Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Ne razumes... ti neces izgubiti u performansama u smislu fps jer su karte skoro identicne.
Na YT linku koji si okacio pise "other than MSAA,all details were maxed"
Sa MSAA (multi sample anti aliasing) off u GTA V je sve ruzno do bola tipa kockasti tockovi (nije krug vec linije sa prelomima),ivice sa pixelizacijom itd a sa full MSAA sve glatko...

Znaci fps isti ali izgled neuporediv.Te razlike ne vidis na bench testovima vec kada igras i kada su ti likovi-vozila u zoom-u...
Pre 1060-ke sam imao 750Ti gde je sve bilo na medium podesavanjima zbog manjka memorije.
Sada,kada sam ponovo krenuo sa 1060,imao sam utisak da igram novu igru,tolika je razlika u detaljima i izgledu...
Inace da,ako se napunivram,dolazice do stuckanja i mikro trzanja u igri,nagledao sam se toga sa 750Ti...

Ako vec hoces od 3 GB,uzmi KFA2 OC Activ,u Ger je 190e a odlicna je... vidi moze li se nabaviti...

Poslednja izmena:
Neka, covek ako hoce tako, nek uzme, njegova stvar. Dosta je bilo dobronamernih saveta, moj je i da uzme RX 570 4GB ako nadje jer je bolji izbor, ali nek tera.

Evo poslednji pokusaj, jedna od novijih igara, ne obracati paznju na FPS, dosta je to ispeglano u prethodna 3-4 meseca, obratiti paznju na VRAM usage:
https://www.youtube.com/watch?v=U1ETaqs1JVs
Primer samo, igra lagano moze da se igra na very high, nesto i na ultra uz tweak senki i slicno (napomena performanse su danas bolje, nema sumanutih dropova/bugova) A ti ako uzmes 3GB model neces moci ni na high zbog manjka memorije, iako objektivno karta isporucuje na tim setovanjima vise od 60fps. I koja je onda svrha sto je 3GB sporiji 3-5% od 6GB model?! Koja je onda svrha karte od 200e kad moras da spustas detalje i dobijas efektivno ono sto mozes i sa GTX 1050ti, kartom od 145e....
Ovo je samo jedan od primera. Slicnih igara ce biti jos vise i jako brzo svaki AAA naslov, ali svaki ce biti ovakav.. A onda taj 3GB model samo stuc, stuc, stutt, stutt....

Jos nesto GTX 1060 sigurno nije 30% brza od r9 380 nego 70-80%, negde i vise. Ali dobro, jos jedna u nizu krivih informacija koju imas...

Poslednja izmena:
@DukeLander - Ali AA je bio isključen na obe karte, naravno da bi AA oborio perf, ali bi razlika i dalje ostala u par % (zbog cude i clocka). Kako možeš da znaš da su perf razlike u odnosu na 750Ti zbog više vrama (tj. kolko je do karte, arhitekture, clocka).

@djokosrb - Ne sporim da igre vuku više od 3gb vrama, ali molim za dokaz koji pokazuje da probijanje vram kapaciteta apsolutno uništava performansu, dovodi do neigrivog stuttera, spušta perf karte na nivo 1050ti ?

Uporan sam samo jer vaše tvrdnje idu protiv svakog testa na netu, a za sad nisam dobio nijedan link od vas, samo "veruj mi, ne znaš šta pričaš".

https://youtu.be/fYNigmB6sWY?t=400

U GTA 5 bez AA igra zauzme 2.8gb a sa full AA 3,5gm vrama.
Naravno da je 750Ti slabija ali kada smanjis detalje na medium zbog 2gb koje ima ona je super,igra klizi...

I ja sam bio u istoj dilemi kao ti pre kupovine pa merkao,gledao testove bla bla... jesam u Ger ali ne berem pare po drvecu jel...

Ono sto me odvratilo od kupovine 3gb je sta god sam gledao od AAA igara,vram od 3gb je uvek na granici izmedju medium i high.
Pogledaj vram usage za Prey,ROTR itd i videces o cemu pricam...
Cesto ta razlika u izgledu daje onaj smek u uzivanju u grafici igre...

