Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Unified Shader Architecture
Support FP16 HDR+MSAA
Support GDDR4 memories
Close to 700M transistors (G71 - 278M / G70 - 302M)
New AA mode : VCAA
Core clock scalable up to 1.5GHz
Shader Peformance : 2x Pixel / 12x Vertex over G71
8 TCPs & 128 stream processors
Much more efficient than traditional architecture
384-bit memory interface (256-bit+128-bit)
768MB memory size (512MB+256MB)
Two models at launch : GeForce 8800GTX and GeForce 8800GT
GeForce 8800GTX : 7 TCPs chip, 384-bit memory interface, hybrid water/fan cooler, water cooling for overclocking. US$649
GeForce 8800GTX : 6 TCPs chip, 320-bit memory interface, fan cooler. US$449-499

Treba se polako spremati za ispit iz "nove graficke terminologije" 😀
Polaganje u oktobarskom - socijalnom roku 😉

Shalu na stranu cifra od 700 miliona tranzistora i definicija "core clock scalable do 1500 MHz su mi nekako ne spojive...
U svakom slucaju ocekuje nas veci evolucioni pomak nego li svojevremeno sa izlaskom NV20 (GeForce3) pre pet godina... kako vreme leti!

Poslednja izmena:
:zgran:
NO COMMENT....YET..😉

NAOPAKO!!! :zgran: :zgran: :zgran:
700 miliona tranzistora... :smoke:

To mi deluje kao glupost. Skoro 3 puta vise tranzistora od 7900 serije na nesto boljem proizvodnom procesu (80nm). To znaci da ce cip biti ogroman i da ce biti puno skarta!

Poslednja izmena od urednika:
Zato Nedjo i jeste sa pravom skeptican po pitanju brzine do jedan i po' gigaherc...

GeForce 8800GTX
GeForce 8800GTX
GeForce 8800GTX je valjda GeForce 8800GT :trust: ?
Nisam skeptičan po pitanju 1,5 Ghz mislim da će nekako (ko kaže OC) uspeti da se to izgura u prvim verzijama, ali u narednim (GTX2 i GT2) će sigurno uspeti. Očekujem u prvim verzijama GTX i GT oko 1,2 Ghz, a u GTX2 i GT2 oko 1,5Ghz. pa ce zbog ovoga i cene biti malo niže tj GTX će se prodavati za oko 570$, a GT za oko 400$, a modeli sa dodatkom 2 će imati ovu cenu koju je Nedjo naveo. No videćeno u oktobru dotle ne kupujte nove GC-ove 😀

Poslednja izmena:
Sta mu dodje " 768MB memory size (512MB+256MB) "

pa to mu dodje ono sto pise!
Kartica ce dolaziti sa 768MB memorije!

moze neka slika 😀

ne verujem u 700M tranzistora i 1,5 Ghz core clock. Ostalo je ok :d
Mene zanima koje napajanje ce trebati da se ovo chudo ukljuchi?!? Vec vidim ogromne rachune za struju...

treba ti mala trafo stanica.... 🙂

700 miliona??? WOW!
Jos kada bi dvostruki skok u broju tranzistora doneo i dvostruko vise performanse.... 🙂

Poslednja izmena:
Vidim ja da se se furati kucista bez bocne strane jer drugacije ta karta stati nece 😀
Jedva cekam da vidim kuler.
Ako bude imala stvarno 700 mn. tranzistora to ce biti zwer u najavi.

Samo kuler ces i da vidis, cudo ce 100% biti "umotano" u kilo i po' bakra, tako da PCB neces ni videti....😀

NVidia vec ima iskustva sa "externim grafickim karticama" (Quadro Plex). Ne bi me cudilo da naprave karticu koja ide u pakovanju od 5.25" i instalira se kao CD uredjaj a kablom se spaja na PCIE.
🙂

GeForce 8800GTX je valjda GeForce 8800GT :trust: ?
Nisam skeptičan po pitanju 1,5 Ghz mislim da će nekako (ko kaže OC) uspeti da se to izgura u prvim verzijama, ali u narednim (GTX2 i GT2) će sigurno uspeti. Očekujem u prvim verzijama GTX i GT oko 1,2 Ghz, a u GTX2 i GT2 oko 1,5Ghz. pa ce zbog ovoga i cene biti malo niže tj GTX će se prodavati za oko 570$, a GT za oko 400$, a modeli sa dodatkom 2 će imati ovu cenu koju je Nedjo naveo. No videćeno u oktobru dotle ne kupujte nove GC-ove 😀
LOL OMG, pa ako ovo predje 700 MHz to ce biti za divljenje, ne verujem da ce ici preko 600... vrlo verovatno oko 550... evo bice i to brzo pa cemo videti

Uostalom umete da citate valjda:
Core clock scalable up to 1.5GHz

Pa P4 je isto to do 10 Ghz... teoretski bi i bilo toliko da su jos 5 godina nastavili da smanjuju proces i usavrsavaju proizvdnju...

GPU na 1.5 mozda 2010...

Koliko li ce to cudo kostati :zgran:
OT
Pa P4 je isto to do 10 Ghz... teoretski bi i bilo toliko da su jos 5 godina nastavili da smanjuju proces i usavrsavaju proizvdnju
Imaju oni P4 na 10 GHz, ali chipset za isti na 1k komada kosta 1200$ :d ko bi to kupio lol

A sto skrtarte na memoriji, mogli su 1GB da stave 🙂
Nedjo, aj daj link za ovo i neke slike ako moze 🙂
Znaci, izlazi u oktobru a?

Zavisi sve od source-a. Pomalo liči sve na neki wish list... ako karta bude koštala 650 dolara, sa hibridno vodenim i vazdušnim hlađenjem, kako će onda biti moguće povezati dve takve. I suludo mi zvuči ovo za 700M tranzistora...! Pogotovo u kombinaciji sa 0.08 mikrona + 1GHz+ klokom (a tek 1.5GHz...😀). Ne znam odakle je izvor, kad nema ničega ni na inkvajereru, ali specifikacije deluju prebudženo...

Pa mozda je PR trik u pitanju.. Glasine kazu da ce G80 mozda biti dual-core GPU tj. 2x350M koji rade na 750Mhz, sto bi PR menadzer pomnozio (jer samo mnozenje i sabiranje znaju) i dao izjavu sa 700M na 1.5GHz.

New AA mode : VCAA
jel ima neko objašnjenje šta bi ovo bilo ?

Sta vam je, to radi na 220V...
Direktno u steker, bre....
ne može, mora trofazni priključak.
već će se sledeća generacija kačiti direktno na 10kv trafo. sreća pa mi je jedan na 100m od kuće 😀

Au... bice ovo zeznuto za prozodnju... A cip velicine PCBa 🙂 Iskreno naucno-fantasticno zvuci... videcemo vec.

A oni su prepisalo odavde 😛

Nešto se čudno dešava oko ovoga N80, skoro sve vesti i najave koje sam juče video na netu su povučene. Ali INQ se ne da prevariti ovim marketingškim trikom nVidije. :d 😛

2 Mare
Prećiće mnogo više od tih 700Mhz-a, ono je bila moja procena brzine, a ko radi taj i može da pogreši nego sačekajmo mi prvi test N80ce.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno