Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Uh jedan vent, kontam da se 1060 ne greje puno, ali zadnji put kada sam imao graficku sa jednim ventom to je bilo uzasno bucno :( Al cena je super.

moja stara hd 6850 sa jednim ventom se baš čula :) šteta što ta 1060 nema 4gb vrama bila bi dobra kupovina, pogotovo za te pare...

Dobro, goldi, nisi na forumu od juče... Baciš pogled na 'My Computer' u profilu i odmah saznaš sve što te zanima. Doduše, mnogi zaborave da izmene profile kada promene računar ili komponente, ali dobro... Morao sam. :D

1gojJE6.png
CHbcC6D.png

meni sa istim driverom pokaziva 1900Mhz, jedina razlika je win 10 i vjerovatno se tu krije neki bug. Hvala za SS ;)

pazite ako kupujete G1 u jednoj domacoj prodavnici, uvalice vam neku sa skrnavom magistralom :beat:
129bit.png

Sad ovako u globalu, za 300 evreja koju bi ste uzeli, onu jeftiniju GB windforce, onu MSI OC obicnu ili bi ste dodali malo i uzeli G1? U principu sta se dobija sa kupovinom G1 sem backplate? Jesu def klokovi povecani ili veci OC potencijal?

Sad ovako u globalu, za 300 evreja koju bi ste uzeli, onu jeftiniju GB windforce, onu MSI OC obicnu ili bi ste dodali malo i uzeli G1? U principu sta se dobija sa kupovinom G1 sem backplate? Jesu def klokovi povecani ili veci OC potencijal?

Razlika izmedju g1 i windforce ti je u tome sto je g1 duza i uza kartica i radi na nesto malo visim klokovima i ima 8 pinski konektor a windforce je kraca a malo vislja i klokovi su joj nizi od g1 za nekih 20 mhz i ima 6 pinski konektor. G1 je kao malo bolji overkloker ali koliko sam mogo da vidim ni windforce ne zaostaje puno u tom pogledu a obe imaju backplate pozadi.

G1 sada kosta 295 evra a windforce ti kosta 270 evra, pa ti sada vidi jel ti se zbog 20 mhz razlike daje 25 evra vise za skoro istu karticu. Razlike postoje ali ne tolike da kazes da cu vredne tih 25 evra.

Ja evo vec pi*dim kad moram tako da se izrazim jer fimra za koju sam radio jos uvek mi ne uplacuje pare na racun pa ne mogu ni karticu da porucim.

Super, nisam znao da ima i obicna windforce backplate, iskreno nije mi potreban ali kada za iste pare dobijem kvalitetniju stvar od recimo onog jeftinijeg MSI sto da je ne uzmem. Iskreno za tih 20 mhz vise ne bih dao ni 200 din a kamoli 25e, jedino eto zbog OC mogucnosti. Da li ima negde uporedni test ili odvojeni ne bitno gde se OC oba modela cisto da uporedim (mislim na obican wf i g1). I da da li potrosnja deklarisana isto na oba modela, jer mi bas cudno zbog cega g1 ima 8pinski konektor.

Mislim da 8pinski ima zbog veceg prostora za klok, ima i bolje faze za napajanje ako se ne varam..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sad bas gledam po netu, G1 ima bolji OC potencijal, ima one led svetlece gluposti, ima OC mode i ima bolje klokove.

Kazem ti G1 overklokovana do kraja i Windforce overklokovan do kraja je razlika mizerna da bi sada placao 25 evra vise.

Evo ti za Windforce pa pogledaj a na youtube imas jos snimaka za G1 pa uporedi pa na kraju sam donesi zakljucak koja ti se vise ispalti za kupiti.

Odgledao sam ovo, tj msm da sam sve ispregledao sto sam mogao da nadjem, kad pogledam iskreno vuce me da uzmem G1 da znam da imam dobar primerak, a realnost je da za tih 25e mogu da uzmem stick 4GB rama.

Onda ti je bolje da kupis 1060 windforce i da dokupis jos 4 gb modul ili dodas jos para pa uzmes 8 gb modul i budes miram sa ram memorijom duzi niz a sto se tice same graficke mislim da generalno neke prevelike razlike ne mogu da se vide izmedju g1 i windforce, ima ali ne sada bas toliko velike da kazes da ce da razlika u igrama bude do desetak fps-a. No koju god da kupis neces pogresiti.

S obzirom da godinama koristim MSI Afterburner, htio sam malo da probam graficku nocas da vidim kako se klokuje medjutim ne ispisuje mi clockove za Core i Memory nego stoji +0 gdje mogu da mijenjam postavke. Npr +35Mhz i slicno. Jel to neki novi fazon jer malo mi glupo da ne vidim u svakom momentu klokove? Onaj Gigabytov software je ocajan, nepregledan skroz.

Koju da vijam od kartica?
Bitno je da je tiha, hladna, pa tek onda OC potencijal.
Budžet je vrlo bitan, ali izvagaću nakon predloga.

Teško da G1 nema coil whine. Dok sam kopao reviews za gtx1060-ke, najviše postova/videa u vezi sa coil whine-om su bili za Gb G1, MSI Gaming X i EVGA SC. Dodatno G1 ima i onaj problem sa "tandrkanjem" kad ventovi rade na 50%+ i kačenjem žice ispod venta. Ali realno svaki model može imati coil whine, a i u retkim slučajevima zavisi od napajanja.

Poslednja izmena:
Neke imaju Coil Whine, treba i to reći. G1 ne, ali jefitniji Windforce da. Ostali modeli su mirni po tom pitanju.

Kao što rekoše ispod, može se dogoditi na svakoj kartici, u zavisnosti od načina izrade.

Konkretno, moj primerak Gigabyte GTX 1060 G1 ima CW, koji i nije toliko iritantan u poređenju sa pređašnjim karticama.

Nebitno...sve se vec zna...samo jos da padne cena do 250e.

Nazad
Vrh Dno