Znaci sa 3gb igram na granici,sa 6 ne razmisljam i miran sam neko vreme... to je bila moja logika.
I znas o cemu pricas :)

@DukeLander - Ali AA je bio isključen na obe karte, naravno da bi AA oborio perf, ali bi razlika i dalje ostala u par % (zbog cude i clocka). Kako možeš da znaš da su perf razlike u odnosu na 750Ti zbog više vrama (tj. kolko je do karte, arhitekture, clocka).

@djokosrb - Ne sporim da igre vuku više od 3gb vrama, ali molim za dokaz koji pokazuje da probijanje vram kapaciteta apsolutno uništava performansu, dovodi do neigrivog stuttera, spušta perf karte na nivo 1050ti ?

Uporan sam samo jer vaše tvrdnje idu protiv svakog testa na netu, a za sad nisam dobio nijedan link od vas, samo "veruj mi, ne znaš šta pričaš".

https://youtu.be/fYNigmB6sWY?t=400

Meni deluje da ti malo teras kontru, kako god, tvoj novac, tvoja stvar.

Ne jednostavno on veruje tim testovima ali testovi koji se rade tamo i ono sto on bude video kuci ce biti sasvim nesto drugo.

On je jednostavno zacrtao da nece da da vise od 200 evra za karticu i to je to, a sto je najgore 1060 od 6 gb nema vise da se kupi za 260 evra jer su cene otisle nebu pod oblake, znam iz prilozenog jer sam u nedelju porucio Gigabyte GTX 1060 6GB GDDR5 Xtreme Gaming - Model: GV-N1060XTREME-6GD za 301 evro dok neki malo pozntiji modeli pa cak i oni najobicniji su sa cenom tu bili kao ova kartica pa kada sam vec porucivao onda sam uzeo najbolje od 1060 sto moze da se dobije.

Jednostavno traženje dokaza u odsustvu istih je teranje kontre ? Izvini što vam ne verujem na reč kad ona ide protiv svakog testa koji sam video (sve je to zavera/marketing nije odgovor). Meni deluje kao da ti nemaš nijedan dokaz za ovo što tvrdiš ali ti kognitivna disonanca ne da da priznaš da nisi bio u pravu. Čekam ikakav dokaz i dalje i rado ću da priznam da sam pogrešio...

Poslednja izmena:
Modern GPUs will run into a hybrid mode where the drivers/GPU start streaming texture data from system RAM over the PCIe bus to make up for the "missing" VRAM. Since system RAM is 3-5X slower than GDDR5 with much higher latency, running out of "VRAM" would translate into a significant FPS loss.

A ako imas manjka RAM-a,onda se visak gura na HDD,sto daje jos veci "fps loss"

To ces osetiti u scenama gde treba brzo ucitati puno tekstura a zbog sporosti ostatka sistema u odnosu na VRAM dolazi do stutteringa,fps drop itd...

Puno puta je na forumu razglabano o tome da fps nije merodavan primer (to je ta teorija zavere jel),jer ti fps counter nece prikazati mikro stutteringe ali ces ih okom primetiti.
To je kod mene trenutno problem gde mi bench pokaze 60 fps a primetim stuttering jer i3 ne moze da obradi sve te sad cekam novi cpu...

Poslednja izmena:
Kada si tako ubedjen u sve to, onda lepo odes kupis najjeftiniju 1060 3 gb verziju i uzivaj u igrama sta se ovde raspravljas a videcemo samo dokle ce te ta ista sluzi i dokle ce ista biti dovoljna za moderne igre. Sada jos mozes d ase provuces ali sta je za pola godine i to samo kazem za pola godine ako ces da das vec 200 evra za karticu onda je bar uzimas da traje godinu dana da mozes da igras na viskim podesavanjima igre a kako igre jacaju po grafickoj moci tako ti sa ultra detalja smanjujes na high i uzivas jos vreme koje mozes da izvuces visok fps. Ali sto ti kazu ako ces ti sada da das 200 evra a kraticu da bi u stratu smanjivao detalje pa gde je tu logika.

Po meni nema logike a ti kako hoces. Lepo ti rekoh kupi najjeftiniju i uzivaj dok ti traje jer da kupis bilo koju malo skuplju nema svrhe kada garantujem da ces je vec sledece godine u januaru prodati da bi kupio nesto jace.

Bolje da uzme i 1050ti sa 4gb nego 1060 sa 3gb.Jeste da je slabija ali je i jeftinija.

