Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

Da, ali i za u buduce nema potrebe da drzis cpu na difolt, 3.7ghz je nikakav problem a dobijas dosta veci klok pri radu jos imas X plocu, maciji kasalj. :) Sto se tice grafe najlakse je da proveris tako sto ces sve staviti na medium/low ili smanjiti rezoluciju i odigrati koju partiju. Ako nema seckanja tada definitivno je grafa.

Probaj da podesiš u Nvidia Control Panel-u Power Management Mode = Prefer Maximum Performance i instaliraj MSI Afterburner i prati klokove za grafičku karticu.

edit: postoje 32-bitna (dx9) i 64-bitna (dx11) verzija igre, probaj i vidi koja ti bolje radi.

Poslednja izmena:
@Zero, Optimalno zavisi na kojoj rezoluciji igras, ako na 1080p monitoru 60Hz : GTX 1060 / 144Hz : GTX 1070
za 1440p 60Hz : GTX 1070 / 144Hz : GTX 1080
za 4k: GTX 1080 najmanje , optimalno GTX 1080Ti

Za 1080p 60hz si trebao da iskombinujes rajzen 5 1600 bar sa GTX 1060, ali dobro ni GTX 1050ti nije losa karta.

Da li neko koristi ovu Asus plocu i GTX 1050/ti?

Videh par tema u poslednje vreme gde se pominje da neke novije graficke jednostavno nece da rade na starijim plocama pa mi treba potvrda za 1050/ti/RX560.
Svejedno cu morati da flesujem novi bios (prelazak na fx 8300), mozda i to moze da pomogne ali opet ne bih da narucim gpu koji ne radi zbog takve gluposti, morao bih onda da se smaram sa vracanjem, zamenom itd.

S obzirom da ploča ima UEFI sumnjam da će biti problema kod tebe. Na YT imaš gomilu likova koji u stare C2D i C2Q klasične i OEM mašine stavljaju GT 1030 i GTX 1050 (Ti) i nemaju problema sa kompatibilnošću. Za AMD nisam siguran.

Ja imam m5a97 r2.0 verziju i nemam bas nikakvih problema, komp iz potpisa.. uzmi slobodno..

Sent from my m2 note using Tapatalk

Da li neko koristi ovu Asus plocu i GTX 1050/ti?

Videh par tema u poslednje vreme gde se pominje da neke novije graficke jednostavno nece da rade na starijim plocama pa mi treba potvrda za 1050/ti/RX560.
Svejedno cu morati da flesujem novi bios (prelazak na fx 8300), mozda i to moze da pomogne ali opet ne bih da narucim gpu koji ne radi zbog takve gluposti, morao bih onda da se smaram sa vracanjem, zamenom itd.

Dve 1050Ti radile na nekoj 790GX ploci kod mene, od te dve jedna nije ni imala dodatno napajanje a radile su isto kao i na B250 1151 tako da ne brini.

Hvala svima na odgovorima.

Potrudicu se da izbegnem prelazak na Win 10, nadam se da fx8300 + 1050(ti) mogu da rade kako treba i na reinstaliranoj sedmici (bez DX12, naravno).

Steta sto E*** nema vise Zotac ti verziju, listajuci temu videh da je bila samo 17k din letos u E*** (domaca garancija i mogucnost brze zamene su velike prednosti u odnosu na ugarske graf. sa KP)

Poslednja izmena:
Kod mene dok je bio X4 945 na 3.8 u kombinaciji sa 1050 ti , dosta je "štucalo"...Već sa fx 8300 na 4 ghz,radi fenomenalno...Tako da je odlična jeftinija nadogradnja...

Hvala svima na odgovorima.

Potrudicu se da izbegnem prelazak na Win 10, nadam se da fx8300 + 1050(ti) mogu da rade kako treba i na reinstaliranoj sedmici (bez DX12, naravno).

Steta sto E*** nema vise Zotac ti verziju, listajuci temu videh da je bila samo 17k din letos u E*** (domaca garancija i mogucnost brze zamene su velike prednosti u odnosu na ugarske graf. sa KP)

18k zotac sa 2 venta - oc edition
https://www.vortez.net/articles_pages/zotac_gtx_1050_ti_oc_edition_review,1.html
https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1050-ti-oc-edition :)

Poslednja izmena:
Ona sa 1 ventom se pojavila za 17.5k din i nestala za manje od 24h :)

Stigla mi danas msi oc 1050ti. Da li je neko terao na gb B75m D3H ploči?

Skoro mi je riknula grafika 7770, pištalo 1 dug 3 kratko, stavio 750ti isto, stavio 650ti normalno 1 beep ali zapucavalo na splash screenu ploče, proradilo sve normalno sa 9500gt dok mi ne stigne ova. Sa 650 običnom radilo normalno takođe.

Ako je ploca, imaces 30-40e manje u dzepu za neku h61 polovnu i teras dalje. Ne razumem zasto si narucio novu graficku bez da si ustanovio kvar pre toga? Msm mala je verovatnoca da su 3 grafike neispravne...

Zato što ću lagano da kupim novu I rešim sve probleme.

I dalje ne kontam što bi tri radile a dve ne bi ako je do ploče?

Hawaii Mate 9

Da li si ubacio zadnji bios? Mozda je tu neki problem....

Oba proizvodjaca su mi enigma, koju bi ti pre uzeo?

I da li se ove ''mini'' gpu bodu samo u plocu ili zahtevaju i ''kacenje'' na napajanje? Ako je moguce i ovo prvo resenje (napajanje iz slota ploce) da li je osakaceno na bilo koji nacin (nizi fabricki klokovi, losiji oc, nekakva nestabilnost u radu itd)?

Poslednja izmena:
Inno3D je bio poznat na nasim prostorima pre 10ak godina.

Uzeo bih Zotac, samo zbog malo visih default taktova. Ionako me OC ne zanima.
Pa vidis na slikama da ne ide dodatno napajanje? Pise i na sajtovima. Samo ubodes u plocu i pevas. :D

Ako te zanima overclock, onda treba da trazis modele sa dodatnim napajanjem koji nisu ni blizu 17-18k pa se nikako ne isplate.

Poslednja izmena:
Ni mene OC nesto ne zanima, veoma retko cu koristiti za igranje nego cisto da proverim jer sam razumeo da RX460/560 i vecina GTX 1050/ti imaju obe mogucnosti (i napajanje iz slota a i klasicno povezivanje sa PSU) ali sam nalazio i na razlicite komentare o tome sta je bolje i ''stabilnije'', na neke probleme i slicno.

Dakle, ovu Zotac/Inno samo ubodem u PCI-E i to je to?

Verovatno cu naruciti neku od tih, sad mi jos ostaje problem da nadjem sto jeftiniji fx8300. I da ubodem jos 8Gb DDR3 ali su cene.. :d

Pokusao bih da izbegnem prelazak na win10 ali da li je to pametno s obzirom na drajver podrsku i ceo ''agrejd'' koji planiram?

Poslednja izmena:
Da, a eventualnih problema je bilo kod RX 470. Za GTX1050/Ti nisam cuo.

Naruci ti ovo sto pre, dok ne nestane, preporodices se nakon 5850. I sa FX-om i bez njega... :)

Sto se OC tice kod 1050ti,ne znam da li to ima smisla uopšte imao ili nemao dodatno napajanje. A čitao sam da se u zavisnosti od modela, fino OCuju i ove bez dodatnog sestopinca. A na forumu ima par ljudi koji su se žalili na buku kod zotaca sa jednim ventilatorom...

Valjda nije bas toliko bucna, imao sam jednu 4870 koja se cula kao usisivac bukvalno.. ima li neko uopste ovu ''ti'' Zotac, da li je stvarno toliko bucna?

Sa 2 venta 1050ti oc verzija je odlična i tiha out of the box, a zahtevan sam po tom pitanju.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Naruci online pa ako ti smeta ta "buka" vracaj.

Mada sumnjam da je toliko bucna. Verovatnije mi da osetljivi pojedinci preuvelicavaju.

Ventilatori se vrte uvek na bar 45%, pa vi vidite

al čito sam na drugom forumu da je jedan prevezivao konektor za ventilator od grafičke na matičnu, i onda je uspeo da spusti. To je izgleda jedino rešenje

Poslednja izmena:
Zar je na 45% toliko bucno? Govorimo o Zotac mini sa jednim ventilatorom.

Po youtube-u i newegg-u kazu da su tihe karte, bas sam malopre bacio pogled.

Poslednja izmena:
Uvek su na minimum 45. Ne cuje se kartica, a cepidlacim oko toga. :)

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno