Šta je novo?

Gears Of War

Najavljen je GeoW 2 za 18. novembar.

Ludnica...

:p

Jel ima nesto da se resi ovo izletanje iz igre(pod XP-om),ubi me?!

Ima li neka varijanta, kao neki sejvovi ili šta već da mi neko ovde okači ...

btw - igra je ludilo !!! :smoke: (douše malo smori što je sve u nekakvoj jednoličnoj sivoj boji, ja sam više ljubitelj svetlih tonova - CSI:Miami ! :p )

Vratis se u igru sa Alt+Tab nema vise ispadanja ;)

Probao i to,ali posle nekog minuta -"pljus", i nema vise Alt+Tab,vec dvoklik na shortcut
Gears of War.Imali neki fix ili tako nesto,sto bi to ispravilo.Jos nesto da dodam u vezi trzanja igre,da sa drajverima 8.1 radi bez ikakvog trzanja i kocenja u odnosu na 7.10, koji su bili instalirani i sa kojima je mnogo kocila.

Predjoh je.Stvarno dobra igrica.Po meni dosta zanimljivija od Crysis-a oni filmici izmedju misija su toliko mocni da nemam reci.Prosto te tera da igras dalje.Imao sam probema sa save-ovima,pa sam problem resio tako sto sam brisao checkpointe iz same igre a onda isao na new games i igra je pocinjala odakle ja hocu,tj dokle sam stigao.Sta reci-izvrsno.Da je srece pa da bude sto vise ovakvih portova sa xbox360 gde bi nama ponosnim vlasnicima pc-a bio kraj.Tek sad vidim koji je uzitak imati next gen konzolu i veliki tv.:wave:

Igra je odlicna, ne bih je poredio sa krizom, previse su razlicite. Medjuanimacije su stvarno jake, kao i unreal grafika i celokupna atmosfera u igri koja me je ostavila bez daha + sjajna optimizacija uz povremena zakucavanja koja su vrlo retka i ne kvare ugodjaj ama bas uopste :)

U pocetku nisam mogao da se naviknem na pucanje u trku bez nisana, nisam mog'o nikog da pogodim ali sam se malo ispraksovao ;) verovatno bi igra bila suvise laka da ima nisan u trku...e da i muzika je 5+.

Vidim neki se zale previse je linearna.A kakva treba da bude da 3 sata trazis sta ces da sibas.Ovako mora malo i da se taktizira da se sakrijes izviris pa onda rokaj.E da onaj sniper je luda stvar.Kad se sa njim ispraksas onda ti niko nista ne moze.Jedna od najboljih igrica koje sam igrao.:)

Pre par dana sam ponovo instalirao igru. Prvi put nije radila zato sto sam joj zabranio pristup internetu preko firewall-a. Naravno isao sam logikom da SP igri to ne treba :p Patchovao sam je na 1.1 verziju i radila je ok. Jedini problem koji se javio je cudni screen tearing efekat (paljenje vsync ga nije popravilo). Cudan je zato sto je cepanje slike bilo ukoso, a ne po horizontali (sto je opsti slucaj). U svakom slucaju skinuo sam taj tzv. hamachi patch (koji gasi windows live u igri) i problem je nestao. Takodje sam imao par izbacivanja na desktop i BSOD (windowsov famozni plavi ekran), a hamachi patch je i to sredio. Jedini negativan ucinak je bio nestanak profila i checkpoint pozicija. Ali je zato igranje preko LAN-a sad u funkciji, vrlo lako sam sa burazerom protrcao par nivoa. Igrica mi se svidja, likovi i gluma su odradjeni odlicno, grafika je odlicna, gameplay je ok. Kvalitativno mi je mnogo bolja u cooperative singleplayer modu jer ne moram da se uzdam vishe u AI. Sve u svemu cekam nastavak :)

Ovo je stvarno dobra igra, grafika je cudo! Ne razumem zasto Krajsis proglasavaju kao nesto revolucionarno, Gears je stvarno revolucionarna igra, gde i za graficke i tehnicke odlike mozes da kazes, a bre stvarno nesto novo i zanimljivo, iako sto neko rece odozgo "ima samo dve boje" :D.

Svaka cast ovima iz Epica, napravili igru i po! Mnogo mi se svidja ovaj stil igranja, urbana-gradska borba, zaklon i ostalo, ne moze nista srljanjem. Po meni ovaj Gears ima bolju grafiku od Krajsisa, a da ne pricamo koliko je fenomenalan potez sto se igra iz treceg lica. Jedino su mogli da naprave i neku mapu sa sirokim ulicama za tepanje, ali dobro, kakve igre danas proglasavaju najboljim, o ovoj igri necu da iznesem nijednu losu kritiku jer ne zasluzuje.

Poslednja izmena:
Ovo je stvarno dobra igra, grafika je cudo! Ne razumem zasto Krajsis proglasavaju kao nesto revolucionarno, Gears je stvarno revolucionarna igra, gde i za graficke i tehnicke odlike mozes da kazes, a bre stvarno nesto novo i zanimljivo, iako sto neko rece odozgo "ima samo dve boje" :D.

Svaka cast ovima iz Epica, napravili igru i po! Mnogo mi se svidja ovaj stil igranja, urbana-gradska borba, zaklon i ostalo, ne moze nista srljanjem. Po meni ovaj Gears ima bolju grafiku od Krajsisa, a da ne pricamo koliko je fenomenalan potez sto se igra iz treceg lica. Jedino su mogli da naprave i neku mapu sa sirokim ulicama za tepanje, ali dobro, kakve igre danas proglasavaju najboljim, o ovoj igri necu da iznesem nijednu losu kritiku jer ne zasluzuje.

:D:D:d
A kako bi bilo da malo probas Krajsis (ko sto nisi, i ne zelis) :D

Ne ne, pusti ga, tamo na nekim temama je na sav glas kukao kako konzolni koncepti uništavaju PC gejming, a ovamo se oduševljava third-person duck&shoot gejmplejom, koji prosto vrišti na Xbox i džojped. A Krajzis, ortodoksni PC FPS, ne valja. Alal vera svaka čast.

Poslednja izmena:
Ne znam kako je igrati na joypadu (ni ne zanima me, iako imam DS2), na tastaturi je savrseno ugodno, ne vidim kako bi mogao tako precizno i brzo da nisanim sa stickovima...opet kazem da je ne bih poredio sa krizom ali kada bih morao da se odlucim, GeOW mi je ipak bolja igra. Kriza ima sjajnih momenata ali GeOW je kompletnija igra. Muzika, atmosfera, dizajn nivoa koji NEVIDJENO doprinosi atmosferi, oni filmovi, nasilje...ma vrh. Skoro se nisam tako odusevio nekom igrom, cak sam i wallpaper stavio :d
Samo da napomenem da sam odmah posto sam zavrsio krizu instalirao zupcanike rata...

Poslednja izmena:
Neprirodan gamaplay. Ogromna tela i sicusne glave protivnika smanjuju sanse za headshot, plus jos i krug umesto nisanskog krstica i sve postaje spray and pray. Ako ste u zaklonu potrebno je brdo metaka da padne bilo protivnik bilo ti ili neko iz tvog tima, dok svi padaju od dva metka ako ih uhvatis na otvorenom...

Da bi stvorili cover and shoot mehaniku morali su da osnovnu pucacku mehaniku igre izmene do nivoa kosmicke gluposti...

Lepa grafika... Crysis je naravno bolji...

Vec sam rekao sta sam imao o gameplayu, dodje mi dosadan zbog takve izforsirane mehanike. A i igra je smesna. Lozenje, marinci koji ocigledno od 3 rodjendana krkaju samo proteine i steroide... svi su tolko badass da postaju bad joke...

ja nisam uocio ni jednu manu u toj "kosmickoj gluposti" od cover sistema, sta vise, odlicno funkcionise. Sa druge strane ja sam uglavnom igrao snajperom pa iz "kosmicke gluposti" nisam imao problema nis a head shotovima ni sa kolicinom municije potrebnom da se ubije neko drugi iza cover-a. Jedan metak, bilo gde u meso, ubija.

