Šta je novo?

GeForce FX5200 ili RADEON 9200SE

zotovic

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
309
Imam RADEON 9200 SE
64bit
64MB
A sad sam dobio i FX5200
64bit
128MB
Sta da stavim u masinu???

5200 definitivno, ovaj ati u to doba, je zaista smesna kartica ! kartica tog ranga, treba da se ponasa, ali bukvalno u tri klika za svako podesavanje, elem probaj da namestis tv out na 5200, po posle na ati-ju, i sve ce ti biti jasno ! driver-e necu ni da pominjem, kakav su zaglup kod ati-ja u stanju da prave !

fx5200 definitivno, sto rece FXGT, radi mnogo bolje Far Cry, sto znaci i dr igre. Svojevremeno sam imao 5200, a drug radeona i definitivno su mi igre bolje radile...

alo bre ljudi sta pricate
kakav Far Cry na FX5200 ????

ostavi ATI jer ima bolji 2D, a za 3d ionako ni jedna ni druga nisu upotrebljive

Na Radeonu je nesto bolja slika.
Far Cry ne radi ni na jednoj, to su 64-bitne kartice. Secam se kad sam imao 9200se, izasao Far Cry i nisam ga mogao igrati, pa sam kupio 9800. :d
fx5200 definitivno, sto rece FXGT, radi mnogo bolje Far Cry, sto znaci i dr igre. Svojevremeno sam imao 5200, a drug radeona i definitivno su mi igre bolje radile...

Pojasni ovo boldovano. ;)

Poslednja izmena:
aman ne lupaj ja sam igrao i obrnuo far cry na msi fx5200
koja i danas sljaka tj ziva je kod burazera u kompu
pa ni moj drug sa 9200se nije mogao da ga igra ali ja jesam sa fx5200 :D

Jel moze neko da mi pomogne,imam graficku karticu NVIDIA Ge Force4 MX440 WITH AGP8X,procesor AMD ATHLON radi na 1,26 Ghz,ploca ASUS A7S333 ACPI BIOS revision 1006,RAM 512,NEKE IGRICE INSTALIRAM POCNEM IGRU AONO SVE CrN EKRAN JEDVA IZADJEM IZ NJE,RECIMO BROTERS IN ARMS I JOS NEKE.O CEMU SE RADI STA TU NE STIMA I STA BI TREBAO DA POJACAM AKO JE MOGUCE.neke igrice koce neke ne mogu da pokrenem,sta da radim.

Poslednja izmena:
Dečko je verovatno ozbiljam pa stoga...
Ne rade jer:
1. probaj novije drajvere za grafičku
2. ne podržava novije igre (tvoja karta je DX7)
Konfiguracija će da ti posluži za igranje igara tipa:
Medal of Honor i Return to C.W., Half Life 1, Counter Strike 1.1 do 1.6 :D, Max Payn, Max Payn 2, ali smanji setovanja, Hitman 1 i 2 (takođe setovanja :)), Soldier of Fortune...uostalom skoro sve igre (uz mao čačkanja po setovanjima) koje su izašle do 2004/5 godine. ;)
Pozdrav. :wave:

ja sam odigro far cry na asus 9200se 64-bita 128mb uz pristojan fame rate.
Bila je naklokana na 315gpu(sa 200) i 420mem(sa 333).
Vecina setovanja je bila na medium,a rezolucija 800x600.
Fx5200 je dosta losija kartica.

!

ja sam odigro far cry na asus 9200se 64-bita 128mb uz pristojan fame rate.
Bila je naklokana na 315gpu(sa 200) i 420mem(sa 333).
Vecina setovanja je bila na medium,a rezolucija 800x600.
Fx5200 je dosta losija kartica.

odigrao :zgran:
'si siguran de je to bio far cry?:S:

Na Radeonu je nesto bolja slika.
Far Cry ne radi ni na jednoj, to su 64-bitne kartice. Secam se kad sam imao 9200se, izasao Far Cry i nisam ga mogao igrati, pa sam kupio 9800. :d

Pojasni ovo boldovano. ;)

Pazi, meni je sa 768mb rama sljakao far cry poprilicno dobro - ako nista ono izgledao je lepo:d dok je kod drugara na radeonu izgledao kao da ne kazem sta: niti su shaderi bili prikazani kako treba, slika je bila kao da su i brightness i contrast na maximumu.. E sad to je gotovo 100% bilo do drajvera, ali kada preporucujemo nesto, po meni treba da se osvrnemo i na podrsku, u smislu drajvera, podrske i td. A da je 5200 s***e, tu se slazem:-devil-::d

alo bre ljudi sta pricate
kakav Far Cry na FX5200 ????
ostavi ATI jer ima bolji 2D, a za 3d ionako ni jedna ni druga nisu upotrebljive
Hehe, a bash pre neku nedelju sam ga obrnuo... Na FX5200. :D
Sad igram NFS:MW na istoj mashini. I ona radi u 800x600... I josh poneki detalj pride, chisto da ne pomislish da je sve stavljeno na "low"... Takodje sam na toj, kako vec kazesh, neupoterbljivoj kartici obrnuo i Q4. Na za danashnje standarde niskim rezolucijama, ali, bez ikakvog seckanja...

Shto se tiche samog pitanja: koju zadrzati - onu za koju sam vlasnik proceni da je bolja... Kada su kartice priblizno slichnih performansi pa se preporuka bazira chisto na priklonjenosti nekom taboru, u tom sluchaju, pristupiti instaliranju igrica i menjanja kartica... Odokativnom metodom proceni koja daje bolje rezultate i uzivaj! ;)
I jedna i druga su odavno pregazene :)

Hehe, a bash pre neku nedelju sam ga obrnuo... Na FX5200. :D
Sad igram NFS:MW na istoj mashini. I ona radi u 800x600... I josh poneki detalj pride, chisto da ne pomislish da je sve stavljeno na "low"... Takodje sam na toj, kako vec kazesh, neupoterbljivoj kartici obrnuo i Q4. Na za danashnje standarde niskim rezolucijama, ali, bez ikakvog seckanja...
Ta tvoja je 128-bitna, a tu se govori o 64-bitnim, a 128-bitna je duplo bolja od 64. ;)
*ebes igru kad vidis samo kockice. :d
Ja mogu igrati Crysis na 6600gt, da ne secka, ali na low, a na low igra ne izgleda onako kako treba...
Imam prijatelja koji igra novije igre sa gf4 (rez. 640x480, sve low, 10-15fps), a sad da li je to igra, to bi pre nazvao mucenjem :d . Ali tako je, kako je, nazalost nizak nam je standard, pa ne mogu svi imati nove graficke... :wall:

5200 je losija karta od ATI-ja 9200 to je sigurno ali igre znaju da rade na 5200 zato sto je krs i nista ne podrzava tako da preskace neke opcije i ne koristi ih (ali bukvalno preskace). Imao sam i jednu i drugu i ono sto nije radilo na 9200 radilo je na 5200 i to bez da secka ali je losije izgledalo. Znaci ako oces da peglasi igre ostavi FX5200 i neces se pokajati !

Ja presao mnoge igre sa sapphire 9200 128mb, ali nije bila SE, one su malo slabije ako se dobro secam. Inace FC, HL2, COD2 sve je to pristojno islo na 9200...znaci da je 9200 sa 128mb rekao bih ti nju bez razmisljanja, ovako ne znam mozda 5200...

Poslednja izmena:
SE je 64-bitno s*anje od grafulje koja jedino moze da tera 2d Ok.
Kakav crni Far Cry na 9800SE !?

Right.
promashih broj ;(

Nazad
Vrh Dno