Šta je novo?

Gears Of War

He he, dobar tovar....
Nego evo malo slika i sa Amige 500...
gearsofwar2cv8.png

gearsofwar1ic5.jpg

mozda je osetljiviji GeoW pa mu vise smeta malo cache-a na CPU. I meni igra "trza" kad se naglo okrecem, prilicno iritirajuce, citam po netu i zakljucujem da cu morati teksture na medium ako necu da mi "trza". Hebene konzole i portovi sa njih. Radi mi super igra i na high i very high teksturama ali eto, zakoci kad se naglo okrecem :wall:

u my documents/my games/gears of war for windows/ dalje ne znam gde, ne znam koji, sad cu da prckam. smesno mi je , imam 45-60 fps sa vsync on, a trza i drnda bzvz. Ako ima neko neki link ka nekom tweaks guide za geow nek okaci. Ja sam trazio ali uzalud, tj nasao sam sumu topika po raznoraznium forumima, listao sat vremena i nista korisno. :S:

edit: jel ovo? OnlyStreamInTextures=FALSE na TRUE ?

Poslednja izmena:
Ne secam se bas koji je fajl ali je tu gde si naveo , nesto kao "usersettings". Ima jedan globalni i jedan vezan za profil.

E bash to, sa FALSE prebaci na TRUE.

Pretrazite ovaj tred okacio sam podesavanja iz tog cfg fajla koji sam nasao na guru3d forumu. Posle primene grupe tvikova igra ide neuporedivo bolje, ali morate da se setite da posle izmene oznacite fajl kao read only, da igra ne bi mogla da ga vrati na staro.

Evo twika koji poveca FPS dosta i eliminise skroz "kocenje".

TEXTUREGROUP_World=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_WorldNormalMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_WorldSpecular=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Character=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_CharacterNormalMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_CharacterSpecular=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Weapon=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_WeaponNormalMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_WeaponSpecular=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Vehicle=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_VehicleNormalMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_VehicleSpecular=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Effects=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Skybox=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_UI=(MinLODSize=128,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_LightAndShadowMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_RenderTarget=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)

Jos se na to doda OnlyStreamInTextures=TRUE.

Ne zaboravite da posle svega oznacite fajl kao read only jer ce ga igra izmeniti nazad.

Ovo mi je pomoglo, jeste da moraš malo da se naradiš, ali igra je posle prosto letela...
Nego to se nalazi(koliko me sećanje služi :d) u My Documents\My Games\Gears of War for Windows\WarGame\Config\DefaultEngineUserSettings.ini
Ne znam da li se to vama dešava, ali čim imam gamepad priključen na komp igra se restartuje, čim sam ga ištekao, to se više nije dešavalo...znači tastatura i miš su majka :type:

probao sam taj streamtextures na true i to je samo prividno bolje. Trzanje nestaje ali u svakom novom regionu su sad pauze i cekanje, cut scene-ovi neki bukvalno stoje dok se ne ucitaju teksture itd.

Probacu ovo ostalo.

Inace DefaultEngineUserSettings.ini se ucitava kad u igri uradis "defaults", u suprotnom sto god da menjas u ovom fajlu nece imati nikakvog uticaja posto se setinzi cuvaju u WarEngineUser.ini ;)

Ja sam dosao do nekog poglavlja gde trazim vozilo za "extraction" i igra je pocela da se zakucava posle svakog checkpointa, tj. istrcava na desktop sa "error bla bla memory could not be read" porukom. Isto ovo mi radi i universe at war (jos jedna igra sa m$ live service), samo sto universe at war mogu da nastavim ignorisaci poruku, GeoW nece. Koji smor. Stavio sam ceo komp na default (skino overklok sa svega) ista stvar. :( Cudno, do tog dela je radilo sve ok.

Inace DefaultEngineUserSettings.ini se ucitava kad u igri uradis "defaults", u suprotnom sto god da menjas u ovom fajlu nece imati nikakvog uticaja posto se setinzi cuvaju u WarEngineUser.ini ;)

E jeste, u pravu si.
Znači sve to ali u WarEngineUser.ini
Trebalo bi da ti popravi značajno frame rate.
Nego prešao sam je pre jedno nedelju-dve, i skinuo igru sa kompa, tako da sam malo pozaboravljao, ali trebalo bi da je to. Ako nije sorry...:p

probao sam taj streamtextures na true i to je samo prividno bolje. Trzanje nestaje ali u svakom novom regionu su sad pauze i cekanje, cut scene-ovi neki bukvalno stoje dok se ne ucitaju teksture itd.

Probacu ovo ostalo.

Ja sam dosao do nekog poglavlja gde trazim vozilo za "extraction" i igra je pocela da se zakucava posle svakog checkpointa, tj. istrcava na desktop sa "error bla bla memory could not be read" porukom. Isto ovo mi radi i universe at war (jos jedna igra sa m$ live service), samo sto universe at war mogu da nastavim ignorisaci poruku, GeoW nece. Koji smor. Stavio sam ceo komp na default (skino overklok sa svega) ista stvar. :( Cudno, do tog dela je radilo sve ok.

Probaj ovo
http://forums.ngemu.com/1220952-post65.html

veoma interesatno. Sad cu da probam. Jos da mi je znati sta se gubi time...hmm...

manje secka, al meni i dalje ispada iz igre. Sad cu da stavim patch 1.1 da vidim da li ce se nesto promenuti. Ovako nema smisla igrati. Vec 5 puta igram jedan te isti checkpoint. :wall:

manje secka, al meni i dalje ispada iz igre. Sad cu da stavim patch 1.1 da vidim da li ce se nesto promenuti. Ovako nema smisla igrati. Vec 5 puta igram jedan te isti checkpoint. :wall:

Kad te izbaci, samo uradiš alt+tab, trebalo bi da te vrati u igru i nastavljaš gde si stao.
Nije mi se dešavalo izletanje iz igre(neračunajuci kad sam imao uštekan gamepad, čim sam ga ištekao iz kompa, nije se više dešavalo), ali sam čuo da ljudima kojima se to
dešavalo, nevezano za gamepad, ignorisali su to i alt+tab i pičili dalje.
Probaj...

nece, odma posle greske od exe live qrac palac kad se vratim izbaci i microsfot visual C++ runtime error (dakle skupa dva prozora) i nema vise GeoW-a u pozadini. Jednom sam mogao alt-tab, ali kad sam se vratio zaboravio sam da pre toga sklonim taj prozor iza u neki cosak pa nisam mogao da kliknem resume u igri, onda sam alt-tabovo ponovo na deskt. to da uradim i onda je prsla igra skroz :S:

Ja imam problemcic na jednom mestu... krenem do Checkpoint-a br. 2. Nebo je preplavljeno onim pticama koje ubijaju po mraku... na jednom mestu je nizbrdica... tu se nalazi neka ves masina ili sporet ili tako nesto :D i neki kao orman... dotle ima svetla... malo dalje napred se nalazi turet koji me zasipa olovom... izmedju nema nijedno bure koje bi moglo da eksplodira i osvetli mi put tako da bih mogao da prodjem... krenem levo desno ali me ptice uvek ubiju... am i missing something?

@GX-X Ja za sada nemam ni jedan problem osim sto ne mogu da predjem ovaj deo. :D Ne nestaju mi save-ovi i igra me ne izbacuje a i ne secka strasno na mojoj masini.

Poslednja izmena:
@Civil:

Tu sam i ja upravo stao. Isti problem. + me je tu sutno iz igre uz gresku o M$ C++ library gresci, mogu da se al-tabujem nazad u igru ali nece da prihvati ni jedan klik u meniju, tj nece da radi resume. Radi mish, mogu da biram stavke ali nece da "klikne".

Inace, ne nestaju ni meni saveovi posle onog wargame fix-a.

Do malopre me je stalno izbacivao na istom mestu i onda sam uradio ovo:

regedit,

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management,

PagedPoolSize,

"FFFFFFFF".

Reboot & Enjoy! No more "wargame-g4wlive.exe" crashes.

PS: Looks like it works on WinXP only, not on Vista. Sorry guys.

al kao sto rekoh, sad imam m$ c++ crash i gore opisanu situaciju. ***. Izgleda da mora Vista da se instalira da bi se ovo igralo :( :wall: Ovako nema smisla. Steta. Ok je igra skroz.

I dobro, kako si presao ovaj ode gde smo se GX-X i ja zaglavili ?

...i da li si editovao neke ini fajlove od igre ?

takodje bez problema sa menijem ili bilo cim drugim...
kod tog dela sa leve strane skroz do zida u mraku ima jedna boca , kad dodjes do nje, mislim da ima jos jedna iza tih kola ili ves masine, koju ne vidis dok ne dodjes do tog zida...

