Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Planirao sam da dam za 1050ti 22.000 do 24.000din. Mislim da je ovo bolje rešenje od 1050ti. Rx470 troši više od 1060 barem 30w a da menjam napajanje koje super radi [chief 400w] mi ne pada na pamet.

Slicno sam i ja do skoro mislio da nabavim GTX 1050 Ti, medjutim za model koji zelim da dam 193€ sigurno mi se ne isplati, pa mi je mozda bolje da dodam jos skoro 40€ i da uzmem ovaj model http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5979#kf

Ono za sta bi meni trebala grafika je ne preterano za igranje vec vise za rad u Adobe aplikacijama, (Lightroom, Premiere Pro, Photoshop, Speedgrade), aplikacije za 3D rendering i softveri koji rade simulaciju virtuelne video rezije.

Voleo bih da mogu da uzmem gigabajtovu windforce od 6GB ali vise novca ne mogu da izdvojim.

Poslednja izmena:
Porucio sam gigabajtovu windforce od 3GB, trebalo bi da stigne tamo od sredine sledece nedelje. javljam utiske kada stigne.

Poslednja izmena:
zezam krizu,sta ti bi da u 2017 godini uzimas graficku sa 3gb memorije ? :D

Meni to nije nimalo smesno, za 235e ima Nitro 480 4GB, a ja sam vec nailazio na igre koje na 1080p na visim setovanjima(u kojima 1060 i 480 mogu baciti 60 i vise fps)povuku vise od 4GB, da ne govorimo o 3GB.

Čovek je kupio pametno naspram svog monitora. Ne verujem da će da mu fali snage u GPU.

Ali razlika je minorna svega par FPS između ta dva modela. Ne treba kupovati u napred i za budućnost. Čak i da pređe na full HD dosta mu je.

Ma baš sam gledao Linus Tech Tips poredio grafe za takav rad i zaključak je što se toga tiče, nema tu nikakve razlike čim si na zasebnoj gpu a ne na integruši.

Čovek je kupio pametno naspram svog monitora. Ne verujem da će da mu fali snage u GPU.

Nece imati taj monitor doveka.
4 gb je minimum

Ali razlika je minorna svega par FPS između ta dva modela. Ne treba kupovati u napred i za budućnost. Čak i da pređe na full HD dosta mu je.

Njemu više treba za profi rad nego za igre, ako sam dobro shvatio. Što je još gori razlog da uzme kartu sa samo 3GB. Ali dobro

Dobro ste i pretpostavili otprilike, rad pre svega u Adobe programima (Lightroom, Premiere Pro, Photoshop, Speedgrade, AfterEffects), softveri koji se koriste u video produkciji, za simulaciju virtuelne video rezije itd. Nisam toliki gejmer tako za nesto do HD rezolucije ce mi biti i vise nego dovoljno, a u ovom trenutku ne mogu da izdvojim jos 50e jer sam planirao da uzmem gtx 1050 ti za 193e medjutim za ono sto nudi taj GPU i ovaj sa 3GB su dva razlicita sveta, a pritom da uzimam sada 6GB kada jos nemam dovoljno jak racunar sa kojim bih radio 4K sadrzaj mislim da mi to nije u prvom planu. Sledece sto bih promenio jeste svakako ili monitor ili ceo komplet racunar kada budem ciljao na jaci sadrzaj. Tako da umesto planiranog GTX 1050 Ti za koji sam hteo da izdvojim 193e, za 6GB varijantu bih trebao da izdvojim oko blizu 285e.

Od igara sto bih igrao, to bi bile uglavnom da mogu sa drustvom da pikam PES/FIFA/NBA2K, a za svoju dusu GTA itd.

e sad, jedno pitanje: Da li ce mi biti potrebno da uzimam VGA konverter posto eto radim na 16:10 monitoru :p? I ako ce biti potrebno, da li bi mi odgovarao neki u rangu 1100-1500 dinara sto prodaju na kupujemprodajem? Mozda uzmem neki polovan HD monitor nakon sto rasprodam ovaj i jos 2 monitora, samo na jednom moram da sredim inverter napajanja (naravno to samo uzimam da bih cisto radio u HD rezoluciji).

Poslednja izmena:
To što je 16:10 razmera nema veze sa tim što imaš samo analogni ulaz na monitoru. ( :

Treba ti konverter DVI-D ili HDMI na VGA, taj cenovni rang su.

Ali ima veze sa rezolucijom koju mogu Maks. Da podrzim sa ovim monitorom :)

Trebalo bi da možeš da kroz setovanja grafičke ručno podesiš potrebnu rezoluciju ako sam ne prepozna kako treba.

Posto je ovo poslednji deo hardware-a koji sam zamenio predpostavljam da cu ovde naci odgovor. Evo u cemu je problem tokom igranja igara/gledanja video sadrzaja ekran/TV se gasi kao da ide u sleep mode posle recimo nekih 15-20 minuta. Samo pritisnem dugme na tastaturi i ponovo se upali. U power settings-u je sve iskljuceno tako da nije to. Zna li neko sta je, pocelo je od prilike pre nedelju dana.

Nesto brljavi - ili drajveri ili Windows.

Ako si updateovao drajvere, probaj neke starije.

Jedino ako je GF iskustvo sam updajtevao drajvere, uradicu rollback da vidim. Ne smeta ali ipak valja ispraviti.

Hvala

Stigla GTX 1060, ipak sam uzeo verziju od 6GB. E sad, pokusavam da je namestim da mi ona radi rendering u Premiere Pro CC 2017, medjutim po GPU-Z vidim da se procenat iskoriscenja (GPU Load) tokom exporta 0%, tokom preview-a je ucitan GPU, prebacivao sam i sa CUDA-e i na Software only i isto vreme exporta bude jer je ucitan CPU. Lightroom mi stvarno brze radi i gotovo instant menja parametre, After Effects jos nisam isprobao, vidim da je ucitan GPU i u Photoshop-u.

Ne radi gpu kod exporta koliko ja znam. Gpu je tu da radi real time kod ucitavanja filtera.

Generalno Adobe Premiere/After Effects i nisu preterano GPU zahtevni,uglavnom Plugin-ovi nešto više koriste GPU.Takođe,zavisi i od formata,kao i šta video sadrži,GPU se koristi npr. za Lumetri Color i slične color correcting efekte.Tebi je CPU bottleneck,tako da se GPU ni ne može nešto puno koristiti.

Kod mene gpu ni ne radi kod rendovanja tj kompresije u finalni fajl. Cpu zakucan na 100%

Jel Gigabyte GTX1060 6GB Windforce ima neke mane sem što nema backplate i disko RGB svetla?
Pošto je dosta jeftinija od drugih 6GB modela, a nije sa jednim ventom.

Kako nema backplate?

GTX 1060 WINDFORCE OC
Fitted with a solid back plate, the GTX 1060 WINDFORCE OC edition runs sufficiently cool and quiet with the help of WINDFORCE 2X cooling system, featuring two semi-passive 90mm fans, a pure copper composite heat pipe with direct touch to GPU, and unique blade fan design. 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pazi stvarno ima. Ne znam za koji model sam ja video da nema backplate. Znači kartica nema neke značajne nedostatke?
c4b4dcb1409f82ea8f70f12285d33adf.jpg

Nesto su sporiji klokovi nego na G1.
Inace, moguce da si pomesao sa MSI Armor.

Ja imam tu windforce od 3gb. Super je karta, cak se i lepo klokuje moj model, cuo sam samo da je kod nje popularan coil whine koji mene nije zadesio, tako da bi to bila jedina eventualna mana

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno