ckibunenko
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.10.2007
- Poena
- 320
Sta ocekujete od ove serije grafickih kartica i da li se isplati cekati je (iako je tu 8800GT) ?
Ne isplati se čekati: 8800GT (G92) će još dugo biti vladar svoje klase ... 9600GT je klasa ispod, 9800GX2 je opet priča za sebe![]()
A sta cenis kolika ce biti cena 9800 GT(S) i sta ce pruziti u odnosu na 8800 GT?
Po meni se ne isplati, cim izbace 9800GX2 nece proci mnogo dok je i druge kartice slede.
Meni ne pada napamet da sad uzmem neku 8800, a stvar ce biti ista ko sa 6 i 7 serijom tj. 7 i 8 serija.
Najace kartice iz 7 serije = malo jace od sredje 8 serije.
Znaci, vas 8800GT ce da bude nesto sto se moze porediti sa 9600GTS ako se tako bude zvala recimo.
A verujem da ce biti vec nesto do juna sigurno.
Po meni se ne isplati, cim izbace 9800GX2 nece proci mnogo dok je i druge kartice slede.
Meni ne pada napamet da sad uzmem neku 8800, a stvar ce biti ista ko sa 6 i 7 serijom tj. 7 i 8 serija.
Znaci, vas 8800GT ce da bude nesto sto se moze porediti sa 9600GTS ako se tako bude zvala recimo.
Koliko sam ja iskopao po netu iz zelenog i crvenog tabora najavljuju vruce leto.Cini mi se da cu sacekati jer zelim tad da nadogradim komfu, mozda neka kartica 9 serije i 790i ploca.Mozda ce biti paprene cene ali se pare jos sad moraju stekati.
Koliko sam ja iskopao po netu iz zelenog i crvenog tabora najavljuju vruce leto.Cini mi se da cu sacekati jer zelim tad da nadogradim komfu, mozda neka kartica 9 serije i 790i ploca.Mozda ce biti paprene cene ali se pare jos sad moraju stekati.
NVIDIA will debut Geforce 9 series on valentine�s day, 2008. According to source inside NVIDIA, the first product of Geforce 9 series will be GeForce 9600 GT, aka D9P.
9600GT�s GPU is a 65nm processing chip. We already seem this tech on G92/D8P and G98/D8M. G80 and G86 have been EOLed, and G84 will also be EOL when the valentine�s day comes.
Source also tells some specs of the nex-gen GPU D9P. The core clocks at 500MHz while memory at 2000MHz, GPU will have 64SP. It is a main-stream product and only have one SLI connector so it can not support 3-Way SLI.
We just confirm that GeForce 9600 GT uses P545 PCB design (not 8800GT�s P393 PCB design), and the memory will be 256bit 512MB, still don�t know support DX10.1 or not .
Different from NVIDIA�s �hi-end unveils first� strategy, this time GeForce 9600 GT will be the first product of 9series. We are sure the product�s proformance will lower than 8800GT, and its rival will be Radeon HD 3850 and the upcoming RV635.
Upravo se i ja cudim sta je to falilo 7. seriji?...
Kartica stara ihaaj a fura i daljeEno ga chip i u paystationu
![]()
ovde je neki gadni nesporazum po sredi... ja ne znam odakle tebi ove informacije?!?!?!?
prvo ova deveta serija uopste nije nova generacija, vec ponovni refresh stare...
i 8800gt je drukciji od starih 8800 modela, i 3870 i 50 su drukciji od 2xxx modela..Kako nije ?
9800GX2 jeste, 9600GT je drukciji, ali kad izbace ostale 9800, naravno da ce biti nove generacije ko i 9800GX2
Pa dobro, ali, jer su 9xxx, jesu,
Jel su DX 10.1 i Shader 4, jesu,
Jel 65nm chip, jeste ( ok i novi GTS je ) ali opet novi chip..
Jel...G100 valjda..?
Nesto sam i izostavio,
Znaci jeste nesto novo, i zove se 9 serija, nije da se ne slazem sa tim da nije evolucija ili nesto, ali opet kako ce da izgledju drugi 9800,9500 sta kod, kad god,
Sta je onda nova generacija od nVidie ?
zvao se g100 u pocetku, pa ga skoro prekrstise u gt200Jel...G100 valjda..?
Sta je onda nova generacija od nVidie ?
a isto tako kazu da ce da trosi 250w i da se greje kao lud.... mada za pola godine (i vise) svasta moze da se promeni...One big chip
We wrote that after D8E, Geforce 9800 GX2 Nvidia plans to launch a new high-end card codenamed GT200. This new card will have a single PCB and it won’t be two chipsets at two PCBs with a sandwich design.
This has now been confirmed by a few sources, and some big boys now have to be prepare its machines for such a card.
This card will compete with R700; and both these cards are expected in the second half of 2008. We guess that late Q2 or early Q3 are the soonest you will see them.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari