Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

@Pistaljka

A šta ja sada da ti kažem na to :)

Ako je proda po toj ceni, nikoga nije prevario. Moraš se valjda upoznati malo sa cenama i ponudom pre kupovine. Neko preceni pa proda, neko proda za trećinu cene, na kraju taj predmet u proseku dobije neku vrednost.

Strpljen-spasen. Čekaj i pecaj bolju priliku ako ti trenutna cena ne odgovara. :)

Edit, uletelo par komentara pre mog odgovora.

Poslednja izmena:
Nema nigde karti.

A ovaj sto smatra da je 3% razlike izmedju 3GB 1060 i 6GB 1060, neka mu bude.
Ne znam cemu raspravka na x strana, svi ovde znamo kakvo je realno stanje.

Ocigledno da svi znaju osim doticnog. Ali dobro.

@Pistaljka

A šta ja sada da ti kažem na to :)

Ako je proda po toj ceni, nikoga nije prevario. Moraš se valjda upoznati malo sa cenama i ponudom pre kupovine. Neko preceni pa proda, neko proda za trećinu cene, na kraju taj predmet u proseku dobije neku vrednost.

Strpljen-spasen. Čekaj i pecaj bolju priliku ako ti trenutna cena ne odgovara. :)

Edit, uletelo par komentara pre mog odgovora.

Niko nije ni reko da ce on nekoga da prevari nego sam napisao da iskoristava situaciju kada nema amd karti ni na vidiku i ko zna kada ce ih biti, jer sve su unapred prodate i stizu za mesec dva dana a pitanje je kakvo ce i tada biti stanje a dotle se ljudi polako okrecu nvidija kartama i pocinju u nestasici amd karti da kupuju ove od 1060 6 gb do 1080ti verzije.

Ne treba ti meni da objasnjavas kako se kupuje i kako se ceka i sta se radi jer sam fala bogu sa te strane sam dobro pokovan znanjem i sto se kaze za takve osobe 99 puta farban i 100 put lakiran da ne primam nista vise, tako da sve te trgovacke fore frlo dobro poznajem i znam.

Poslednja izmena:
Sve smo se razumeli, ne daj da te neki random oglas, još i polu-šaljiv, izvede iz takta :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@substrance
mislim da smo svi skontali šta pokušavaš da dokažeš i moram ti reći da me jako podsećaš na mog kuma koji se toliko trudi da bude racionalan ... da veoma često i preteruje. Lično sam imao u prošlosti probleme sa manjkom vram-a i sliča greška mi se više neće desiti. Ja se ne bih prijatno osećao sa 3gb memorije.
Sve u svemu, ljudi koji su se ranije opekli i ostali bez dovoljno memorije te dobronamerno savetuju da ne rizikuješ. Ako ćeš se ti lepše osećati sa jeftinijom varijantom, nemoj se ni premišljati...
Mani se review-a, uključi malo i emocije...ipak sve ovo radimo da sebu udovoljimo.

Za koji sat (minut) treba da mi stigne Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE OC 6G i platiću je 265e...što je za mene bilo na nekoj "psihološkoj granici". Najgore je što nemam vremena za igru, a i kada ga pronađem, igraću se u 1080p...

Poslednja izmena:
ima neki link ka dobrom uputstvu za rudarenje za totalnog laika, mozda i nesto zaradim :D

ima neki link ka dobrom uputstvu za rudarenje za totalnog laika, mozda i nesto zaradim :D

https://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?153-Kriptovalute

Nazalost nista sto ce ti kaze od reci do reci od slova do slova, nego sve moras na frku trku da pokusas od drugih clanova da izvuces koji se vec time bave. Inace oboje smo u istoj situaciji jer meni sutra stize kartica pa cu isto pokusati da ucarim koji dinar kroz rudarenje da odplatim deo duga koji sam pozajmio da bih kupio 1060 6gb xtreme gaming karticu.

Niko da pomene da GTX1060 verzija sa 3 GB ima manje šejdera (1152 vs 1280 SP) od verzije sa 6 GB tako da će i nedostatak snage grafičkog čipa prvo da se oseti na 3 GB verziji.

Niko da pomene da GTX1060 verzija sa 3 GB ima manje šejdera (1152 vs 1280 SP) od verzije sa 6 GB tako da će i nedostatak snage grafičkog čipa prvo da se oseti na 3 GB verziji.

Spomenuto je vec...

Substrance,javi kada ti stigne karta pa da testiramo uporedno nesto,posto sin isto ima 2500K,doduse nije OC...
Nece me mrzeti da prebacujem grafe...

Pistaljka: sreca pa si obrisao post,dozao si se pameti na vreme :)

Poslednja izmena:
Predhodnu poruku sam obrisao jer nije vredno da dobijem poene ili hladjenje.

Koliko rasprave oko očiglednih stvari...
Da li je 1060 3GB dovoljna za igranje u 1080p na max detaljima? Jeste u većini slučajeva, tamo gde nije moraće da se smanji nivo detalja, i to je to. Ionako u gro igara skoro da nema razlike između npr. High i Ultra, pogotovo u brzim igrama i pucačinama gde nećeš imati kad da blejiš u pixele na texturama...ali se razlika itekako oseti u fps. Da li je 6GB bolje ulaganje? Jeste, toga smo svi svesni. Da li vredi dati 60+ evra više za 6GB verziju? To već zavisi. Kakve igre igraš, s kojim detaljima, koliko često menjaš grafičke karte, s kakvim kompromisima si spreman da se pomiriš...

Ja lično pokušavam da opravdam sebi tih 60-70e više koje bih eventualno dao za 6GB verziju jer igram mahom RPG/ARPG igre, i to starije, i najzahtevnije igre koje bih pokrenuo su Witcher 3 i NieR:Automata. Ne igram ništa što je prezahtevno, niti igram 99% AAA igara koje su ionako neoptimizovana balega i mrvarile bi i 6GB verziju, 2GB mi radi posao već 5 godina unazad, 3GB bi mi verovatno završilo posao za naredne 2 (4GB bi mi bilo idealno ali nema Radeona). Iskreno, nisam siguran da se u mom slučaju isplati 60-70e više za 1060 6GB. Ako završim sa njom, biće to samo zbog toga što su AMD karte sad grozno precenjene (ako se uopšte nađu) i što planiram da ne menjam grafiku bar 3 godine. Osim toga, stanje na tržištu je prosto takvo da si primoran da uzmeš 1060 ako hoćeš komforno igranje u 1080p, konkurenciju ne možeš da kupiš, bar ne za ljudsku cenu.

Dakle, sve zavisi od potreba i mogućnosti. Nema razloga da spopadate čoveka zato što njemu odgovara 3GB...

Poslednja izmena:
Ako njemu odgovara 3gb ok, ali to ne znači da je ta karta generalno dobar izbor, jer nije. :)

Ma, moze svako da kupuje karticu koju hoce, njegova je lova, ali, je pitanje kakvo' je zaista stanje sa perfomansama, kada zafali memorije u igrama.

Recimo, ovde sam nasao odlican test :

https://www.purepc.pl/karty_graficzne/mirrors_edge_catalyst_pc_test_wydajnosci_kart_graficznych?page=0,7

https://www.purepc.pl/karty_graficzne/mirrors_edge_catalyst_pc_test_wydajnosci_kart_graficznych?page=0,8

Mirror's Edge: Catalyst, lepo se vidi, da kartice sa 4GB gube na perfomansama na Hyper postavkama. Cak i Fury X i 980 ( kartica 1060 je priblizne jacine kao 980 ), koje su mnogo jace od 390 kartice. Jasan uticaj manjka memorije.

Mozda je ovo i neki ekstremni primer gubitka performansi zbog manjka memorije, ali, u svakom slucaju gubitak je ocigledan, manji ili veci, nebitno je .Plus, kao sto je vec receno, zbog sporijeg punjenja VRAMA, dolazi do stutteringa, manjeg ili veceg, nebitno je, bitno je da postoji.

Sve u svemu, za 60E vise ( ako lova nije problem ), mislim da se apsolutno isplati uzeti 1060 6GB, koja ce biti brza , sa fluidnijim gameplayom, u situacijama kada zafali memorije. A, sigrurno dolaze igre sa sve vecom memorijskom zahtevnoscu.

To je objektivna situacija.

Poslednja izmena:
33tm9li.jpg

ehm134.jpg

Evo stigla je kartica.

Nek je sa srećom!

3,5+ GB VRAM :)

GTA5 2017-06-08 22-49-47.jpg

Inace igar lepse izgleda "live",SS je nekako bled...

Poslednja izmena:
Da li možete da mi predložite neku dobru gtx 1060 6gb grafičku sa eponude do 39.990? :)

Bolje pogledaj kupujem prodajem sajt pa tamo kupi neku kvalitetniju za te pare, osim naravno ako nisi gadljiv na svercere i na njihov sistem garancije po seriskom broju. Ja sam neki dao uzeo kod njih 1060 gigabyte extreme gaming 6 gb za 301 evra a sa postarinom me je sve na kucnu adresu izaslo 37.160. Ali kako je sada pomama i za nvidia karticama jer svi sada kupuju njih jer nema amd karti za rudarenje sada su i nvidia kartice skocile sa cenom pa tako one koje su bile neke najobicnije i mogle su da se kupe za 265 evra sada kostaju 300 evra a ove sve kvalitetnije su otisle na 350 evra pa i jace.

