Šta je novo?

Geforce 8500 gt- Pomagajte !!!

Talos

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2007
Poena
301
Ljudi ovako.. Kupio sam karticu Geforce 8500 gt pre jedno mesec dana dok sam jos uvek imao obican Samsung crt monitor, i sve je radilo normalno. Sve dok pre dva dana nisam kupio tft Acer Al 1916w (19" wide, analogni 1440x900) i tu nastadose problemi!

Prvi problem, je sto kada sam ga prikljucio dobio sam klasicnu sliku podizanja sistema,pa logo windowsa, a zatim crn ekran sa informacijom "video input not suported" i tu je kraj. Prakticno je nemoguce dobiti bilo kakvu sliku.

A drugi problem je sto u podesavanjima rezolucije kartice ne postoji rez. 1440 x 900. Dok sve ostale postoje(i vece i manje). Instalirao sam najnoviji driver sa n vidijinog sajta za ovu kartu ali ista stvar!!??? Tako da ne znam da li je do monitora ili kartice???
Ako neko ista zna o ovom slucaju molim da mi pomogne! Jer nemam pojma sta da radim..unapred hvala!

Uzmi stari monitor i spusti rezoluciju na 800*600, i stavi osvezavanje na 60 Hz. Meni se to desilo kad sam preterao sa osvezavanjem ekrana. I onda fino povecavaj dokle ocesh

Ili udji u safe mod, uninstaliraj drajvere za grafiku pa restart normalno i reinstalacija drajvera.
Posle toga ne povećavaj dokle hoćeš, nego stavi na 1440x900 60Hz. U slučaju da tu rezoluciju nemaš u listi, udji u Advanced podešavanja i odčekiraj Hide modes bla bla u opcijama za Monitor.

Poslušaj čoveka. Verovatno je ostao upamćen stari refresh rate sa CRT-a koji TFT ne podržava.
Rezoluciju bi trebalo da dobiješ kada windows prepozna monitor.

Uspelo je..

Zahvaljujem se puno Duschan-u, Ji 4tze-u i dandy-u na savetima !
Bio je zapamcen refresh rate sa crt-a i kad sam vratio na 60 Hz dobio sam sliku!Svaka cast na dosetkama!

Ali i dalje stoji problem sa rezolucijom, jer i nakon reinstalacije drivera nemam rezoluciju 1440 x 900. ( vec sam stavio na 1360x768) ali to nije to.. Dok je opcija "hide modes..." svo vreme odcekirana i prikazuje sve rezolucije osim 1440x900. kao da glupa kartica nije fabricki napravljena za tu rezoluciju. Jer i kad sam skinuo poslednji driver sa nvidijinog sajta i dalje nisam dobio tu rez.Ne znam kako da to resim.. Kajem se i sto sam kupovao to ****** od karte.

Napravi custom rezoluciju iz advanced menija. Onda ce ti se pojaviti na klizacu.

Za Rampl-a

Prijatelju, pokusao sam da izvedem to sto si mi rekao ali ne umem. Pojavi se neka skala koja se menja u procentima(razvlacenjem). Ako je to ono na sta si mislio?

Trenutno mi na rezoluciji 1024x768 stoji "10 point arial at 96 pixel per inch" ne znam kako da to podesim da odgovara rezoluciju 1440 x 900. ako imas vremena molim te objasni mi.unapred hvala.

Ne mogu sada napamet da se setim (na poslu sam na ati-ju) ali moras imati u advanced panelu od grafike mogucnost da sam napravis custom rezoluciju, tipa upises rucno sirinu, visinu i osvezenje, odes na apply> ok.

Posle toga ti se u "Display Properties>Setinngs" na klizacu pojavi custom rezolucija u tvom slucaju 1440x900.

Mislim da moras podesiti classic control panel (naravno mislim na control panel od grafike a ne od sistema).

Ako ne uspes, kad se vrnem sa posla dobijas detaljno uputstvo.:)

Za rampl-a ponovo

Hvala ti puno na pomoci! Pokusavao sam sve sto si rekao,usao u display properties pa advanced i prekopao sve moguce opcije da nadjem to ali nista.

Jedino sto sam nasao je iz advanced opcije pa u kartici general postoji mali naslov display i u okviru toga padajuca lista, u kojoj stoji "normal size(96 DPI)" a kada se spusti ima custom setings(koji mi je potpuno nejasan) ali pretpostavljam da to uopste nije to.
Kada bih nasao opciju koju si rekao,da samo upisem rezoluciju bilo bi idealno i najjednostavnije. Pa ako ugrabis vreme i ako te ne mrzi napisi mi samo gde bi to moglo da bude.
Hvala ti..:type:

Kako si napiso imas poslednje drajvere.

Desni klik na desktop> Properties.

Otvara se "Display Properties", ides na tab "Settings". Pa "Advanced">tab GeForce 8500GT (kod tebe)> "Start the nVidia Control Panel".

Pod "Select a Task..." biraj "Display"> "Manage Custom Resolutions"

Sa desne strane prozora pod rednim brojem "2.This display has the following custom resolutions associated with it" idi na "Create..."> upises 1440, 900, 60 i 32 > test pa OK.

I onda na kraju u delu "Change resolution" se na klizacu!!! pojavljuje custom rezolucija u okviru ostalih:)

Edit: Ovo vazi ako ti je nVidia Control Panel podesen na "Advanced", samo tako i moze!!!:wave:

Poslednja izmena:
For Rampl

Hvala ti druze puno! Rezolucija je konacno nabudzena,sve kako si napisao imao sam u opcijama!Svaka cast. A toliko sam se bio izbedacio zbog toga.

Medjutim uvek ima nesto da ukenja stvar! Kad sam napravio rezoluciju normalno je bila na monitoru sve dok nisam pustio igricu.A nakon izlaska iz iste sve se razdesilo,i naredna 2 sata sam pokusavao da je vratim.Pravio nanovo..budzio i tek jutros kad sam upalio komp mogao sam opet da stavim 1440x900 kako treba.Tako da sada ne smem da pustim igru:) Ali ako bude opet nekih problema vraticu kartu i menjacu za neku drugu. U svakom slucaju tebi veliko hvala na strpljenju i pomoci! Problem je konacno resen!:banana:

Nazad
Vrh Dno