Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Da li je neko imao iskustva sa asusovom kartom dual geforce gtx 1060 O6g 6gb? Razmišljam da je uzmem pošto mi se u ovoj nestašici otvorila mogućnost za kupovinom iste :D razmisljao sam da preko kp uzmem od 3gb gaming g1 gigabyte, windforce gigabyte i to su mi bili prvi pikovi. Iskreno nisam ni razmisljao o asusu i 6gb ali je uskočila prilika za više para pa se nadam da neću pogrešiti ako je uzmem.

Ja sam imao RX 480 Dual i bila je prilično bučna čim pređe 50% fan speed. Mada, AMD karte su generalno vrelije i bučnije od NV (pošto se fanovi vrte brže da bi postigli istu temperaturu)...
Elem, i vlasnici Asus Dual Nvidia kažu da je slično kod njih...ne znam šta da ti kažem. Iskreno, ako možeš da priuštiš 6GB verziju, uzmi, jbš buku.

Ja imam Asus Dual 06G model. Karta boosta na asusovom oc profilu do 1932-1950mhz, sto je oslican rezultat. Tako prakticno default, dakle bez dizanja memare i napona, drzi oko 75 stepeni na 40-45% brzine ventova. Na tim vrednostima je stvarno veoma tiha, jedna od najtisih kartica koje sam imao. Ali kao sto rekose gore cim ode preko 50%, krece turbina.

Nijednom se nisam pokajao zbog kupovine, izasla me 300e sa domacom garancijom od kolege sa foruma avgusta 2016-te.

Tako da za one koji nece juriti tu psiholosku granicu od 2000mhz za core i svirati memaru maksimalno, za nekih 5-6% dodatnih performansi ( bar moji testovi tako pokazuju), sasvim ok karta. Bocnes i ne brines.

Odlično! hvala na podeljenom iskustvu i savetu.. Danas bi trebalo da je uzmem, verujem da je rešenje da duže staze.

Ne bih da remetim tvoju odluku, ali mislim da je trenutno prevelika razlika(u ceni)izmedju 3gb i 6gb,zarad max 10% u korist 6gb modela...Ova ponuda za Zotac 3gb rešenje je odlična...
Baci pogled na zadnji benchmark Hardware Unboxed...

https://www.youtube.com/watch?v=Ij_K_VT8o3I

@djokosrb
Tih 40-50% koliko je rpm-a?

Ne bih da remetim tvoju odluku, ali mislim da je trenutno prevelika razlika(u ceni)izmedju 3gb i 6gb,zarad max 10% u korist 6gb modela...Ova ponuda za Zotac 3gb rešenje je odlična...
Baci pogled na zadnji benchmark Hardware Unboxed...
Znam šta hoćeš da kažeš i u popriličnom sam rascepu, ta razlika bi me izašla 100e i poprilično se lomim. Pogotovo što imam na rezervaciji u em-u Zotac s obzirom da su mi sinoć javili da je neko otkazao a taman se odlučio za Asus. Uff

Mislim da je zaista previše tih 100e dati....po meni max 30-40e, vredi, sve preko toga je "bunar".Ova Zotac po meni je odlična,boost-a od 1930-1980 mhz..Jedino što meni "smeta" je što radi na 1950-2000 rpm-a,ali zaista je tiha!.Max temp u igrama 75c(posle 2-3 h igranja),rpm isti ne povećava...

Mislim da je zaista previše tih 100e dati....po meni max 30-40e, vredi, sve preko toga je "bunar".Ova Zotac po meni je odlična,boost-a od 1930-1980 mhz..Jedino što meni "smeta" je što radi na 1950-2000 rpm-a,ali zaista je tiha!.Max temp u igrama 75c(posle 2-3 h igranja),rpm isti ne povećava...

To bi trebalo da je neka realna doplata do 50e al džabe kad je tržište trenutno poremećeno i to je tako. Video sam da si pisao iskustva za Zotac tako da verujem da je super. Problem su mi napravili što su rekli da je nema i da je sve prodato, ja u medjuvremenu našao više varijanti (podigao finansijsku lestvicu) da bi me juče pozvali kao ipak ima i napraviše mi problem :d
e sad ne znam ni dal će mi procesor bottleneckovati grafičku s obzirom da imam i5 6400 2.7ghz

Botlnek je relativna stvar i zaboravi na njega. Taj i5 ce raditi sasvim ok. Kao sto rece kolega iznad ne isplati se uopste ovolika doplata za 6gb. Uzmi sada Zotaka od 3gb za 25k a posle kad se stabilizuju cene prodaj ga i dodaj za 6gb manje od 50e sigurno ce te izaci, karticu je najlakse zameniti u kompu a mozda uzmes i bolju izvedbu od asus dual. Igraces i na ovih 3gb bez problema u 1080p bez obzira sto na nekoj igri pise da zauzima npr 3.5gb vrama nema to veze, to malo preko ce ici u ram nece se ni osetiti. Da 3gb nije dovoljno ne bi ni pravili tu kartu.

