Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja ne mogu da se otmem utisku da su karte koje dolaze stvarno zveri. Nije mi jasno kako je moguc toliki tehnoloski skok i skok u proizvodnom procesu? I ako su cenovne prognoze tacne kako misle da to postignu kada je samo cena memorije koju misle da korite toliko skupa da ove karte moraju da budu uzasno skupe

Slazem se da izgledaju kao zveri. CPU snaga se u proseku duplira svakih 18 meseci, a GPU-ova svakih 12 meseci sto je OGROMNA razlika! Ako pogledamo recimo 9-10 godina unazad, GPU-ovi su bili S3 Virge DX i sl., u principu ni do kolena pa kompleksnosti jednog Amd K6 ili Pentium MMX procesora, a danas, jedan Amd X2 je smesan u odnosu na kompleksnost jednog 8800GTX...

Sto se cene tice, ja bih se vise brinuo za svoj dzep... jer 600e ili jos vise u pocetku je OGROMNA cifra za graficku karticu (moz' bre da kupis dva XBOX-a 360 ili ceo laptop), koju samo mali procenat vlasnika racunara, cak i na zapadu, moze da si priusti. A da ne spominjem da ce godinu dana kasnije polovna da vredi sasvim sigurno manje od 300e...

Uostalom, ATI koristi jos skuplju GDDR4 na 2GHz i X1950XTX sa 512MB iste prodaje za 449e (sto ce naravno odma' pasti kako izadje 8800GTS za slicne pare a ima da je dere po performasama i sposobnostima).

Poslednja izmena:
naravno! Pa ovo sto se prica o 384bitnom busu je zapravo dobijeno sabiranjem standardne 256bitne magistrale koju koristi "main" GPU i 128bitne koju koristi "sidekick" coGPU!

Na isti nacin su dobijene i brojke o kolicini "unificiranih" shader unita - najprostijom matematikom iz prvog razreda...
Apsolutno netacno!!!
U prvom razredu se uci matematika samo do 100 :d

naravno! Pa ovo sto se prica o 384bitnom busu je zapravo dobijeno sabiranjem standardne 256bitne magistrale koju koristi "main" GPU i 128bitne koju koristi "sidekick" coGPU!

Na isti nacin su dobijene i brojke o kolicini "unificiranih" shader unita - najprostijom matematikom iz prvog razreda. A kako stvari stoje u realnosti saznacemo za mesec dana! 😉

Ma znam da nema single GPU 384-bitni BUS, nego sam predpostavio da, ako R600 ima 500M+ tranzistora, da su mu magistralu proširili i "eksterno" na 384 bita, a interno na 768🙂 Verovatno ćemo leaked informacije imati već za 10 dana.

jel zna neko od vas arhitekturu tog chip-a u opste?

Mozda NVidia resenje sa GPU-a sa 2 chipa i nije lose... jedan je za PS a drugi za VS+GS. Lakse ce se praviti kombinacije za prodaju sa manje ili vise neispravnih pajpova. U principu proizvodnja 2x 350M je sigurno uspesnija od 1x700M. Mislim da je i 3dLabs imao slicno resenje sa njihovom Realism serijom. Sa druge strane ATI R600 bi trebalo da ima preko 500M tranzistora sto znaci da je verovatnoca da ce dobiti 100% ispravan chip manja.

prvi pametan komentar u celoj temi...nVidija ce nastaviti sa nizim cenama, a u rukavu ce imati mesta za jos nize...Sve i da ATI ponudi bolje performanse tesko da ce ponuditi bolje cene.

@Nedjo:

koje su ocekivane cene za GTS i GT modele ?

znaci GT bi trebalo da bude mainstream i da sabija tamo negde u martu. Zanimljivo, pocinjem da stedim...

Pitam se da li ce davati neki stalak koj ce posluziti da se ta karta drzi u malom jadnom PCI-E slotu 🙂

BRATE, gde nadje ovaj link... svaka ti cast... Ja jedem samo zdravu hranu koja ima los ukus, vezbam po ceo dan, i pare zaradjujem tako sto mi slikaju moju ...u
dok ostali ljudi rmbace ko konji po ceo dan , ne znaju kako da sastave pare do kraja meseca i jedu go..a sto su im ostala od prekjuce... ja bi nju u etiopiju da se tamo malo hrani suvom zemljom i ona je zdrava...
inace kakve ovo veze ima sa 8800?

😀 😀 Ja sam sve vreme mislio da je Adrianne Curry musko 😀, iz razloga sto sam procitao samo deo gde je spominjao nVidiju, a ne ceo tekst 😀. Tek me je ovaj genuine-ov post naterao da procitam ceo tekst 😀

Sure, I have been in plenty of fist fights and such…but there comes a time when a human being has to GROW THE FUCK UP. I find it pleasing to watch women who haven’t. I’m not hatin, just appreciatin!

Ovo je deo iz njenog post-a...qq
nego, odosmo debelo u offtopic....

GeForce 8800GTX oko 12000 3dMark06

Jos nema zvanicno publikovanih testova, tako da je ovo potpuno nezvanicna informacija ali deluje realno, sasvim u skladu s ocekivanjima uzimajuci u obzir arhitekturu i klok G80.

Poslednja izmena:
E pa neću da im se registrujem na forumu. Izaćiće već negde članak sa tim rezultatima...

Ja sam registrovan, ali tamo nema reza lol :d celo popodne prevodim postove i nigde nema spomena o nekom rezu nV 80:wall:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    140 KB · Pregleda: 136
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno