Šta je novo?

GeForce-ATI Radeon-DirectX-OpenGL-Direct3D

• Začetnik teme Začetnik teme miki81
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

miki81

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Imam jedan problem koji me muci vec mesecima.

Imao sam GeForce 4 mx440 64mb i instaliran win XP Service Pack 2 Athlon XP 1800+ i Asrock ploca via chipset.

Vecina novijih igrica mi je radilo a na nekim kad ih startujem
izlazio mi je error "Send and don`t send" tako da nisam mogao da ih igram.

Mislio sam da je to zato sto mi je kartica malo starija.

Medjutim promenio sam graficku i kupio Asus RADEON 9550 GE/TD 256 mb reinstalirao sistem stavio winXP
ali opet isto !!!!! Recimo Need for Speed Underground 1 i 2 rade ko blesave.

Primeri koji ne rade: Max Payne 1,Devastation,Driver 1, Fighting Force....

Neke su igrice starije i kao da nece da ih startuje ali zasto mi onda Max Payne ne radi
on i Devastation su prilicno novije igre????

P.S.
Sa GeForcom 4 na predhodnoj veriziji windowsa ( Millenium Edition ) je sve radilo kako treba !

Mnogi mi kazu da je mozda zato sto je ploca VIA KT600 pa mi preporucuju da uzmem nforce plocu.
Dali ce mi to resiti problem ???
Ili cu ipak morati da vratim Millenium Edition ( samo problem je sto sad za ATI-ja nemam drajvere za winME )

Sta vi mislite o tome !?!?!?!?

Ploča nema veze s tim. Možda su drajveri problem?

Tesko probao sam vise drajvera !!!
Za GFORCE sam promenio bar 15 drajvera od 21.05 pa sve do 81.95.

Za Atija sam probao catalyst sa sve dot.net 2.0 isto i sa do.net 1.0 ali ista prica

Ne znam? Znam da KT600 nema problema sa kompatibilnošću. Kod frenda Gigabyte KT600 i 9600pro rade super. Za ASrock ne znam, nemam iskustva s tim pločama.
Vidi neke novije drajvere za ploču.

ne znam dal via4in1 pravi problem
Znam da sa GeForceom ako ih instaliram igrice nisu htele da se puste

dok sam bio na vii bez 4in1 sve je radilo i do 2x sporije a i nestabilno... bez toga tesko ide...

Driver 1 sigurno ne radi na xp a za max payne nisam siguran ali mislim da i on ne radi, mozda ima neki patch/fix ?

ATI bi trebao da ima drivere za Me, sta vise XP driveri za graficke bi trebalo da rade i na Me, jer su WDM.

Cd koji sam dobio uz graficku nema drajvere za ME probao sam sa istim ali ih ne prihvata racunar se samo restartuje pri pokusaju instalacije tih drajvera.

Zadovoljan sam novijim igricama ( sve rade ) ali recimo te starije nece 🙁

pnjaf je napisao(la):
Driver 1 sigurno ne radi na xp a za max payne nisam siguran ali mislim da i on ne radi, mozda ima neki patch/fix ?

Sto se tice Max Payne 1 evo meni radi na xp-u .
Moras da nadjes 1.05 patch , pa onda " ono " za patch . :d

za win me sigurno ne rade drajveri.
Pokusao sam ati catalyst 6.7 da instaliram ladno mi kaze da neprepoznaje asus graficku tako da sam morao da stavim drajvere sa ASUS CD-a je**m ti firmu 🙁🙁

Poslednja izmena:
skinuo sam max payne patch 1.05 xp radi ko san sad.

Ali sta raditi sa ostalim igricama 🙁
Za koje nema patch 🙁

miki81, sta ce ti ta verzija catalysta, za 9550 uzmi starije drajvere

ja za tu karticu teram Omega objevljene u februaru 2005.

Nije do graficke, nego do igrica, trazi XP patcheve (MaxPayne 1.04, Driver XP Unofficial, itd...)

dajveri sa originalnog CD-a 🙂

momsab je napisao(la):
miki81, sta ce ti ta verzija catalysta, za 9550 uzmi starije drajvere

ja za tu karticu teram Omega objevljene u februaru 2005.

IMA LI NEKO IDEJU KAKO DA OVU GRAFICKU INSTALIRAM NA MILLENIUM EDITION

Probao sam sve zivo ali stalno mi izbacuje INF ERROR i nesto instal VGA pokusao sam sa par drajvera bas za asus a9550 win98me ali uzalud sam 3 puta formatirao hard 🙁

Treba ti drugi paket (iste verzije) drajvera, specijalno za 9x/ME.

Inače ne znam šta je ovo sa zadnjim Asusovim serijama 9550, one stare (sa aktivnim kulerom) su radile perfektno sa svim drajverima.

ma ni ja nisam ocekivao da su ove nove malo slogiranije.
pasivni kuler je posle 5 min u windowsu vreo ali vreo ko ringla 🙁
i to na default ( 250 mhz / 400 mhz )

by the way skinuo sam verziju win9x/me wdm i naterao je nekako da proradi na ME i radi ok nije lose.

Nazad
Vrh Dno