I kakve veze ima sad kakvi su marinci ? Odlicno izgledaju, lepo su animirani, vrshe funkciju. Ako ces marincima zameriti sto su dizajnirani tako kako jesu, onda Krizi zameri na nano suit-u...

i trece: na flightovoj masini, Kriza ne moze da se igra kad se podesi da izgleda bolje od GeoW-a, dok GeoW na MAX sa prelepom grafikom moze u 60fps. KAd se kriza podesi tako d aje igriva na njegovoj masini onda izgleda kao krsh najgori. Kriza pocinje da izgleda lepo tek kad su shaders na high,a to obara kartice na kolena...

Poslednja izmena:
Ne ne, pusti ga, tamo na nekim temama je na sav glas kukao kako konzolni koncepti uništavaju PC gejming, a ovamo se oduševljava third-person duck&shoot gejmplejom, koji prosto vrišti na Xbox i džojped. A Krajzis, ortodoksni PC FPS, ne valja. Alal vera svaka čast.

Pomesao si me sa nekim, ali stvarno! Ortodoksno kod Krajsisa je to sto je Krajsis ortodoksna glupost...

@Nex999, idi na moj test 2900PRO, pa ces videti da jesam igrao Krizu, i ono je najdosadnija i najbesmislenija igra koju sam probao u poslednje 2-3 godine...
Sta je revolucionarno u Krajsisu, sto mozes rafalom da seces palme :D Ili to sto na ostrvu ima 1000 palmi, sta mene briga da li ima 100 ili 1000 kad nikakva vajda od toga... Igra je ista kao prvi nivo Far Cry-a, samo sto je grafika unapredjena, mozes da srusis kolibu, ali nema mogucnosti kao u COD4 da meci prolaze kroz tanak lim ili karton, sto ce reci da je COD4 naprednija igra i u tehnickom smislu...

@Undefined, igra nije ni malo laka ako se igra kao sto ja radim na hardcore tezini, treba dosta koncentracije i refleksa, doduse nismo svi podjednako dobri igraci i tebi verovatno vise lezi Kriza, gde upadnes u masu pa kokas, pa kad' te rane postanes nevidljiv :D neko vreme, pa 'ajde opet... Ne znam da li si cuo za head shot ili ti pogodak u glavu, tako stedis municiju u Gears-u, pogotovu ako koristis razlicita oruzja, ali ocigledno ti ne lezi Gears...

Ne znam da li ste primetili: protivnika u Gears kada pogodis u noge on padne, da li tako neceg ima u Krajsisu???

Poslednja izmena:
ja nisam uocio ni jednu manu u toj "kosmickoj gluposti" od cover sistema, sta vise, odlicno funkcionise. Sa druge strane ja sam uglavnom igrao snajperom pa iz "kosmicke gluposti" nisam imao problema nis a head shotovima ni sa kolicinom municije potrebnom da se ubije neko drugi iza cover-a. Jedan metak, bilo gde u meso, ubija.

I kakve veze ima sad kakvi su marinci ? Odlicno izgledaju, lepo su animirani, vrshe funkciju. Ako ces marincima zameriti sto su dizajnirani tako kako jesu, onda Krizi zameri na nano suit-u...

i trece: na flightovoj masini, Kriza ne moze da se igra kad se podesi da izgleda bolje od GeoW-a, dok GeoW na MAX sa prelepom grafikom moze u 60fps. KAd se kriza podesi tako d aje igriva na njegovoj masini onda izgleda kao krsh najgori. Kriza pocinje da izgleda lepo tek kad su shaders na high,a to obara kartice na kolena...

Potpuno tacno, odusevljen sam grafikom, svetlosnim efektima, presijavanjem na povrsinama tekstura, teksturama, fizikom, radnjom i samim stilom u igri, i imam prilike da to igram i vidim na kartici koju imam u potpunosti, a Krajsis je kod mene nikakav, a nemam 350€ da dam za grafiku da bih je igrao(pogotovu ne zbog samo 1 igre ma kakva bila), a dosadna je i nema nikakvu radnju da bih je igrao sa osrednjim podesavanjima, tako da ja nisam video nikakav napredak u PC gejmingu u tom Krajsisu, na ovoj masini jesam i u COD4 i u ovom Gears...

