Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Ako se misli na TV, jos ne postoje sa DP portom tako da je ta kombinacija jedino moguca sa Club3D dp to hdmi adapterom. Barem je meni trebao za 4:4:4 iako imam grafiku koja nativno podrzava hdmi 2.0 standard.

Konacno presekao i uzeo MSI ARMOR 6G OCV1, 4 od zadnjih 5 karti koje sam imao bile su MSI i donekle je to i doprinelo da uzmem ovu kartu.

Smorio sam se kao zmaj kada sam je ubacio pokrenuo windows experience index i cuo piskavo zujanje - CW, posle malo googlanja video da se desava kod nekih benchmark-a kad je karta "sveza". Od tada niti u igrama niti kod bilo kog benchmark-a pa i kod windows experience index-a koji sam ponovio ne cuje se nista.

Tiha maksimalno sa otvorenim kucistem, tek kad je poklopljeno nista se ne cuje.

dayFkeT.png

Suma sumarum ja sam prezadovoljan, mada se ja inace lako odusevljavam :D Pogotovo sto nisam neki gejmer deceniju ipo vec, PES uvek mora da radi i ako jos nesto sa strane odigram to je to.

Moje odusevljenje kada sam video da sve radi u full-u NBA2K17, Mirrors Edge novi, Novi TR, stari TR. Sada ostalo svlacim mada ne znam ni de cu sa svim tim.

Realno nisam ocekivao da je 1060 zver, mada ipak nisam ni preterano zahtevan.

Super izgleda i slaže ti se sa buildom, neka te lepo služi.. :)

PS: Promeni taj crveni sata kabl nekim belim/crnim da sve bude u fulu :)

Treba to sve proveriti 90% oglasa imaju neazurirane cene, barem moje iskustvo dok sam birao sta cu da kupim.

ovaj oglas je od juce, zato sam ga i okacio... doduse, trebalo je mozda da naglasim.

Ma kod tih madjara ni jedan oglas sa cenom nije tacan. Menjaju ih bukvalno 2x na dan.

Послато са SM-N930F уз помоћ Тапатока

Pa ne mogu ljudi stalno da ih azuriraju, zato u opisu svakog proizvoda pise da se pita za cenu.
Sasvim dobra cena za G1.

Ja sam naručio MSI GTX 1060 GAMING X 6GB DDR5 za 325€ pa nek ide život.
Al će se uklopiti uz ostatak konfiguracije :D

Koja je najbolji izbor od sledeće 3? Cene su im iste.

Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6G
20160810203838_big.png
Core Clock
Boost: 1873 MHz / Base: 1645 MHz in OC mode
Boost: 1847 MHz / Base: 1620 MHz in Gaming mode
Memory Clock
OC mode: 8316 MHz
Gaming mode: 8164 MHz

MSI GTX 1060 GAMING X 6G
600.png
Boost Clock / Base Clock / Memory Frequency
1809 MHz / 1594 MHz / 8108 MHz (OC Mode)
1784 MHz / 1569 MHz / 8008 MHz (Gaming Mode)
1708 MHz / 1506 MHz / 8008 MHz (Silent Mode)

ASUS ROG STRIX-GTX1060-6G-GAMING
asus.jpg
OC Mode - GPU Boost Clock : 1746 MHz , GPU Base Clock : 1531 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1708 MHz , GPU Base Clock : 1506 MHz
Memory Clock: 8008 MHz ( DDR2 )

Ovaj Gigabyte mi se jako sviđa, dolazi sa 4 godine garancijom (3+1), najviše klokove ima, a sudeći po testu na techpowerup.com i hlađenje mu je najbolje. Čekao sam ovaj MSI da se pojavi na domaćem tržištu, STRIX je uvek bio preskup, međutim sad su sve tu i sa istom cenom, ali ovaj Gigabyte se pojavio niotkuda i definitivno se izdvaja. Šta kažete?

Koja je najbolji izbor od sledeće 3? Cene su im iste.

Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6G
Pogledajte prilog 215380
Core Clock
Boost: 1873 MHz / Base: 1645 MHz in OC mode
Boost: 1847 MHz / Base: 1620 MHz in Gaming mode
Memory Clock
OC mode: 8316 MHz
Gaming mode: 8164 MHz

MSI GTX 1060 GAMING X 6G
Pogledajte prilog 215378
Boost Clock / Base Clock / Memory Frequency
1809 MHz / 1594 MHz / 8108 MHz (OC Mode)
1784 MHz / 1569 MHz / 8008 MHz (Gaming Mode)
1708 MHz / 1506 MHz / 8008 MHz (Silent Mode)

ASUS ROG STRIX-GTX1060-6G-GAMING
Pogledajte prilog 215379
OC Mode - GPU Boost Clock : 1746 MHz , GPU Base Clock : 1531 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1708 MHz , GPU Base Clock : 1506 MHz
Memory Clock: 8008 MHz ( DDR2 )

Ovaj Gigabyte mi se jako sviđa, dolazi sa 4 godine garancijom (3+1), najviše klokove ima, a sudeći po testu na techpowerup.com i hlađenje mu je najbolje. Čekao sam ovaj MSI da se pojavi na domaćem tržištu, STRIX je uvek bio preskup, međutim sad su sve tu i sa istom cenom, ali ovaj Gigabyte se pojavio niotkuda i definitivno se izdvaja. Šta kažete?

