Šta je novo?

GeForce FX 5200 TD -Dovoljna za Vistu?

bL-buldozer

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2006
Poena
319
Asus GeForce FX 5200 TD
128 bit, 128 Mb
DVI,TV,Aktivno hlađenje

Da li je ova kartica dovoljna da podrži novi Vista grafički interfejs? Ostatak konfiguracije možete vidjeti u profilu s tim što bih kupio još 512 MB memorije.

Ne!

Koja je onda grafička minimum za Vistu? R 9550 128 bit? nVidia 6200 SE?

Nisam probao final, ali vista rtm (sto bi trebalo biti isto) radi na 5200 sa punim aerom i ostalim kojestarijama. Inace, sve sto moze da tera dx9 moze da tera i sve providne posalice na visti.
Kolega koji je gore tako odsecno odgovorio je verovatno hteo da kaze kako je to prilicno slaba i spora kartica (sto je suva istina) ali je pogresio u vezi viste.

Ja nisam uspeo da pokrenem Aero na FX5200, sa bilo kojim drajverima!

Aero radi na svim nVidia karticama počevši od serije 6200 pa na ovamo.
5200 ne radi.

Inače toplo preporučujem bilo koju jeftinu 7300, završava odličan posao a nije poseban trošak.

Asus GeForce FX 5200 TD
128 bit, 128 Mb
DVI,TV,Aktivno hlađenje

Da li je ova kartica dovoljna da podrži novi Vista grafički interfejs? Ostatak konfiguracije možete vidjeti u profilu s tim što bih kupio još 512 MB memorije.
definitivno bi trebalo da ti radi Aero na toj kartici, s anekim novijim (zapravo najnovijim) drajverima.

Generalno bilo bi preporucljivo da upgradeujes graficki podsistem na nesto jace.

U aktuelnom broju Digitala! imas giga test low end DX9 akceleratora, pa ti savetujem da obavezno pogledas, kako bi lakse odabrao sta tebi najvise odgovara.

Probao i vista daje ocenu za grafiku nvidia 5200 ,1.0 sto svakako nije dovoljno za aero, potrebno je makar 3.0 za to. Ista ocena i za graficke ati 9200 i 9250 pro.

Poslednja izmena:
Neznam za finalnu verziju ali moj ortak je drzao vistu RC1 komotno na 5200 64 bita. Tako da nece mozda da ti radi kao XP na 512mb rama ali moze da se koristi.:type:

U pravu si Neđo, mada su moje potrebe za 3D minimalne, treba mi samo grafička da mogu Vistu instalirati, ne igram igrice uopšte me to ne zanima. Gledam da kupim nešto polovno, ali slabo tog ovdje ima a i previsoke su cijene. Hvala svima na odgovorima. I još dva pitanja: odnos R9550 64 bita i FX5200 128 bita? To mu dođe negdje isto? I gdje je tu nVidia 6200 64 bita?

Ok, koga zanima a usput mu je ns moze da dodje da vidi kako se vrti vista na msi-jevoj 128bitnoj fx5200, sa kompletnim aerom.
Mozda ce jedino gospodja malo da gundja ako je prekinete u partiji linijica ili tako nesto :d .

p.s. uredno stavljam kojekakve bete viste vec odavno i sve su bez problema radile na ovom cudu, kao sto rekoh jedino nisam sad ovaj final stavio, vec se i dalje vrti rtm.

koliko ja znam,potreban je sm3.0 da bi se ukljucio aero.
dakle,kartica jaca od 6200.

PS 2.0, FX ima 1.1!

Nisu shaderi odradjeni kako treba. Ako ne verujes pusti Oblivion na 9x00 radeonu i FX 5x00 pa ces da vidis kako 9550 dere 5900!

WTF? FX je 2.0a.

Da, treba ps2.0 i da, fx ima 2.0a.
Cinjenica je da karta radi duplo sporije sa stvarima koje su ps2.0 (secam se da sam kad je izasao Halo morao rucno da budzim .ini fajl jer je Halo uredno prepoznavao fx5200 kao ps2.0 kartu i uredno se pokretao ali sa jedno 5fps. Kada se natera da radi sa ps1.1 onda je dobacivao citavih 17 :d ).
Sto se tice informacija da treba sm3.0 to se lako proveri na ms sajtu, a sto se tice ovoga da je fx ps1.1, mozda su meni 2002god prodali 6200 u kutiji od 5200 :d .

Nisu shaderi odradjeni kako treba. Ako ne verujes pusti Oblivion na 9x00 radeonu i FX 5x00 pa ces da vidis kako 9550 dere 5900!

Ovo je sad vec za onu staru davno prezvakanu i zakljucanu sobu 'sta je bolje radeon 9x00 ili nvidia fx5x00'.
Kakvi god da su ti shaderi u 5x00, vrte aero normalno. E sad, mozda aero izgleda lepse na 9600 nego na 5200 u to necu da ulazim ;) .

Znam ja za nVidia-ine cg shadera i sa njihov cg DX9 komplajler, ali opet FX u potpunosti podrzava ps 2.0. To za Oblivion je tacno jer nisi pisani cg shaderi (dok u Far Cry jesu pa radi lepo na 5900).Ne znam kako se to manifestuje u Visti ali cinjenica je da je FX serija ps 2.0.

Dovoljna je, instalirao sam i ja, samo je dosta sporo na ovoj mašini (512 MB memorije).

Nazad
Vrh Dno