A bice mirniji zbog vise memorije.

Sent from my m2 using Tapatalk

@Pistaljka - rasprava nema veze sa mojom kupovinom, nego razbijanjem vram mita. Poenta je da ako moraš da spuštaš sa ultra na high, moraš i na 6gb verziji, jer je na ultra/1440p (sa probijanjem vrama) razlika par %. To neće da se promeni ni za dve godine (obe karte će srazmerno da ostare/oslabe), sve što si rekao/nagađao za 3gb važi i za 6gb verziju...

Poslednja izmena:
Ja još treba da naletim na situaciju da moram da menjam kartu jer mi je zafalilo memorije, a ne onemoćao sam grafički procesor. A izmenjao sam solidan broj karti prethodnih godina (bolje reći prethodnih decenija).

Naigraćeš se i sa 3 GB verzijom, kao i sa 6 GB, mada je zaista 6 GB verzija bolja kupovina, jer nije samo razlika u količini memorije u pitanju kod te dve karte. Sama kartica je slabija za neki procenat od 6 GB verzije. Mada, da kupujem kartu i da mi je ograničen budžet, i ja bih išao na 3GB verziju. Ili za razliku u novcu dodao SSD, to bi bio pun pogodak.

Ili da ideš u AMD tabor, oni imaju alternativu, samo je sad pomama rudara na kriptovalute, pa moraš biti strpljiv prilikom nabavke.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pa svako za svoje pare kupuje sta hoce? To je prvo i osnovno, reko sam ti sta ti je ciniti, kupis 1060 sa 6 gb rama, preko dana se igras a nocu je pustis da kopa kripto valutu i za mesec dana ce ti kartica skupi dovoljno para da kada platis struju da ces imati pare koje ces sada doplatiti za karticu.

A vec ce ti kartica stojati preko noci neupotrebljiva pa sto onda ne bi sada dok je ovakvo stanje na trzistu iskoristio ga. Ja cu sada moju da uposlim i da je oplatim celu a onda kada dodje zima lepo cu u toploj sobi da se igram a sada preko leta cu ostavim komp neka zaradjuje pare a ja odo na dunav, odo u grad samo da nisam u kuci i sobi gde ce biti toplije nego inace.

Poslednja izmena:
^ "Pa svako za svoje pare kupuje sta hoce?" > Da ali ima i pravo da donese informisanu odluku što ako je čitao ovu temu ne bi mogao. Par % perf razlike važi i za rudarenje, i ne doprinosi ništa diskusiji jer ne bih da pričam o mojoj kupovini, finansijskoj situaciji i sl već o tome da prekoračenje vrama uništava performansu (na 1060 kartici). Imaš kontra-argument (ili makar komentar) na gomilu testova koje sam stavio osim da je to zavera/nije tako u realnom svetu ?

Eto ti si master guru i dosao si ovde nas nesretane i pogubljenje ovcice da informises kako je 1060 6 gb bacanje para a da je 3 gb verzija bestbuy!

Pa kada je tako sto onda prave kartice sa 8 gb vrama i sa 12 gb vrama i sada ce taj vrama da ide na mnogo vise ako je nepotreban.

Dosao si sa pitanje koju karticu da kupis eto ja ti kazem kupi najjeftiniji i uzivaj a nas pusti da bacamo nepotrebno pare jer nisi ih ti ni zaradio pa da se brines o tudjim parama i sta je bolje i sta je losije. Zato uzmi za svoje pare kupi sta ti mislis da ti je ok i da zavrsimo ovu tematiku jer je tema otisla definitivno u off.

Ma covek razbija VRAM mitove kako sam rece :d

Screenshot (68).png

Koga briga za testove sa yt, pravo stanje ces videti kada dodjes kuci i ubodes karticu u slot i pokrenes igru ali nazalost tada je vec kasno za bilo kakvo zaljenje i prenemaganje i postavlja ces sebi pitanje sto nisam poslusao onolike ljude koji su mi sa najboljom namerom govorili da uzmem skuplji model a bolji.

Ali ocigledno je da ti smatras sebe najpametnijim a da same kompanije koje na svoje graficke stavljaju vise od 3 gb vrama da su one budale. Otidji pa amd-u i nvidiji posalji te testove i kazi im da nemaju potrebe da stavljaju vise od 3 gb jer je i to puno.

