim da te lepo sluzi i da budes zadovoljan. :banana:

Ali nije to ista klasa. Samo nas ime zavarava da se radi o istoj klasi. Reč je o karti koja je brža od dve karte "iste klase" u SLI-ju. Brža i od najbrže karte prethodne generacije. ***.

Ali nije to ista klasa. Samo nas ime zavarava da se radi o istoj klasi. Reč je o karti koja je brža od dve karte "iste klase" u SLI-ju. Brža i od najbrže karte prethodne generacije. ***.

To je logika na koju nas Envidija navikava jos od pojave GTX 690 koja je lansirana sa cenom od 1000$ u odnosu na GTX 680 koji je kostao 500$ a da pri tom nisi dobio duple performanse.
GTX 1070 je naslednik GTX 970 i nije u pitanju samo nomenklatura vec klasa cipa GM204 i naslednik GP104. Ovo X04 oznacava srednju klasu isto kao sto su X00 i X10 rezervisani za visoku klasu.

Ako se vodimo tom logikom, da se klasa odredjuje napretkom u performansama onda od buduce Volte slobodno mozemo da ocekujemo 1000$ (karikiram) kartu koja ce da zameni GTX 1070. *** bas.

Poslednja izmena:
To je proba pa ako ide prodaja cena ostaje gde jeste ako ne ide cena ide dole al svakako ce 980ti i 1070 imati slicnu cenu bilo to 550e ili 300e, ocigledno im ide i to ti je to... 1080 je precenjena za nekih 150e samo zato sto AMD nema cime da joj parira, samim tim save sto je po performansama iznad 480 imace jacu cenu nego sto bi trebalo...

Pa i jeste tako neka cena (+pdv) u Amerikama. Evropa je vec nesto drugo, a Srbija nesto sesnaesto...
Pa i u evropi je tako. 380 +20% pdv-a je 456e, a po toj ceni već ih ima u evropi.

Btw, ako gledate 1070 kao istu klasu kao 970,zašto ne gledate 770/670. .

770 i 670 su krenule sa msrp od 399$, znači skuplje nego 389$ od 1070. To što su sa cenom 970 odlučili da ubiju amd i spuste ispod 20% tržišta nije pravilo.

Niti je njihova krivica što je od onda evro propo u odnosu na dolar, a dinar u odnosu na evro i što je dignut porez u našoj lepoj.

Poslednja izmena:
To je logika na koju nas Envidija navikava jos od pojave GTX 690 koja je lansirana sa cenom od 1000$ u odnosu na GTX 680 koji je kostao 500$ a da pri tom nisi dobio duple performanse.
GTX 1070 je naslednik GTX 970 i nije u pitanju samo nomenklatura vec klasa cipa GM204 i naslednik GP104. Ovo X04 oznacava srednju klasu isto kao sto su X00 i X10 rezervisani za visoku klasu.

Ako se vodimo tom logikom, da se klasa odredjuje napretkom u performansama onda od buduce Volte slobodno mozemo da ocekujemo 1000$ (karikiram) kartu koja ce da zameni GTX 1070. *** bas.

Ne kažem da se trebaju dobiti duple performanse. Ali razlika u performansama je sada zaista ispala drastična. Oznake me ne interesuju, to će se menjati vremenom. Jednostavno, sada smo dobili kartu koja kida u 2560x1440, skroz dobro radi i u 3440x1440 na vrhunskim 21:9 monitorima, a upotrebljiva je i za 4K gejming u ogromnom broju igara. Jednostavno, to više nije karta srednje klase, ma šta oznake govorile. I brža je od svih karti prethodne generacije, bile one 400, 600 ili 800 evra.

Male su to razlike i ne vrede ni blizu 200 evra.

Poštujem to viđenje, ali ono može - a i ne mora - biti relevantno. Sve zavisi od korisnikovog stanovišta. Ko ima Full HD monitor, zaista ne vredi. Ko ima 2560 x 1440 Gsync monitor sa 144 Hz, ili pak 3440x1440 monitor sa 21:9 odnosom strana i solidnim brojem piksela koje treba poterati, za njega je itekako vredno jer dobija kartu koja će ogroman broj igara u tim rezolucijama poterati na 60+ frejmova. A onda je ta razlika itekako vredna.

Pa i u evropi je tako. 380 +20% pdv-a je 456e, a po toj ceni već ih ima u evropi.

Btw, ako gledate 1070 kao istu klasu kao 970,zašto ne gledate 770/670. 770 i 670 su krenule sa msrp od 399$, znači skuplje nego 389$ od 1070. To što su sa cenom 970 odlučili da ubiju amd i spuste ispod 20% tržišta nije pravilo.

Niti je njihova krivica što je od onda evro propo u odnosu na dolar, a dinar u odnosu na evro i što je dignut porez u našoj lepoj.

Upravo tako. Vidim, svi nešto pljuju cene, a rukovode se cenama sa povlašćenog USA tržišta, gde se još izražavaju bez poreza, i hteli bi 4K gejming koji ne košta. ***...Inače, cenu su praktično ispoštovali ako gledamo evropsko tržište, uz neki rok od mesec-dva da se stabilizuje snabdevanje i padnu još koju desetinu evra, i to je to, obećanih 380 + pdv.

Neki su vec u dubokoj zalosto sto ne mogu da je kupe za 300e :d Mozda neka peticija pomogne, ili koje pretece pismo na adresu Nvidie :p

Jel ima neke sanse da ova kartica tamo do septembra padne na nekih 450 evra kod madjara? Posto gledam da kupim novu kartu a kako me je rx 480 razocarao, onda 1060 se ceka da se pojavi da se vide testovi. Ako imalo 1060 bude jaca od rx kartice sigurno ce da bude i malo skuplja tako da dolazim do cene od 350+ evra za karticu a kada vec cekam ovoliko skoro mesec dana bez graficke i da vam pravo kazem mnogo se dobro osecam sam resio da sacekam do pocetka skolske godine pa da vidim sa sestricem da mi u nemackoj mozda uzme ili ako ovde pojeftini pa uzeti da ne cimam njega da mi je cak odande vuce.

Poslednja izmena:
Jel ima neke sanse da ova kartica tamo do septembra padne na nekih 450 evra kod madjara? Posto gledam da kupim novu kartu a kako me je rx 480 razocarao, onda 1060 se ceka da se pojavi da se vide testovi. Ako imalo 1060 bude jaca od rx kartice sigurno ce da bude i malo skuplja tako da dolazim do cene od 350+ evra za karticu a kada vec cekam ovoliko skoro mesec dana bez graficke i da vam pravo kazem mnogo se dobro osecam sam resio da sacekam do pocetka skolske godine pa da vidim sa sestricem da mi u nemackoj mozda uzme ili ako ovde pojeftini pa uzeti da ne cimam njega da mi je cak odande vuce.

Toliko dugo bez graficke, cena 1080gtx, 1070gtx zavisi od amd 490, 490x, iskreno pasce ali mislim da nece pre izlaska AMD-a koji mora biti bolji, a to ce biti vrlo tesko....

Ja cu bez graficke mozda biti jos ovaj mesec,skoro 2 meseca bez graficke. Pa posle uzimam 980ti posto sam sklopio dogovor:)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Toliko dugo bez graficke, cena 1080gtx, 1070gtx zavisi od amd 490, 490x, iskreno pasce ali mislim da nece pre izlaska AMD-a koji mora biti bolji, a to ce biti vrlo tesko....

Pravo da ti kazem uopste mi ne ne fali, mozda mi malo smeta sto ne mogu po nekada Diablo 3 da picim na ovoj kartici ali ipak je upitanju teski krs 7200 GS ali dobro nije kraj sveta. Doduse ja sam uvek preko leta manje igrao a vise sam se bavio neki drugim poslovima a zato kada dodje zima pa se lepo ususkam u sobu pored pecke ma milina igrati tada a sada ne mogu tako da se opustim i uzivam.

Naručih i ja, živi se samo jednom a ko će živeti bez grafičke.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

ovi glh modeli su bas dobri
[YOUTUBE]D16ev7Dw8Fs[/YOUTUBE]

Gainward sam imao par puta i uvek mi je bio nekako lep :D

Kada nesto budem kupovao od ovih kartio to ce da bude ovaj Gainward ili MSI 1080 SEA HAWK X, za sad je sve ostalo van konkurencije :p Cena kod madjara polako pada sada je 720e za 1080, 500e za 1070, razlika u perfromansama oko 20% u ceni 45%, trenutno je 1080 precenjena nekih 120e...

Poslednja izmena:
Znaci mozemo se nadati da ce 1070 da mozda spadne sa cenom na 400-450 eura u nekom skorijem periodu?

Pa nije da zurim sa kupovinom samo bih voleo da znam u kom sve to pravcu ide i sta bih sve mogo da ocekujem u skorije vreme, kontam da VEGA cip od AMD-a nece skoro jer su tek izbacili RX seriju a opet RX 480 mi ne uliva neko poverenje kao kartica a bas sam bio zagrejan za kupovinu iste cak sam i prvi objavio da prodajem svoju 7970 samo da bih nju kupio ali kako se na kraju pokazala ja sam se jos vise razocarao, onda mi je 1060 bila neko svetlo u tunelu ali opet ni ta kartica mi ne uliva dugogodisnje poverenje tako da mi na kraju ostaje ili da uzmem neku GTX 980, 980Ti ili da idem na GTX 1070 i da budem miran 3-4 godine sa istom jer se ionako igram u 1080p rezoluciji.

Pa nije da zurim sa kupovinom samo bih voleo da znam u kom sve to pravcu ide i sta bih sve mogo da ocekujem u skorije vreme, kontam da VEGA cip od AMD-a nece skoro jer su tek izbacili RX seriju a opet RX 480 mi ne uliva neko poverenje kao kartica a bas sam bio zagrejan za kupovinu iste cak sam i prvi objavio da prodajem svoju 7970 samo da bih nju kupio ali kako se na kraju pokazala ja sam se jos vise razocarao, onda mi je 1060 bila neko svetlo u tunelu ali opet ni ta kartica mi ne uliva dugogodisnje poverenje tako da mi na kraju ostaje ili da uzmem neku GTX 980, 980Ti ili da idem na GTX 1070 i da budem miran 3-4 godine sa istom jer se ionako igram u 1080p rezoluciji.

imas MSI armor za 495 evra 1070gtx ona ti radi posao super, mislim kako god oces ali 1070gtx je sigurno najbolji izbor za duze staze...

Nazalost to mi je jos uvek jaka cena i necu da je placam toliko, kao sto rekoh imam vremena da cekam i nadam se da ce se cene za mesec dva normalizovati i da ce im pasti jos pa cu tada da lupam glavu koji model da uzmem osim ako mi ne dosadi da cekam pa kupim na kraju neku GTX 970 i kazem bas me briga bitno je da rade igre. Ne patim od toga da bude 60 fps cak ne mora sve ni da bude na ultra nego na high ili normal ali neka radi bez seckanja.

No cekam da vidim sta ce da bude do kraja pa cu se lako opredeliti za kupovinu necega ali do zime ce da bude neka graficka u racunaru e sada koja to ni sam vise ne znam.

Koliko je tesko ujutro ustati, kad znas da nemas dovoljno fps-a kad znas da tvoj racun za struju je manji za 160w , kad znas da kuciste nije nikad bilo tise, kad znas da si zakucan sa mnogo igara u racunaru, a ni jednu ne mozes igrati...da sam znao da ce ovakav jul biti, prijavio bi se na razgovor kod premijera...

Koliko je tesko ujutro ustati, kad znas da nemas dovoljno fps-a kad znas da tvoj racun za struju je manji za 160w , kad znas da kuciste nije nikad bilo tise, kad znas da si zakucan sa mnogo igara u racunaru, a ni jednu ne mozes igrati...da sam znao da ce ovakav jul biti, prijavio bi se na razgovor kod premijera...

Ovo ko da je pisao Aca Stojanovic :d lici na one njegove najave pred utakmicu ;)

Ovome se i ja nadam. :)

Gigabyte G1 na vodi, "boost to 1962MHz from the box on water", 2152/9000MHz OC, 43°C max temp:

12217072.jpg

Još ako kasnije bude custom BIOS-a...

Vrh Dno