Meni je bas cool kad saspem boomeru ceo okvir u vugla a on ne zna gde bije + krv na sve strane. Da ne bude da samo hvalim igru, mnogo me nervira ono lecenje saboraca, glupi su nevidjeno. Kad je neka frka, umesto da se zabodu iza nekog zaklona oni srljaju i onda moram ja da ih lecim. Nekako mi to razbija koncepciju. Jos je gluplje sto kad je neko od mojih ranjen protivnici ga ignorisu, kao da ne postoji. Moglo je i bez tog navodnog ranjavanja, skroz je bezveze.

Pomesao si me sa nekim, ali stvarno! Ortodoksno kod Krajsisa je to sto je Krajsis ortodoksna glupost...

@Nex999, idi na moj test 2900PRO, pa ces videti da jesam igrao Krizu, i ono je najdosadnija i najbesmislenija igra koju sam probao u poslednje 2-3 godine...
Sta je revolucionarno u Krajsisu, sto mozes rafalom da seces palme :D Ili to sto na ostrvu ima 1000 palmi, sta mene briga da li ima 100 ili 1000 kad nikakva vajda od toga... Igra je ista kao prvi nivo Far Cry-a, samo sto je grafika unapredjena, mozes da srusis kolibu, ali nema mogucnosti kao u COD4 da meci prolaze kroz tanak lim ili karton, sto ce reci da je COD4 naprednija igra i u tehnickom smislu...

joooj, ne merem vise :D
Ok, ne svidja ti se kriza, ali da pricas da u GeoW ima nesto revolucionarno...a u CoD4 meci idu kroz zidove :d U jeeee...sta li je CStrike onda :p
A CS je KEVA sto se tice nelinearnosti i slobode kretanja i za GeoW i za CoD4 :D
Ma samo uzivaj, ali ja licno mislim da ti to pljujes po krizi u svakoj mogucoj temi iskljucivo zbog njene, jelte, paralele sa nvidiom (HA!) pa makar to ispalo smesno (GeoW imade bolju grafiku) Hhihihihihi :D

Poslednja izmena:
joooj, ne merem vise :D
Ok, ne svidja ti se kriza, ali da pricas da u GeoW ima nesto revolucionarno...a u CoD4 meci idu kroz zidove :d U jeeee...sta li je CStrike onda :p
A CS je KEVA sto se tice nelinearnosti i slobode kretanja i za GeoW i za CoD4 :D
Ma samo uzivaj, ali ja licno mislim da ti to pljujes po krizi u svakoj mogucoj temi iskljucivo zbog njene, jelte, paralele sa nvidiom (HA!) pa makar to ispalo smesno (GeoW imade bolju grafiku) Hhihihihihi :D

Znaci s tobom stvarno nesto bas ne stima, ti Nvidiju vidis u svemu, verovatno i u kasiki supe vidis Nvidiu dok rucas?
Ne znam koliko pratis sve to, ali recimo Kalasnjikov 'ladno sece mecima betonske gradjevinske blokove na pola, ovo nije SCI-FI ovo je stvarno, probija blindirane automobile i od njih pravi svajcarski sir, zasto onda ne bi moglo bilo koje oruzije da probije stari klozet na indonezanskom ostrvu koje je osvojila S.Koreja (glupost totalna) u igri Krajsis, a onda se pojavi neko cudo koje ti otima saborce jednog pojednog, i naidjete na zamrznuti brod marke Frikom? Znaci protivnik se sakrije iza zavese za komarce i bas ga briga ne mozes mu nista, a otuda ti se plezi?

Ovo ti sad' najiskrenije kazem dao sam pare za ta 2 DVD-a za Krajsis, zbog testa, vazdan me ljudi pitalo ukljuci ovo pusti ono, svima sam izasao u susret, kada sam zavrsio sa testiranjem to je bila jedina nova igra koju sam imao u tom trenutku krenem da igram, i na kraju zbog toga sto je igra nula uninstaliram je iako nisam imao nista drugo da igram, a igrala mi se neka pucacina, i instaliram PES6.