To sto ti igras u 1280x1024 rezoluciji pa mislis da ti je 3 gb dovoljno ok ali imas ovde ljudi koji masovno prelaze na 4k rezolucije tako da 3 gb je sve samo ne dovoljno.

S obzirom da niko od vas nije za svo ovo vreme postavio NIJEDAN link, samo prozivke, smatram da je situacija jasna.

@Pistaljka - Znači eeeee... sam si rekao da je tema u off, i slažem se, pogotovo jer si je ti odveo u off gomilom prozivki.. zato sam hteo da nastavim diskusiju na private, nema poenta spamovati ovde kao što si sad nastavio da radiš

Sta ima ko da ti se pravda i da ti salje linkove kada si ti vec sebi u glavi zacrtao da je 3 gb za tebe dovoljno a cena koju ne smaes preci je 200 evra i ti od toga ne odstupas i svesno ulazis u dalju raspravu i trazis neko da podkrepi tvoju ideju da bi ti sebe opravdao i svoju kupovinu.

Rekoh ti ako ti smatras da ti je dovoljno onda sta imas da se ubedjujes sa nama, kupis najjeftiniju (kod tih jeftinijih modela nema tu puno, ova je bolja a ova je losija sve su iste) i vozi je i uzivaj u igrama dok mozes.

A ja cu ti sutra okacim ovde jednu sliku cisto onako iz meraka da vidis sta propustas, naravno nista ruzno.

Ja cu ti reci iskreno samo da sam imao godinama 270x i ne bih je menjao da mi 2gb nije postalo malo. Igram samo offline i 1080p. Ljudi hoce da ti kazu da je zbog buducnosti bolje 6gb jer sam gpu i mem. magistrala mogu da iznesu tu kolicinu. Ne ulazim da li se isplati razlika u ceni, to samo ti mozes da protumacis. Ja sam uzeo od 6gb znajuci da najredje menjam grafu (ako je ispravna). Npr. po svim testovima ja witcher 3 na staroj grafi jedva sam trebao da teram, a terao sam je skoro sve na max. Prosto dobro optimizovana igra. Opet mozda je bolje ici na rx480 ako je cena tu negde. Naravno ako se gleds buducnost. Meni je ovo prva nvidia (barem neka ozbiljnija) i sta znam, mozda malo bolje radi amd sa drajverima. Vise unapredjuje kartu. Naravno ne treba biti rob brenda, treba uvek gledati najvise za novac i po licnim preferencijama. Ja licno gledam dalje u buducnost (zeznuh se sto ne uzeh rx480, ali ne zalim) jer ne znam hocu li imati love za ove stvari. Ako imam, lako je promeniti. To ti najbolje znas, jer ako ces je menjati za godinu dana, bez razmisljanja 3gb model.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

To se neko kvalitetno sprda :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ama dajte link sa yt, pustite zdrav razum i korisnicko iskustvo. Yt link je jedino merodavan.

Znas ti ono kako se kaze, samo deca i pijani kazu sta misle a u svakoj lazi ima pola istine. Tako i ovaj vata na foru da rudariam trebaju amd karte i jednostavnije mu je da pokusa na frku trku da navata nekoga koji ce mu dati te pare nego da taj isti uposli tu karticu pa da mu kopa 6 meseci i da zaradi te pare i da mu na kraju ostane kartica.

Pa da, ali jesi li čitao opis:

"Jako malo korišćena, skoro nova.  Može zamena za stan u Novom Sadu (uz vašu doplatu)"

:D

Dobro to je *******cija ali jel vidis ti cenu? Sta mislis da se nece neko kome je dupe zinulo da ima sto vise karti u rudniku da mozda nece platiti to koliko ovaj trazi ili je namerno zveknuo tako veliku cenu pa sada ceka poruke sa ponudama ko ce da mu vise ponudi da je proda za sto bolju cenu.

Ma lik ocigledno nije bas ok. Kod Madjara isto nema? A ja mislio kad sam uzimao pre par meseci da je lose stanje :D

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Nema nigde karti.

A ovaj sto smatra da je 3% razlike izmedju 3GB 1060 i 6GB 1060, neka mu bude.
Ne znam cemu raspravka na x strana, svi ovde znamo kakvo je realno stanje.

Nazad
Vrh Dno