Šta je novo?

GeForce 7600GT/GS specifikacije

Ace Rimmer

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.12.2005
Poena
690
Pojavile se sličice i okvirne specifikacije. Pristup memoriji je 128-bitni kod obje, nema ništa o količini memorije ... 256Mb za predpostaviti, ili možda ipak 128Mb sudeći po slikama?
http://www.techpowerup.com/?8965

Poslednja izmena:
Ako mene pitate sve su to otpaci koji nemaju sve pajpove citave, pa ih valjaju kao nizu klasu.
Uzgred i kompromituju besprekornu 6800gt/ultra seriju.

Poslednja izmena:
Ovo bi tebala biti nova srednja klasa, ovako ispada da će više biti niža-srednja ako 6800GS ostane. 7600GT će vjerojatno biti tu negdje sa X1600XT ili nešto bolji.

nVidiaja po svaku cenu pokusava da se otarasi ili da nadje pravog naslednika 6600GT ali slabo joj ide pored tolikih kartica/sipova sama sebe zakopava

buky je napisao(la):
Ako mene pitate sve su to otpaci koji nemaju sve pajpove citave, pa ih valjaju kao nizu klasu.
Uzgred i kompromituju besprekornu 6800gt/ultra seriju.

Ovo uopste nije tacno. Kako onda majke ti, mislis da se pravi, na primer, 7300GS? Iskljucuju 20 pipelinea od G70 jezgra? Ma, daj...
Pojava istog jezgra sa odredjenim brojem iskljucenih pipeline-a se javlja uglavnom unutar iste klase, kada treba da se stvori nova kartica bez dizajniranja novog cipa, ili pred pojavu nove generacije, kada treba da se rasprodaju zaostala jezgra. 6800GT/Ultra jesu sjajne kartice, ali imaj u vidu da trose visestuko vise struje od 7600GT-a i GS-a, i da su neuporedivo skuplje za proizvodnju, i samim tim nesiplative za proizvodjaca.

Sa slika se vidi da ce ova kartica biti prilicno jeftina za proizvodnju, sto ce nVidia-i da omoguci da se lakse takmici sa ATi-jem ako bude potrebe za promenom cene. Ne zaboravite da je ATi vec uveliko snizio preporucene cene za X1600XT i X1600Pro. Licno mislim da ce ova kartica biti malo brza od X1600XT, i 10-20% sporija od 6800GS-a. 6800GS je sjajna kartica, i sa fantasticnim overclokcerskim sposobnostima. Licno mislim da je trebala da se zove 7800GS ili 7800LE zato sto sasvim ravnopravno stoji uz 7 generaciju, i lako bi mogla da izgura svoje mesto u celoj sedmoj generaciji kao najbolja kartica u najvisem srednjem segmentu.

Nazad
Vrh Dno