Po wikiju je to vojni aerodrom, sa vrlo malo civilnog saobracaja. Nemaju cak ni letove iz atine/soluna. Ja bih zaboravio na to, i trazio druge varijante.Je l može neko da mi pomogne oko leta, iz Beograda do aerodroma Araksos u blizine Patre (Grčka), povratak za 10 dana ? Kraj juna, početak jula. Ne uspevam da nadjem ništa...
Plus hrana,opet za vas dvoje bez 2000e ne moze da se ide.Za tu cifru imate allinc u Turskoj,Egiptu,Tunisu u pravom hotelu da birate.Mi smo prosle godine krajem jula za 1700e isli u Tursku na 7 noci.Za 10 noci bi nas kostalo oko 2.000.Rezervisao na kraju Kipar Larnaku kraj avgusta preko Bookinga, 500e apartman 35kv za 2 osobe + karte za Larnaku me izasle (u oba pravca) 600e za 2 osobe, znaci 1100 ukupno.
Preko agencije, za isti smestaj platio bih 1400e + dodatne troskove, ozbiljno se ugradjuju
Prošle godine sam istraživao letove za Phuket preko Pekinga, plan je bio da iskoristimo 20+h layover u povratku za obilazak Velikog zida, Zabranjenog grada i još par mesta...Pozdrav, da li preporučujete ulazak u Peking za 10h čekanja na glavnom aerodromu?
Imam prelazni let preko Pekinga (avion stiže u 17h), a za Bg kreće u 3 ujutro.
Pa sam da svratim na neki koncert od 2h (počinje u 19:30h) i da se vrnem nazad na aerodrom.
Hvala
Ok super, dvorana je u centru, pored carske palate.A da li da ides, idi defitinitivno, racunaj da ti od aerodroma do centra treba 40ak min, ne znam gde ti je ta koncertna sala doduse...
A do Sardinije preko Rima, Milana, Nice ili nešto treće/4-to?Управо се вратили са Сардиније. 12 даан, север и југ. Да ми је неко рекао да ћу се купати у мору кад је температура воде 15.5 степени, рекао бих да је луд 🤣 ал се тог првог дана, темп је расла, па је на крају била 18, и заиста се осетила разлика.
Сем тога, апсолутно све остало је било савршено. Много јефтиније у односу на летње месеце (3-4х), апсолутно без икаквих гужви (само за 1. Мај је било мало више људи на плажама и то опет зависи од плаже). Вероватно смо имали и среће па је за тих 12 дана киша падала 2 пута, и то баш у дане кад смо ишли са севера на југ и назад. Изнајмили смо ауто, добили смо гратис класу изнад (неки кинез, mg zs+, одличан) - паркинг свуда бесплатан, нигде саобраћаја, добили у првом хотелу гратис собу 2 класе изнад (са ђакузијем на тераси). Не знам да ли је то било због жениног стомака или мог италијанског, али свуда су нас лепо дочекали и третирали. Ко има децу, ипак можда боље да гледа крај лета, јер је вода топлија.
Нама је ово било последње путовање у двоје, па нисмо имали много избора.
Све у свему, Сардинија сан снова
У јулу и, нарочито августу је за избегавање.
Синоћ смо чак у Облији налетели на аутобус с нашим таблицама, не смем ни да замислим који је то малтрет :/
Vracali smo se preko Pekinga prosle nedelje, layover 8 sati. Bez problema su nas pustili da udjemo u zemlju, niko problem nije pravio. Naravno, pogledali su i sledecu kartu, ali to je to.Ok super, dvorana je u centru, pored carske palate.
Pošto reče da treba oko 40min (taksijem verovatno), znači li to da je povratak u 12-01h (ponoć) bezbedna opcija zbog gužvi na aerodromu (let je u 3h)?
Prtljag mi je već bukiran za let ka BEG (isti avio-operater Hainan), bukvalno treba da prođem pasošku sa rancem ponovo.
Мислим на air Serbia, на лето крећу летови из Београда.Šta je JAT? Neka švajcarska kompanija? Ili misliš na Air Srbija?
Koliko je let i kojom kompanijom iz Ciriha?
Hvala na svežem iskustvu.Vracali smo se preko Pekinga prosle nedelje, layover 8 sati. Bez problema su nas pustili da udjemo u zemlju, niko problem nije pravio. Naravno, pogledali su i sledecu kartu, ali to je to.
Mislim da imas dovoljno vremena za sve. Racunaj oko sat vremena od sletanja, do islaska sa aerodroma (moze da bude i manje, ali svakako racunaj). Za nazad, ja bih licno dosao 3 sata ranije, oko pola 1 najkasnije, iako je nocni let. Imaju u to vreme 5-10 tih long rangeova, racunaj po 300 ljudi svaki, pa ako se zainate moze ds bude guzva.
Mi smo oko pola 1 bili na aerodromu, i imali smo jedno sat vremena lufta (let oko 3 i 20 mislim da je bio), generalno nije bilo guzve. Nismo isli do grada, bilo je manje vremena, plus smo pri dolasku izgbili jos jer smo menjali sedista. Uzeli smo hotel blizu aerodroma, 45e za troje uz besplatan prevoz sa i do aerodroma. Isplati se za tus i malo odmora.
Za tvoj slucaj ostaje minimun 6 sati za grad, sto mislim da je sasvim ok.
Pokupovale agencije, veštački dignuta tražnja.2000€ karte za troje za Sardiniju iz BG, kraj juna / početak jula.
Пошто си резервисао за крај августа, капирам да је пре свега летовање, тј. купање у питању. Моја топла препорука је да Ларнаку уколико је наравно могуће откажеш, то је лучни град (купање није баш нешто), не претерано велик, брзо ћеш видети све што има да се види, поготово на кипарских +40 и уместо тога нађеш нешто у Аја Напи или Протарасу.Rezervisao na kraju Kipar Larnaku kraj avgusta preko Bookinga, 500e apartman 35kv za 2 osobe + karte za Larnaku me izasle (u oba pravca) 600e za 2 osobe, znaci 1100 ukupno.
Preko agencije, za isti smestaj platio bih 1400e + dodatne troskove, ozbiljno se ugradjuju
E ***, kasno je sada, odem pa kako bude. Prijatelj je bio prosle godine tamo i bio je zadovoljan, narocito plazama, pa me cudi to za plaze.Пошто си резервисао за крај августа, капирам да је пре свега летовање, тј. купање у питању. Моја топла препорука је да Ларнаку уколико је наравно могуће откажеш, то је лучни град (купање није баш нешто), не претерано велик, брзо ћеш видети све што има да се види, поготово на кипарских +40 и уместо тога нађеш нешто у Аја Напи или Протарасу.
У Аја Напи ако би мало бољи ноћни провод, а Протарас ако хоћеш нешто мирније, да не кажем породично, али опет са пуно ресторана и барова (прилагођеним Енглезима додуше).
О плажама у околини Аја Напе и Протарасу нећу да трошим речи, све су феноменалне осим што ће вероватно свуда бити гужва у том периоду.
Ако се одлучиш за једно од ова два места, рачунај за такси од аеродрома у једном смеру око 60 еура као додатни трошак.
Ja sam bio prošle godine sa devojkom u avgustu, rentirao auto odmah na aerodromu i pravac severni deo gde smo dobili smeštaj od prijateljice. U toku noći temperatura ne pada ispod 27-29, ono je pakao. Voda kao termalna banjaE ***, kasno je sada, odem pa kako bude. Prijatelj je bio prosle godine tamo i bio je zadovoljan, narocito plazama, pa me cudi to za plaze.
Aja Napu nismo iz razloga sto sam cuo da je jako bucna, a Protaras smo mogli ali eto, procitali da Larnaka ima malo vise znamenitosti i stvari za videti pa smo se odlucli za nju.
Nocni zivot nas uopste ne zanima niti planiramo, setnja, kupanje, restorani i to je to.
Te vrucine me jedino plase, da sam znao da cemo Kipar, pisao bih odmor za oktobar ali sta je tu je sad![]()
Za tako malo razdaljinu i taj period i nije baš malo 350e mada kapiram da je niža cena sa ručnim prtljagom. Mislio sam da ima nekih niskobudzetnih iz Ciriha.Мислим на air Serbia, на лето крећу летови из Београда.
Ми смо летели из Цириха преко Swiss-a. Карте су биле 350 (са великим коферима) по особи. У зависности од сезоне, цене могу ићи мало доле, али много горе. У поређењу са Канарима, који су нам били прва опција, а где је карта увек 900е из Швајцарске, ово је била багатела.
Ima EasyJet 234 CHF sa čekiranim prtaljagom, slučajno sam ubo datume u avgustu. Ima kad oćeš.Za tako malo razdaljinu i taj period i nije baš malo 350e mada kapiram da je niža cena sa ručnim prtljagom. Mislio sam da ima nekih niskobudzetnih iz Ciriha.
Sta mislite o Malti kao opciji za sredinu jula? Neko letovanje sa obilascima. Bas dobro ostrvo nema sta. Ali me zanima, leto je za takva mesta haos, pa da li ima onih paklenih guzvi u Italija fazonu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari