Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

@space beer

Slazem se, treba na tim karticama testirati igre sa malo nizim podesavanjima, pogotovo ove novije.

Necu da teram u off, ali moram da kazem ovo kad vec pisemo o testiranjima u tom smislu.
Koristim fx 6300 procesor i uglavnom svuda citam kako on bottleneckuje, slab, itd.
Nigde nije testirano kako radi kad se smanji shadows,dynamic reflections itd. Koje, bar po meni, nemaju skoro nikakvog efekta na igru na low/medium 99% igara radi savrseno.
Do sada jedino GTA V mi je losije radio(imao dropove ispod 50) a sve ostalo, izuzev mmorpg-jeva koji su ocaj optimizovani radi savrseno.

Tako da ta logika da se graficke trebaju testirati sa malo snizenim podesavanjima se treba preneti i na cpu, to pokusavam reci.

Sent from mTalk

To nije logika, iz veoma prostog razloga. Valjda trebaju rezultati da budu uporedivi? Setovanja? I slično? Zamisli sada da imaš bazu sa rezultatima, i da moraš da praviš stotine i stotine unosa za ovakva setovanja, onakva setovanja, za svaku od 15 igara koje se testiraju...ne može to tako lako, a i nije reprezentativno.

To mogu da rade sajtovi koji imaju timove od više desetina i stotina ljudi, a takvih je sve manje (a da se bave hardverom), i onda mogu da kažu "ajde vas trojica imate projekat 10 dana da istestirate kako će te i te karte da rade u nekim realnim uslovima ekploatacije sa isključenim tim, tim i tim". U praksi, to je jako teško izvesti ako moraš da radiš sve druge aktivnosti. To može neki amater da ispita u trenucima dokolice, neki jutjuber kome "padne na pamet" takva ideja tako što dobije RX 460 ili 1050 Ti i onda se on bavi samo time 3-7 dana, ili pak kao što opisah neki sajt koji ima desetine ljudi. U praksi je uvek frka, odlazi jedna stvar, stiže druga, danas moraš grafičku, sutra memoriju, prekosutra procesor, pa telefon, treba sve to napisati, srediti, napraviti tabele, uneti rezultate u bazu...ne ide. I još da ne budu uporedivi rezultati, novinari mogu samo da se upucaju. Dakle, ne može da se testira "i sa malo sniženim podešavanjima" tek tako. Osim toga, i ta snižena podešavanja nisu uvek ista i uporediva. Sutra ćeš reći "e ajde neka senke ostanu medium ali teksture neka se pojačaju" jer je došao 1050Ti koji to može da izgura umesto 960, ili pak sa tim procesorom koji je nešto brži (recimo, i5 umesto i3) neke stvari mogu da se izguraju i onda stari rezultati mogu samo da se bace.

Takođe, ima još jedna fora - zamisli sada 15 igara / benčmaraka, pa da se svaki izvrti u još jednoj do dve niže rezolucije, pa u još dve-tri varijante setovanja...to bukvalno produžava posao jedno 3x. Tako da ono, moraće nešto korisnici sami da podele među sobom, umesto da čekaju na eksplicitne podatke na testovima, ili pak da pročačkaju net, ***, ne može baš sve na izvolte :) Da ne spominjem još kada u igru uđe faktor drajvera...Naravno, može da me pljuje ko hoće, ali stanje je takvo kakvo jeste...

Ko što reko prodavanje magle.
Pa dobro poredite gtx 750 sa ovim novim kartama al koja je poenta.To je ono što nvidia i prodaje.Maglu.
A procitajte kometare onih koji imaju gtx 950 a koji žele upravo gtx 1050ti.
Kako se prodaje magla.Pa kad se poredi gtx 1050ti sa gtx 750ti ili kao što amd poredi rx 460 sa r7 260x.
Poredite graficke karte koje ce biti 20.000 i 25.000 din sa grafickom kartom koja košta 15.000 din.gtx 950 i gtx 960 koštaju upravo onoliko koliko ce da koštaju ove nove karte.Malo logike nije na odmet.A babi se svašta snilo.

Poslednja izmena:
Svasta pises a nista nisi napisao...
Napisi lepo sta je ta magla,zasto je magla i sl,a ne ove gluposti kome su (uglavnom) samo tebi jasne...
Razumem sta zelis reci,ali neko ko malo slabije prati pojma nema sta brbljas...
Objasni ljudima svoj stav i pomocices im...

Pozdrav, jel moze neko da mi preporuci proverenog prodavca, koji prodaje pc komponente iz Madjarkse?

Posto su preporuke/reklame zabranjene,mozemo ti samo reci Fanta... izguglaj ostatak :)

To je cena po kojoj ce se prodavati ta karta tj 26.000 + din.

Poslednja izmena:
Da da, cekaju se i jeftini MSI/Gigabyte/Gainward modeli kao i "Madjari" i njihove cene. ;)

Poslednja izmena:
Nit sam madjar nit imam radnju. Ali onaj ko hoce na 220e da 'ustedi' 15e, i treba da ga stigne muka sa madjarskom garancijom! (ne kazem da sa nasom nema muke). Sad gledam Sapphire Nitro+ rx470 4gb kod madjara 227e, u domacoj radnji 242e (po 122din kursu, racunam da menjate eur u dinare).

Radeci sa narodom ukapirao sam da nas narod jedino vidi cenu, niko ne razmislja o dodatnim troskovima i posledicama. Na ovu 'ustedu' od 15e na pomenutoj karti, treba da platite postarinu, sto ne placate u vecini nasih maloprodaja. Takodje, ako nemate evre, morate da ih kupite, a kupujete ih po kursu od 124din. Na sve to, vec se izgubila razlika od 15e. Takodje, kada jednog dana prodajete karticu, mnogo bolju cenu i mnogo cete lakse prodati kartu sa domacom, nego madjarskom garancijom. Pogledajte po oglasima, karte sa domacom garancijom imaju uglavnom od 10-20e visu cenu. Takodje ako vam se pokvari kartica, i imate srece da taj madjar jos uvek u poslu i da vam se javi, vi ce te morati da platiti postarinu u OBA pravca reklamacije, dok vecina nasih maloprodaja to obavlja besplatno. I na kraju, kada online porucite neku karticu iz domace radnje, dobijate i 14 dana rok da se predomislite. Kod madjara dobijate njegovu dobru volju.

dzabe pricati. pa 95% ljudi ce odavde i za 5-10e razlike pre da kupi madjarsku robu i trolovati na forumu kako je ovde dranje. a samo na KP cenu da dodas porez i to je u 99% situacija domaca cena. svako trosi svoj novac kako hoce i koga briga na kraju ali pricati kako je nesto tamo mnogo jeftinije a ovde deru su gluposti. treba biti posten i reci: kupujem svercovanu robu jer mi je tih 20% ko kuca i sve ok.
takodje, garancija. kao, kupite kod pouzdanog prodavca i imate garanciju. kome nije jasno da je ova prica sa svercovanom robom (TV/PC i ostalo) od danas do sutra njemu ni nema potrebe objasnjavati. a kada pukne zurka, renomirani prodavac sa KP ce da stavi par stonina hiljada evra u kofer sto je zaradio svercom u roku od par godina i da zapali na Kubu da pije koktele do kraja zivota. bas ce mu se hebati zarko da malom djokici resava reklamacije sto je hteo da ustedi par desetina evra i onda ce da se pali auto do segedina i nazad puta dva, sve sa madjarsko-srpskim recnikom u dzepu. a kada se to desi bice zanimljivo gledati ko je sve ispusio za garanciju a do juce je preporucivao madjarsku robu na sva zvona.
ali takav smo narod, daj sto jeftinije, nece meni da crkne, a i ako crkne procitao sam na forumu da su mu resili reklamaciju.

sto se tice grafike, dobro je ispala. po ceni GTX960 2GB dobije se grafa 20% brza i sa duplo vise memorije, modernija, sigurno u buducnosti bolje podrzana, tiha, hladnija...

Poslednja izmena:
Sve ovo gore napisano postujem, ali ako je neko vec odlucio da sa svojim parama rizikuje onda ko smo mi da ga ubedjujemo u suprotno.

Ako je covek trazio preporuku za KP onda bi bilo glupo mu govoriti u nasim radnjam imas tu istu stvar za 15 evra skuplje, nego sto je trazio to mu i das.

Ovde se trenutno prica o kupovini jednog artikla ali sta je sa onim kupcima koji kupe vise stvari ili pak sve za novi racunar? Niko ne govori kolika je tu usteda!

Postujem tudj izbor da kupuje u domacim radnjama ali neka se postuje i nas izbor da kupujemo robu kod svercera. Mozda bas tih 10-15 evra puno znace.

Hvala

naravno da ne ubedjujemo nikoga, ja sam gore i napisao da je svako najpametniji za svoje pare. samo sam reagovao na neistine koje se ovde iznose i pokazao drugu stranu medalje. svercovana roba nosi izvesan rizik i ima novcanu pogodnost pa neka svako vaga za sebe sta mu je bitnije. konkretno za ovog sto je pitao gde da je kupi, posaljite mu link na PM i svi srecni.
sto se tice tvoje konstatacije za skuplju robu: pa naravno da ce na visu cifru vise da se "ustedi". zato se i svercuju skuplji proizvodi gde se napravi velika razlika u ceni poput TV-a, vecih SSD-ova, brzih CPU i VGA i slicno. takodje, kako je deksi10 rekao, u daljoj prodaji madjarska roba ima solidno nizu cenu u odnosu na domacu. pre par meseci sam licno prodao svoju GTX970 za 280e dok su se madjarske prodavale za 240-250e tako da ces platiti u startu jeftinje ali ce i prodati jeftinije. ustedeces nesto ali da li je to vredno rizika, pa neka razmislja svako za sebe.

edit: ovo sam preskocio:

Mozda bas tih 10-15 evra puno znace.

ja se vratim trezan iz grada kada izadjem sa 20e u dzepu ali ne sporim da nekome i 10e znaci puno. medjutim, po nekim mojim shvatanjima, tim ljudima kojima je 10e ko kuca vise treba rad na trazenju novog posla ili sticanju novih znanja kako bi isto unovcili pa da im tih 10e ne znaci vise od skromne nabavke u lokalnoj prodavnici koja je dovoljna za dan, dva zivota (prezivljavanja) umesto sto ce kupiti grafiku da igraju igre. ali kod nas je sve sumanuto pa tako i ljudi pre gledaju da ustede na svakom koraku nego kako da dodju do vise novca. mozda gresim ali to je moje misljenje.

Poslednja izmena:
A i dalje mi nije jasan odnos moderatora koji ne dopuštaju reklamiranje firmi a dopuštaju reklamiranje švercera.

I upravo to što je gore spomenuto treba da bude neki normalan obrazac.Ako neko pita gde i šta pošaljite privatnu poruku a da se ti koji pitaju jednostavno obaveste da tako nešto ne treba da rade jer to nije dozvoljeno na forumu.S druge strane mi koji mislimo da je to rizicno polsacemo mu isto poruku kojom cemo ga obavestiti o rizicima koje tako nešto nosi (ako mislimo da tako nešto treba da uradimo).

samo kratko da ti odgovorim i da stavimo tacku na ovo. dok god gazda ne kaze: "nema vise javnog pominjanja madjara" takvi postovi ce se tolerisati. kada kaze: "nema vise" - nece biti vise.
takodje, nemoj nikome slati PM da mu otvaras oci jer se to smatra uznemiravanjem. jednostavno, svako treba da kupi svojim novcem gde god pozeli.

Zasto je Gtx 1050 Losa? Po meni je ok Kartica Brza je od GTX 950, ako bude oko 130e to je sasvim ok, premda gtx 950 koja jos kosta po 160-180e

Poslednja izmena:
Chinaski,mani se brisanja mojih postova (kao i u drugim temama). Napisi mi lepo sta je problem pa da resavamo,ovako nema smisla...

U Srbiji nigde nema u prodaji 1050Ti ili ja ne nalazim?

Poslednja izmena:
A vi moderatori ne brisite mi postove jer nikog nisam ni psovao ni vredjao a to sto pisem i govorim u lice sta mislim ne moj da vas boli mnogo,jer bas me zabole za vas i slobodno mozete da banujete jer niste vi ovde vlasnici forumua pa izbaci kos ta oce i ne svidja mu se, niti ste profesori a ja djak pa da vam tapsem i uvlacim se za ocenu,zdravo mi bili ....

Ljudi postovi su obrisani jer su bili off topic u temi, koji god da je moderator obrisao nije imao nista protiv nikoga niti je tim nacinom pokusao nekoga da omalovazava ili da mu zabrani da pise. Ali *** usrali smo motku raspravljajuci se sa onim genijalcem koji je prosao bez bana ali da li je prosao bez kaznenih poena to vec ne znam. Ali sve mislim da se ta prica nije zavrsila i da ce isti opet posle nekog vremena krenuti da glumi komunalca i ispravlja krivu drinu.

Zasto je Gtx 1050 Losa? Po meni je ok Kartica Brza je od GTX 950, ako bude oko 130e to je sasvim ok, premda gtx 950 koja jos kosta po 160-180e

A kartica moze da bude losa za osobe koje igraju AAA igre a oni koji igraju CS, LOL, i tako neke naslove njima ce biti ok kartica. Znaci sve prema izboru igraca.

Ne slazem se da je Ti losa. Vec je pisano na prethodnim stranicama, ne moram(o) se ponavljati.

A to kakva je po pitanju kupovine u majci Serbiji cemo tek videti...

Poslednja izmena:
Ljudi postovi su obrisani jer su bili off topic u temi, koji god da je moderator obrisao nije imao nista protiv nikoga niti je tim nacinom pokusao nekoga da omalovazava ili da mu zabrani da pise.

Nije bas tako,ima tu par modera koji misle da je forum njihov,kao sto je Nenad naveo... i nije im prvi put da sistematski brisu postove jer da pravila vaze isto za sve,ne bi bilo problema ali neki to koriste u licne hirove sta god,kao npr Chinaski na kojeg je i ranije bilo dosta prituzbi...

De rade: 1050 je 120e a 1050Ti je 155e u Nemackoj... realne cene za perf ili...?

Ljudi postovi su obrisani jer su bili off topic u temi, koji god da je moderator obrisao nije imao nista protiv nikoga niti je tim nacinom pokusao nekoga da omalovazava ili da mu zabrani da pise.

Nije bas tako,ima tu par modera koji misle da je forum njihov,kao sto je Nenad naveo... i nije im prvi put da sistematski brisu postove jer da pravila vaze isto za sve,ne bi bilo problema ali neki to koriste u licne hirove sta god,kao npr Chinaski na kojeg je i ranije bilo dosta prituzbi...

De rade: 1050 je 120e a 1050Ti je 155e u Nemackoj... realne cene za perf ili...?

Realne cene za perf... ali kod nas neće biti te cene već smo ustanovili, pusti Nemačku. Cenim da će najjeftinija varijanta 1050ti biti 190-200 evra i to pre 200.

Bas zato sam i rekao: prva ne nudi nista pored GTX950 i RX 460 koje su iste ili jeftinije, a 1050Ti je svakako bolja kupovina od GTX960 i R9 380(X) pogotovo jer je jeftinija.

Cenim da će najjeftinija varijanta 1050ti biti 190-200 evra i to pre 200.

Cenim 160-180 preko Madjara. Samo kroz mesec dana najjeftiniji MSI/Gigabyte/Gainward modeli.

Poslednja izmena:
Realne cene za perf... ali kod nas neće biti te cene već smo ustanovili, pusti Nemačku. Cenim da će najjeftinija varijanta 1050ti biti 190-200 evra i to pre 200.

Sto da pustim nemacku a madjare uveliko spominjemo? Ista sema,ako ne i bolja ti je i za Nemacku,Austrija jos blize.U smislu cena i garancija.
Ne mislim na svercere vec poznanike/drugare koji su preko i resavaju (ne uzimaju kintu za to)
Sad sam nedavno pokupovao preko ebay za online drugara PC komponente vrednosti 500e,u Srbiji bi ga izaslo (on kaze) 850e... *** nije mala razlika... i sve sa 3 god garancije...

Poenta price je da ako zelis da stedis,radi to na pravi nacin a ne ciganjenje za 20e preko Fante...
U tim slucajevima je najbolje resenje Bench shop,koji cesto ima akcije tj dobri su sa cenama + domaca garancija...

Tako da ako je 1050Ti u Nemackoj 150e a u Srbiji bude 190e,nema smisla cimati se za 40-ak evrica a jos manje ima smisla Fanta sema...

Kako kome. Ja bih za tih 40 evra razlike dodao jos 1x8GB rama, neko bi dodao SSD, itd...

Vrh Dno