@Civil:

E, onaj gdeo de si zapeo, onaj auto sto gori mozes da gurnes, dodjes do njega, space, pa onda use (E)

@Civil:

Tu sam i ja upravo stao. Isti problem. + me je tu sutno iz igre uz gresku o M$ C++ library gresci, mogu da se al-tabujem nazad u igru ali nece da prihvati ni jedan klik u meniju, tj nece da radi resume. Radi mish, mogu da biram stavke ali nece da "klikne".

Inace, ne nestaju ni meni saveovi posle onog wargame fix-a.

Do malopre me je stalno izbacivao na istom mestu i onda sam uradio ovo:

al kao sto rekoh, sad imam m$ c++ crash i gore opisanu situaciju. ***. Izgleda da mora Vista da se instalira da bi se ovo igralo :( :wall: Ovako nema smisla. Steta. Ok je igra skroz.

Kod mene na XP-u nikakvih problema nije bilo ...

@Svi:

Znaci fora je neverovatna :wall: Vratio sam default .ini , obrisao onaj u kome sam rucno samo namestio AF na 8x i iskljucio motion blur (nista drugo nisam dirao), usao u igru, namestio video opcije ponovo i od tada nikakvih problema nemam. Pre toga sam rucno vratio ini fajl na default ali to nije vredelo. Morao sam onaj defaultuser da iskopiram, renejmujem i kao sto rekoh, od tada radi kao sat.

Dakle ako igra puca sa c++ greskama, vratite sve ne default i nemojte vishe petljati po ini fajlovima :D ( e al ni jedno ispadanje iz igre nisam imao dok nisam poceo da petljam sa onim twekovima protiv "seckanja i kocenja")

@Dule13: Nismo mi tu bili zaglavili, bar ja nisam. Zaglavio sam bio pre toga, ima jedan auto kao zaklon i ne rade bandere, nema ni jedna plinska boca, ali je auto zapaljen. Treba ga pregurati preko ulice i onda se upale bandere (misteriozno same od sebe :eyebrows:)

Sad sam zaglavio kod drugog berzerkera u onoj botanickoj basti. Berzerker je navodno corav ali stalno ide na mene iako se ja ne mrdam. Cim pocnem da palim Hammer of dawn on se zatrci na mene, i onda ga promasim, a i poginem posle toga :wall: No, snaci cu se nekako.

@Dule13

Da li neko moze da mi kaze kakva je razlika izmedju verzija igre za DX9 i DX10? Pokretao sam igru i na XP i na Visti ali nesto ne vidim neku razliku. Inace igra je dobra, a za mene nije radio onaj patch za snimljene pozicije ali sam provalio da svaki put kada startujem igru da moram da budem online i onda nema problema sa gubitkom chekpointa ili da svaki put budem offline. Ako se pogresi chekpointi nestaju.

absolutno nikakvee...ustanovljeno na vishe sajtova i poredjenja. Dakle BUNAR... blaaa

sretan nova godina ljudi :beer: :d

@Svi:

Znaci fora je neverovatna :wall: Vratio sam default .ini , obrisao onaj u kome sam rucno samo namestio AF na 8x i iskljucio motion blur (nista drugo nisam dirao), usao u igru, namestio video opcije ponovo i od tada nikakvih problema nemam. Pre toga sam rucno vratio ini fajl na default ali to nije vredelo. Morao sam onaj defaultuser da iskopiram, renejmujem i kao sto rekoh, od tada radi kao sat.

Dakle ako igra puca sa c++ greskama, vratite sve ne default i nemojte vishe petljati po ini fajlovima :D ( e al ni jedno ispadanje iz igre nisam imao dok nisam poceo da petljam sa onim twekovima protiv "seckanja i kocenja")

@Dule13: Nismo mi tu bili zaglavili, bar ja nisam. Zaglavio sam bio pre toga, ima jedan auto kao zaklon i ne rade bandere, nema ni jedna plinska boca, ali je auto zapaljen. Treba ga pregurati preko ulice i onda se upale bandere (misteriozno same od sebe :eyebrows:)

Sad sam zaglavio kod drugog berzerkera u onoj botanickoj basti. Berzerker je navodno corav ali stalno ide na mene iako se ja ne mrdam. Cim pocnem da palim Hammer of dawn on se zatrci na mene, i onda ga promasim, a i poginem posle toga :wall: No, snaci cu se nekako.

@Dule13

Ako se dobro secam on treba da razbije zid od baste da mozesh izaci napolje. Beserker trci na tebe kad si blizu ali ako stanesh iza nekog zida ili stuba malo dalje imacesh malo vremena da ga oznacish za przenje.

i, jel je istina da je igra toliko bagovita...? tako sam cuo, jos je nisam instalirao..

Vrh Dno