Evo da vidis koliko bolja kartica i malo veca doplata znace.

21EimRP.png

Upitanju je Gigabyte Xtreme Gaming model. Ovo je isto posle dva sata igranja Metro 2033 Redux. Koliko god nekome bilo cudno na 63% ventilatori se ne cuju. Jednostavno najbolji model kartice koji neko moze da uzme a pritom jos daju 4 godine garancije.

Botlnek je relativna stvar i zaboravi na njega. Taj i5 ce raditi sasvim ok. Kao sto rece kolega iznad ne isplati se uopste ovolika doplata za 6gb. Uzmi sada Zotaka od 3gb za 25k a posle kad se stabilizuju cene prodaj ga i dodaj za 6gb manje od 50e sigurno ce te izaci, karticu je najlakse zameniti u kompu a mozda uzmes i bolju izvedbu od asus dual. Igraces i na ovih 3gb bez problema u 1080p bez obzira sto na nekoj igri pise da zauzima npr 3.5gb vrama nema to veze, to malo preko ce ici u ram nece se ni osetiti. Da 3gb nije dovoljno ne bi ni pravili tu kartu.

Bas ga lepo savetujes, eto sada ce da kupi tu karticu za toliko para... naravno kada je bude prodavao nece moci te pare da dobije ma koliko ona nova bila jer svako ce razliku od 2000-3000 dinara dati i kupiti novu u radnji a verovatno ce mu spuste i vise i onda jos dok doda para da kupi jaci model opet mu dodje na isto mozda 10-20 evra razlike u ustedi a nema cimanja nema zezanja te je stavljaj u komp pa je vadi pa je prodavaj pa juri novu da kupis pa opet montiraj, sve je to relativno 10 min laganog posla ali sto da se zeza sada pa opet za par meseci kasnije da ponavlja postupak i pitanje je hoce uopste tada moci da izvuce pare koje mu trebaju pa da ne bude na kraju da sada mora da doda 100 evra a da ga kasnije izadje jos skuplje doplata.

Jer razumes ako za par meseci pojeftini 1060 6 gb da ce i 1060 3 gb da pojeftini jos vise. To niko ne gleda sta ce da bude za par meseci nego gledate trenutno stanje a racunate da ce cene ove od 3 gb da ostanu iste a da ce samo 6 gb da pojeftini.

@Bugiardo87

Dobro razmisli sada o svemu sto sam ja napisao pa se preracunaj sta ti se sada vise ispalti, ako imas pare u dzepu ne razmisljaj previse nego kupuj to sto imas u ponudi i uzivaj.

Poslednja izmena:
To je fino, ali za gtx 1060 ne bih doplatio nikako. Da se razumemo, ta karta je vrh, ali pre ovog mining ludila od ove moje ili ga windforce je bila skuplja 40-45e ili ti 15%, ako je nasviras maksimalno, dobices kao sto rekoh 5% performansi u odnosu na ove, sto je nista.

E sad, 4 godine garancije je vrh prica, ali ja opet razmisljam bang for the buck, sto je u ovoj klasi posebno bitno. Hocu da kazem da su i jeftiniji modeli dovoljno, i vise nego dovoljno bolji. U praksi, taj bolji model je samo "bolji model".

Da je gtx 1070 npr. pa i da doplatim, ovako ne. Samo moja racunica, naravno.

Moja kartica je uzeta tik pre ovog ludila i izasla me je celih 301 evro, uz rudarenje sam isplatio 120 evra pa eto koliko me je na kraju kartica kostala. Verovatno sam mogo i vise da povratim jer je jos uvek isplativo kopati ali ne znate koliko je mucno kopati sa jednom karticom a pritom se jos i povecala tezina tako da sam ja i vise nego zadovoljan sa ucinkom i povratom para.

presudila je želja da se sad isprsim pa kad dodje vreme biće šta će biti, takva je situacija na tržištu i teko je izbeći šišanje od tih 50+e od realne vrednosti.
Jedan sam od onih koji kada kupuju, jure i osećaj znanja za šta su pare date, možda je impulsivno ali nisam nikada bio poklonik prelaznih rešenja.. makar ne kada je tehnika u pitanju :D
unnamed.jpg

Moja kartica je uzeta tik pre ovog ludila i izasla me je celih 301 evro, uz rudarenje sam isplatio 120 evra pa eto koliko me je na kraju kartica kostala. Verovatno sam mogo i vise da povratim jer je jos uvek isplativo kopati ali ne znate koliko je mucno kopati sa jednom karticom a pritom se jos i povecala tezina tako da sam ja i vise nego zadovoljan sa ucinkom i povratom para.

Ma to je ok, sqmo kazem kako bih ja radio ;)

...
Jer razumes ako za par meseci pojeftini 1060 6 gb da ce i 1060 3 gb da pojeftini jos vise. To niko ne gleda sta ce da bude za par meseci nego gledate trenutno stanje a racunate da ce cene ove od 3 gb da ostanu iste a da ce samo 6 gb da pojeftini. ....

Nikad se neće više vratiti na staru cenu, poskupela je 40-60€, pojeftiniće 20-30€ max, i onda izlazi Volta, koja prati tu cenu od +/- 20-30€. Tj 2060 će biti 30-ak skuplja od 1060 kad je izašla, imaće 8GB za utehu...
Ali pravo povratka više neće biti, nažalost.
Lepa igranka, kako god....Volta izlazi po svemu sudeći ko zna kad, tako da ako je nekom baš zapelo da uzme, nek stisne nos i proguta što se ne guta, neme druge.
Dok se sve oko novih CPUa i Vege ne smiri, Volte neće biti, prevelika bi gužva bila, a to se lepo poklapa sa GDDR6, tj aprilom 2018.
Dakle, GTX 2060 8GB, realno kod nas u Junu 2018, daj Bože da nisam u pravu. A možda i kasnije.

Poslednja izmena:
Volta ce izaci, ali ne bas skoro. Realno pre leta 2018 nece sigurno.

Evo da vidis koliko bolja kartica i malo veca doplata znace.

Upitanju je Gigabyte Xtreme Gaming model. Ovo je isto posle dva sata igranja Metro 2033 Redux. Koliko god nekome bilo cudno na 63% ventilatori se ne cuju. Jednostavno najbolji model kartice koji neko moze da uzme a pritom jos daju 4 godine garancije.

Pištaljka,pa koliko sada košta taj tvoj model....To što si ti patio 301e, pre ovog ludila je i više nego odlično!Ali koja je sada cena?Ne verujem da može da se nađe ispod 400e,tako da je razlika 170-180e(u odnosu na Zotac)! Ni dužina garancije ne opravdava razliku...Ovih 63%-1640 rpm-a,kao i zagrevanje je OK! Meni, kao što sam naveo smeta što se Zotac uvek vrti na 1950-2000rmp(33-60%-kako ovolika razlika u % ,za tako mali raspon RPM-a, ne znam). Ali odgovorno tvrdim da je tiša u odnosu na Rx 470 G1(koju sam prodao), pri nekih 1400- 1500 RPM-a

@Bugiardo87
Čestitam na odluci!

Poslednja izmena:
@Bugiardo87 u zdravlje da se sluzis ali pi meni previse je to para doplate, isto bi ti radila i 3gb verzija a kad bude neka igra zahtevala tih 6gb nece ni ta od 6gb biti dovoljna.
@Pistaljka moj savet nije bio da prodaje njegovu 3gb ko polovnu pa da kupuje posle novu 6gb nego u istom stanju kao njegovu ako bi i kupovao novu ponovo bi imao duzu garanciju i ponovo bi platio manje od 100e. Ove 3gb su realno procenjene jer ih ne uzimaju za majning plus su trenutno na akciji a vec za nedelju dana se mozda vrate cene par hiljada gore. A sa ovom dual ce momentalno izgubiti dobar deo vrednosti cim se stabilizuje ponuda jer je to jedna od najjeftinijih izvedbi u normalno vreme. Na stranu da stavis 3gb i 6gb jedna pored druge razlike nema u 1080p...

Nikad se neće više vratiti na staru cenu, poskupela je 40-60€, pojeftiniće 20-30€ max, i onda izlazi Volta, koja prati tu cenu od +/- 20-30€. Tj 2060 će biti 30-ak skuplja od 1060 kad je izašla, imaće 8GB za utehu...
Lepa igranka, kako god....Volta izlazi po svemu sudeći ko zna kad, tako da ako je nekom baš zapelo da uzme, nek stisne nos i proguta što se ne guta, neme druge.
Dok se sve oko novih CPUa i Vege ne smiri, Volte neće biti, prevelika bi gužva bila, a to se lepo poklapa sa GDDR6, tj aprilom 2018.
Dakle, GTX 2060 8GB, realno kod nas u Junu 2018, daj Bože da nisam u pravu. A možda i kasnije.

Vec sam bio pisao da Volta nece izaci jer nema sa cime da se bori, hoce izace Volta za rad i projektivanje ili vec za cega ce da sluzi ali za gejming nece skoro, cak ni 1080ti koji je nedavno izasao nemam konkurenciju na trzistu pa zasto bi silili da izadje Volta kada nemaju potrebe da sebi skacu u stomak, nego ovako lepo cekaju da vide sta ce AMD da uradi pa hoce imati neki odgovor u skorije vreme na 1080ti ali ne verujem jer da ce AMD da skoro izbaci Navi seriju kartica kada su tek Vegu izbacili.

Cene mozda mogu da se vrate na predhodno stanje ako se majnovanje malo zaustavi ali ovo je prosto neverovatno koliko ovaj put period isplativosti traje i svi koji imaju kartice ne posustaju i pokusavaju da zarade sto vise sada jer ko zna kada ce sledeci put da bude ovakva isplativost, svi govore puco to uskoro i ocekujte polovne kartice na oglasima ali kako mi se cini do nove godine od toga nema nista... tek posle nove godine mozda se ocekuje snizenje cena a i to je upitno stanje.

Jer sto kazes moze da se desi da se trenutne cene kartica nikada vise ne vrate na predhodno stanje ali to vec uzimam sa dozom 50/50%.

Pištaljka,pa koliko sada košta taj tvoj model....To što si ti patio 301e, pre ovog ludila je i više nego odlično!Ali koja je sada cena?Ne verujem da može da se nađe ispod 400e,tako da je razlika 170-180e(u odnosu na Zotac)! Ni dužina garancije ne opravdava razliku...Ovih 63%-1640 rpm-a,kao i zagrevanje je OK! Meni, kao što sam naveo smeta što se Zotac uvek vrti na 1950-2000rmp(33-60%-kako ovolika razlika u % ,za tako mali raspon RPM-a, ne znam). Ali odgovorno tvrdim da je tiša u odnosu na Rx 470 G1(koju sam prodao), pri nekih 1400- 1500 RPM-a

Ne znam koliko sada kosta ali znam da revizija moje kartice Aorus model sa 9 gbps memorije je kostao oko 350 evra, naravno cena kod madjara skace gore dole pa tako da treba uzimati sa dozom rezerve, jer u jednom trenutku je Aorus kostao 380 sledeci dana kada sam pitao je kostao 350 tacnije covek mi je slao ponudu o korekciji cene.

Ja sam moju karticu uzeo bukvalno par dana pre nego sto ce da krene ovo opste ludilo i stim da sam ja moju rx 480 prodao za iste pare koje sam je kupio naravno isto pre nego sto je krenula ova astronomska potraznja za rx modelima po neverovatnim cenama da sam je samo nedelju dana kasnije prodao mogo sam sebi uzeti 1070 strix model ali dobro nije bilo sudjeno i to je to, sto se kaze sudbina, nije mi bilo sudjeno i ***.

Iz istog razloga sam svoju Nitro kaarticu prodao jer je bila bucnija u igrama i nebitno sto je bila undervoltovana opet se zagrevala ko poludela, a da ne govorim koliko sam imao igranke sa pucanjem podesavanja u wattmanu, 2 dana radi sve ok 3 dan sve pukne, vratim podesavanja ista koja su bila i kartica se opet resetuje na fabricko. Dok evo od kako imam ovu 1060 ni jedan problem i odgovorno tvrdim da tu razliku koju je imala rx kazrtica u dx12 igrama da je smesna a koliko je losija u dx11 igrama, jer neke igre koje sam pokusao sa rx da igram nisam mogo da do kraja odvrnem podesavanja dok sa 1060 mogu bez problema i igra radi.

Samo primer Metro 2033 Redux nisam mogo sve da ukljucim do kraja dok ovde mogu naravno iskljucim SSAA i koristim PhysX a AF uvek do kraja.

Poslednja izmena:
@Pistaljka nerealno poredis 480 i 1060 jer gledas jednu igru ili igre koje su nvidia naslovi i bolje rade na njihovim kartama. Neko mozda igra dx 12 igre i amd naslove pa ima suptotno iskustvo od tvog. Rx 480 i 1060 6gb su maltene egal karticr s tim sto je 480 bila po 50e i vise jeftinija od analogne 1060 pa samim tim i dosta bolja kupovina. Svakako rx 470 je apsolutni best buy jer je malo slabija od 480 i 1060 osetno jeftinija a i kad ne bude moglo da se igra na rx 470 nece moci ni na 480 i 1060. Naravno to kad su cene normalne bile.
Plus se sa rx 470 zaradilo tako da mi 1050 nova sa garancijom dosla gratis.
Poenta je da ljudi ne propustaju dobar dil kad kupuju a to je bila upravo ova 1060 3gb za maltene 210e nova sa domacom garancijom, uostalom neka prodju par meseci pa ce se videti kako sto je stvari ove 3gb na akciji i dual 6gb. Ova 3gb ce biti na ovoj ceni kao redovnoj umesto akcijske a dual 1060 6gb ima da izgubi bar 5000 nego sto je danas.

Kažem ja..approximately 10% je kod nas 15% najmanje. Moraju, da bi se Vega uopšte prodavala.
http://wccftech.com/nvidia-graphics-cards-see-price-increases-starting-month-due-memory-shortage/
E, kad se samo setim, 7900GTO za 250€!
Nikad više!

Poslednja izmena:

3GB KFA2 GeForce GTX 1060 OC Aktiv PCIe 3.0 x16 = € 205,00
6GB KFA2 GeForce GTX 1060 OC Aktiv PCIe 3.0 x16 = € 299,00
GeForce GTX 1060 G1 Gaming, 6144 MB GDDR5 = 329,90 €

Cene se lagano vracaju u normalu bar sto se tice nV...

Druze mozda kod vas ali kod nas je jos uvek katastrofa sto se tice ponude kartica, i ono sto ima pokusava da se uvali po sto vecim cenama, kada ih nema na stanju traze avans 100% a robu ocekuj za 2 nedelje a na sajtu pise isporuka za 3 dana. Naravno ovo je za Vegu trenutno stanje ali ni sa drugim karticama nije bas stanje blagonaklono gejmerima ali ni rudarima.

Druze mozda kod vas ali kod nas je jos uvek katastrofa sto se tice ponude kartica, i ono sto ima pokusava da se uvali po sto vecim cenama, kada ih nema na stanju traze avans 100% a robu ocekuj za 2 nedelje a na sajtu pise isporuka za 3 dana. Naravno ovo je za Vegu trenutno stanje ali ni sa drugim karticama nije bas stanje blagonaklono gejmerima ali ni rudarima.

Stanje nikad ni nije bilo dobro... osim par vrlo kratkih momenata/akcija...

Poenta je da cene padaju, razlika bese i preko 100e a sada pala na 30 i dalje opada...

Kažem ja..approximately 10% je kod nas 15% najmanje. Moraju, da bi se Vega uopšte prodavala.
http://wccftech.com/nvidia-graphics-cards-see-price-increases-starting-month-due-memory-shortage/
E, kad se samo setim, 7900GTO za 250€!
Nikad više!
Uh kakva je to karta bila. Kupio sam je prvog dana kad je dosla kod nas. Retko dobra karta, tiha, hladna, kidala je sve godinama i to za vise nego pristojne pare.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

^^^
7900GTO+ Ti4200, najbolje kupovine svih vremena!

Stanje nikad ni nije bilo dobro... osim par vrlo kratkih momenata/akcija...

Poenta je da cene padaju, razlika bese i preko 100e a sada pala na 30 i dalje opada...

Duke, sećaš li se koliko je 1060 6GB bila tu kod tebe pre ovog skoka, okvirno?
A inače izgleda da se sprema novo, ne-rudarsko poskupljenje, okačio sam gore

Duke, sećaš li se koliko je 1060 6GB bila tu kod tebe pre ovog skoka, okvirno?

Ne moram se secati, imam u istorijatu :) :

6GB KFA2 GeForce GTX 1060 EX OC Aktiv PCIe 3.0 x16 1xDisplayPort / 1xHDMI 2.0 / 2xDVI (Retail)
Gesamtpreis: € 259,80*

Zvezdica na ceni stoji jer je bila akcija (limited edition) + sitniji popusti za mene.
Cena G1 je bila identicna kao danas, to se odlicno secam...

Sad mi stiglo od MediaMarkta news:

GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB (GV-N1060WF2OC-6GD)
EUR 285,00

Poslednja izmena:
Ne prestanete li sa spamovanjem teme/tema, letecete obojica.
Imate PM pa se prepucavajte sa rudarskim temama do mile volje

Nazad
Vrh Dno