@Pistaljka Kako se pokazala kartica, jel uzima 2,5 slota, kakve su temperature, coil whine na ventilatorima? Nekako mi ti ventilatori slabašno izgledaju, kad gledam sliku kao da su papirni. I jel koristiš neki gigabajtov softver za podešavanje?

@pistaljka Nisam gadljiva na švercere, nego kupujem novi komp, pa sam htela da sve to otplaćujem na rate. Preporučili su mi bili Gainward Phoenix GS GTX 1060 6gb, ali nema je više u ponudi. Sad ne znam koju drugu da uzmem, koja je dobra. :)

@Pistaljka Kako se pokazala kartica, jel uzima 2,5 slota, kakve su temperature, coil whine na ventilatorima? Nekako mi ti ventilatori slabašno izgledaju, kad gledam sliku kao da su papirni. I jel koristiš neki gigabajtov softver za podešavanje?

Kartica je masivna, i da zauzima dva ipo slota u kompu... pravo cudoviste od kartice.

Kada se uzme u ruke stvarno je poteska a samo pakovanje je masivno za razliku od amd rx 480 koja u rukama mi je izgledala kao neka kineska igrackica toliko ova odise kvalitetom. Cak je ova 8 cm veca od sapphire nitro kartice.

Temperature su fenomenalne mada sada trenutno je ne koristim za igrice nego kopam sa njome da malo povratim ulozeno, trenutno ventilatori stoje na 55% i kartica se ne cuje samo koliko huk ventilatora dok je na istoj brzini nitro bio mnogo bucniji i mnogo topliji a jos sam amd kartu bio undervoltovo.

Sto se tice coil whine to je za ovu karticu cist pojam dok mi je amd imala to i zbog toga mi je mnogo isla na zivac, a za ventilatore gresis i nisi svestan koliko su ustvari dobri, jedino sto mi je krivo sto je amd imala dobro resenje za skidanje ventilatora kada si hteo da ih ocistis a ovde to nema ali dobro to i nije nesto bez cega ne mogu.

Ne koristim nista, samo sam prvi put instalirao da ugasim rgb na kartici i uninstalirao program. Ali zato koristim msi afterburner i nije normalno koliko se kartica dobro klokuje.

Kakve veze ima velicina kartice?
Imas i mini 1080(doduse sa dva venta) i mini 1070(sa jednim ventom) pa karte siju sa performansama.

Ima 480 i vecih od Nitro+, ali je nepotrebno.

Masivniji heatsink i bolje hladjenje su uvek pozeljn, ali daleko od toga da je to na prvom mestu, cak ni za majning.

Poslednja izmena:
Zapravo masivni hladnjak i dobar sistem hladjenja je maltene jedino po cemu biras karticu (ne racunajuci cenu), jer su sada sve iste po performansama.

Naravno, kad su u pitanju karte u istoj klasi po snazi.
mada npr. izbor i budzet za monitor takodje utice i jos par faktora(Shadowplay>ReLive, manja potrosnja na Nvidiji /Radeon Chill koji je underrated, a jako dobra stvar, jeftiniji FreeSync monitori).

Poslednja izmena:
Ne ne, mislim na to kada biras izmedju izvedbi istog cipa.

provrteh i ja posle nekoliko godina 3D Mark. masina iz potpisa, sve default.
kaze ovako: fire strike 9247. graphics 13525 (graphics test 1 64fps, test 2 54), physics 7552 (24fps), combined 3047 (14fps).

ako je krajnja cifra relevantna, kolega iznad ima 25% markova vise sa debelo naklokovanim i5 i 1060 :) verovatno ima i slicno vise fps po igrama u proseku?

kupio sam i GTX1070, opet Strix OC.

sve isto, Ryzen 5 1600X i dalje nije instaliran tako da je i dalje FX-8350 na defaultu u masini.

kaze ovako: fire strike 10997. graphics 18906 (graphics test 1 91fps, test 2 75), physics 7747 (24fps), combined 3135 (14fps).

ne znam kako ide algoritam za racunanje finalnog skora koji je 20ak % veci ali u grafickim testovima mi ispada oko 40% vise nego sa GTX1060, sto i odgovara razmeri snaga dve karte. kada se nakanim da promenim masinu videcemo koliko ce 1600X doneti naspram FX-8350, nadam se oko 20% gore.

jos ako nekoga zanima (mada je to vise za GTX1070 thread), kartica je boostovala na 2GHz u OC modu u GPU Tweak II programu i grejala se do 65 stepeni na 44% obrtaja za vreme 3D Marka. sve default samo OC mod u programu ukljucen.

Malo pomoći molim! Koju 1060 6GB do 50.000din. (po trenutnim cenama:))Bitno je da nije glasna!

Zar nema za te pare i 1070 kod Madzara ?

Nazad
Vrh Dno