Nelinearnost u Krajsisu je besmislena, mozes da lutas po sumi kolko ti volja, pa neliarnost podrazumeva slobodno interakciju sa prostorom i NPC-jevima u igri i raznim drugim zanimljivim aktivnostima, a u Krajsisu mozes da interaktujes samo sa palmama, ako si dovoljno lud, ili da plivas, po tome onda je po meni po neliarnosti mnogo bolja igra Rapala Fishing, jer lepo sednes u camac pa bar pecas, u Krajsisu ni to ne moze, ili da beres cvece kao u Oblivionu...

Poslednja izmena:
Pa da si igrao Krajsis znao bi da mozes ici camcem u pecanje.I to u "starac i more" fazonu :D
OK, nije tema o toj igri, necu da smaram vise.Uzivaj u interakciji u GeoW ili milijardama skriptovanih botova u CoD...
GeoW je OK igra, rekao sam o tome dovoljno...sad, sto u ovoj igri oruzje velicine manjeg topa sa sve testerom na sebi iz 23 i po veka ne moze da probije nista drugo osim neprijatelja, nije razlog za plakanje...mozda u bliskoj nam buducnosti takva surova probojna municija bude zabranjena...ko zna.
:D

@Flight.

Decko, mnogo lupas. Igram GeOW na najtezem koji je otkljucan po defaultu. A za hedshote u glavu (TM) sam lepo rekao su zbog toga koliko puske sipaju i kruznog croshaira nesto na sta se ne mozes osloniti.

A sto se tice tezine i prostih i komplikovanih igara. R6 i R6 2, Op:Flashpoint, SysShck2... mnogo volim da igram "proste" FPSove...

@Flight.

Decko, mnogo lupas. Igram GeOW na najtezem koji je otkljucan po defaultu. A za hedshote u glavu (TM) sam lepo rekao su zbog toga koliko puske sipaju i kruznog croshaira nesto na sta se ne mozes osloniti.

A sto se tice tezine i prostih i komplikovanih igara. R6 i R6 2, Op:Flashpoint, SysShck2... mnogo volim da igram "proste" FPSove...

Ni priblizno kao ti, ali dobro, verujem ti da igras pucacine nema potrebe da dokazujes bilo sta, tacno je da se rasipa paljba, ali jednostavno takva je igra, mozes da pogodis malo samo treba vise da se potrudis i oslonis na procenu, naravno "headshote u glavu(TM)", ne mozes da izvedes u broju u kome moze u vecini pucacina, ali sta je tu je, uvek postoji alternativa.

Pa da si igrao Krajsis znao bi da mozes ici camcem u pecanje.I to u "starac i more" fazonu :D
OK, nije tema o toj igri, necu da smaram vise.Uzivaj u interakciji u GeoW ili milijardama skriptovanih botova u CoD...
GeoW je OK igra, rekao sam o tome dovoljno...sad, sto u ovoj igri oruzje velicine manjeg topa sa sve testerom na sebi iz 23 i po veka ne moze da probije nista drugo osim neprijatelja, nije razlog za plakanje...mozda u bliskoj nam buducnosti takva surova probojna municija bude zabranjena...ko zna.
:D

Cuti, bar nema palme i burica sa naftom koji piske... I hamera od ter-papira koji je otporan kol'ko maketa od palidrvca.

PS/ Za to "starac i more", nije valjda da glavni junak u igri lovi onu dzinovsku transformers hobotnicu u moru??? :D

Poslednja izmena:
Mani je gears zanimljiviji od Krize, ima daleko bolju atmosferu. Svaki Mikrosoftov naslov pa i Geow, ima taj visoki finish, kao nemacka kola :D

Kriza je dobra ali desavalo se da me smori, Geow nisam ispustao iz saka dok je nisam presao.

I najveca tezina u Geow-u se otkljucava tek kad se jednom predje igra na hardcore, a ne po defaultu.

Kako da ubijem RAAM-a? Ne mogu cak ni da ga ogrebem, smesan sam. Toliko sam se iznervirao da ne budem li saznao resenje do sledeceg logovanja na forum brisem prokletu igru!

Vrh Dno