U slicnoj ili gotovo istoj smo dilemi oko nabavke kartice.Cene su pa gotovo iste za sva tri modela.Za gigabyte su nesto spominjali za neki problem sa pistanjem zavojnica pa sam mozda i odustao od gigabyte.
Najradije bih uzeo asus strix ali model
ASUS nVidia GeForce GTX 1060 6GB 192bit STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
sad da li je on bolji od msi gaming x ili od modela GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1060 6GB 192bit GV-N1060XTREME-6GD nisam pametan.
Hunder je uzeo obican strix i vidim da je zadovoljan karticom.
Takodje user @emaremare je kupio msi armor OCV1 i isto je za sada zadovoljan karticom.
Cekamo utiske usera @namanja 123 za msi gaming x.
Po nekim preporukama je ona mozda i najbolji izbor kad je 1060 u pitanju od kartica koje se vrte kod nas.
Sto bi se reklo sletke muke.:d

Mislim da je 1060 toliko jaka kartica da za nas koji prelazimo sa jako slabijih kartica razlika nije ni toliko bitna. To je moje misljenje posle ned dana igranja da njom

Ovaj strix se toliko dobro klokuje da nema potrebe sa ubacivanje bilo kog drugog biosa. Jednostavno karta vredi svaki evro. Najveca temperatura kod mene u mom malom kucistu je 66c.

Na kraju, uzeo sam i ja MSI GTX 1060 GAMING X 6G ... zadovoljan sam skroz, izuzetno tiha karta a ima prostora i za OC :)

fgdj.PNGgp.PNGgpu.PNG

U slicnoj ili gotovo istoj smo dilemi oko nabavke kartice.Cene su pa gotovo iste za sva tri modela.Za gigabyte su nesto spominjali za neki problem sa pistanjem zavojnica pa sam mozda i odustao od gigabyte.
Najradije bih uzeo asus strix ali model
ASUS nVidia GeForce GTX 1060 6GB 192bit STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
sad da li je on bolji od msi gaming x ili od modela GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1060 6GB 192bit GV-N1060XTREME-6GD nisam pametan.
Hunder je uzeo obican strix i vidim da je zadovoljan karticom.
Takodje user @emaremare je kupio msi armor OCV1 i isto je za sada zadovoljan karticom.
Cekamo utiske usera @namanja 123 za msi gaming x.
Po nekim preporukama je ona mozda i najbolji izbor kad je 1060 u pitanju od kartica koje se vrte kod nas.
Sto bi se reklo sletke muke.:d

To o cemu ti pricas za Gigabyte je vazilo i vazi jos uvek za G1 Gaming seriju a sto se tice ove Xtreme Gaming tu nema pogovora oko izbora. Pogotovo sto za iste pare dobija godinu dana vise ganaciju od svih modela a to opet znaci a drugo najaca je od svih modela 1060 koji su trenutno na trzistu sto naravno nije bitno jer i ostale kartice mogu da se klokuju pa je taj rezultat relativno lako nadoknadiv ali da se ja pitam bez razmisljanja Xtreme Gaming model.

@Roy Jones Jr.

Pazi ono pise na kutiji 3+1 za garanciju e sada jedino ako si pitao ove nase preprodavce ili vec gde je kupujes pa su ti potvrdili da i oni daju 4 godine garanciju, onda tu nema puno dileme Gigabyte i da te vidi bog da uzivas u kartici i igricama.

Poslednja izmena:
Ja sam čvrsto rešio da idem na MSI GTX 1060 GAMING X, samo sam čekao da se pojavi na domaćem tržištu (nisam hteo kombinacije iz Mađarske zbog garancije), međutim sad me lomi ovaj Gigabyte. Jedina mana u odnosu na MSI je što kuler uzima 2,5 slota, ali to u mom slučaju nije velika mana. Garancija 3+1 prolazi ako se karta registruje na njihovom sajtu tako da to ne bi trebalo da bude problem. Pošto je cena ista za sve 3 karte cenim da Gigabyte daje najviše, ostaje samo lutrija sa pištanjem zavojnica, nadam se da će me zaobići.

@Alister ajde baci setovanja za oc. Vidim imas za nijansu bolje rezultate a ubedjen sam da je ovo limit za karticu

@Alister ajde baci setovanja za oc. Vidim imas za nijansu bolje rezultate a ubedjen sam da je ovo limit za karticu

Pogledaj GPU-Z, to su setovanja ...moze jos, ali realno nema nekog smisla osim za testove

Napisah i u "Koji LCD" temi ali kad već imam i MSI 1060 3GB da i ovde malo proćaskamo. TV Samsung 40ku6300. Koliko vidim u nvidia kontrol panelu dobijam 4k @ 60Hz @ 4:4:4 preko HDMI kabla i kec ulaza. Da li mi ipak treba taj adapter DP ili ne? Koji softver za proveru podešavanja rezolucije?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Uzeh Gigabyte 1060 Xtreme 6G pa da napišem koju reč. Karta je dosta kabasta, zauzima 3 slota i to joj je praktično jedina mana, ali na drugoj strani kuler radi fenomenalan posao. U idle režimu temperatura je 33-36C (pasivno hlađenje, ventilatori se gase čim temperatura padne ispod 40C), dok nakon i u toku 3 sata konstantnog igranja Witcher 3 (max podešavanja, gpu load praktično sve vreme 90-100%) temperatura se kreće u rasponu od 61-66C sa max fan speed-om od 56% i ja nisam u mogućnosti da čujem ventilatore čak i kad zalepim uvo za kućište (i to u situaciji kada je u sobi potpuna tišina tj. zvuk iz igre je mutiran). Jednostavno ovaj kuler sa full bakarnom bazom koja pokriva i jezgro i memoriju, sa 4 heatpipe-a i dva ventilatora od 100mm je potpuni overkill za ovakvu kartu koja je jako mali potrošač. Sva merenja sam radio koristeći MSI Afterburner 4.2.0, dok je sobna temperatura ~23C.
Karta ne pušta nikakve uznemirujuće zvuke dok radi tipa coil whine-a tj. pištanja zavojnica, ali ovde moram da se ogradim jer sam čitao na netu da su pojedini ljudi prijavljivali pištanje na ovoj karti. Dakle kao što je pomenuto i ovde i na drugim mestima, očigledno da je cw lutrija i da zavisi od dosta faktora. Inače karta je povezana na jako kvalitetno napajanje pa pretpostavljam da i to ima uticaja (možda bi i propištala na nekom neuglednom kinezu, šta znam). Takođe bitna stvar je da je PCB na ovoj karti drugačiji od onog sa 1060 G1 na koju se ljudi često žale na pištanje u radu.
Što se tiče overkloka nisam ništa čačkao van fabričkih modova niti iskreno planiram jer nemam potrebu. U toku igranja karta koristi tzv. NVIDIA dinamički overkloking i dinamički podešava klok i voltažu na osnovu opterećenja, temperature i drugih faktora (GPU Boost 3.0 - tako kaže internet). U prevodu u toku Witcher 3 igranja MSI afterburner prikazuje GPU klok koji ide u rasponu od 1974 do 2025MHz (rekao bih da je 90% vremena 2000+MHz - pratim dok igram). Ovo se dešava bez obzira da li je u podešavanjima karte ručno izabran OC mod (1874Mhz) ili Gaming mod (1847Mhz) pa mi nije baš najjasnije čemu uopšte ovi modovi. Jedino što ima efekta kod ručnog podešavanja je klok memorije (tu ako se izabere OC mod onda je brzina fiksna - 8312MHz, za Gaming mod - 8160MHz). Pored Witchera kartu sam opterećivao i sa Heaven Benchmark 4.0, ali on za 30-tak minuta mučenja nije uspeo da joj podigne temp više od 62C (mrzelo me da testiram duže, u W3 ipak učestvujem u igri, dok u heaven blenem ko ovca pola sata :D).
Karta dolazi sa 4 godine garancijom tj. 3+1. Da bi dobili dodatnu godinu morate da se registrujete na https://xg.gigabyte.com/, ubacite podatke sa kutije nakon čega dobijate na mejl nešto ovako:

garancijaJGP.jpg

Ta dodatna godina je odlučujuči razlog zašto sam je uzeo umesto MSI Gaming X (inače EWE je uvoznik pa pretpostavljam da se ide direktno kod njih za slučaj da u toj 4. godini nešto krene naopako).

Za one koji razmatraju ovu kartu preporuka za test sa techpowerup, kao i Hardware Unboxed. Na oba mesta su skidali kuler, pokazivali PCB i sl. pa koga zanima ima celu anatomiju.

Rekoh ti Roy Jones Jr. da samo lud covek moze da uzme neku drugu kartu pored te u tom cenovnom rangu.

Neka te lepo sluzi i da dugo traje.

Sutra mi stiže MSI GTX 1060 6gb Gaming X, pa me zanima kako da izbacim trenutne ATI drajvere za 6870?

Sutra mi stiže MSI GTX 1060 6gb Gaming X, pa me zanima kako da izbacim trenutne ATI drajvere za 6870?

Display Driver Uninstaller

Prvo odes rucno da deinstaliras drajvere pa onda pobrises foldere koji su preostali a onda pokrenes sa run administartor DDU i odes u safe mode i obrises sve sto je preostalo i na kraju sa ccleaner obrises registry i to je to.

Poslednja izmena:
Koliko para je taj Gigabyte 1060 Xtreme 6G ako sme da se zna ?

Vrh Dno