Šta je novo?

Gde se upisuje pop3 i smtp server za dialup na xp???

jabree

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2007
Poena
405
Moja oprema  
Tablet
ne
Mobilni telefon
Xiaomi Note 8 pro
Pametni uređaji
najn
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebno mi je da bi objasnio telefonom sestri gde da upise pop3 i smtp server za sezampro dialup konekciju, gde to treba da upise ja imam neku modifikovanu vistu nema nista od toga... aj nek napise neko postupno.... hvala unapred!!!

to se upisuje u mail clientu pa prvo reci sta koristi...

ne za mail klijent nego za konekciju, koristi xp a treba mi podesavanje dialup-a za mesec dana flat sezampro... znam da ranije kad sam koristio isto, morao sam da upisem pop3 i smtp server negde u tcp ali sad napamet neznam gde to treba...

Ipak si ti nesto pobrkao.Pop3 i smtp se upisuju u mail program kada pomocu njega skidas postu.Potrebno je samo da prodje wizard za kreiranje nove konekcije,tu izabere dial-up i rucno namesti broj koji poziva,username i password.I to je to.

за остваривање конекције ти не треба низашта поп3 и смтп (пошто ту не играју никакву улогу) већ само број телефона који модем окреће.
Код сезама упуство са бројем пише позади на ткз. С картици 042 110 220
и то је све што је потребно за остваривање везе,
поп3 и смтп се користе за пријем и слање поште преко одговарајућих програма.

Verovatno ga je zbunilo to sto su se nekad na Win98 i WinME, a u okviru connection wizzarda, pored telefona, usera i passa ukucavali i smtp i pop3 :)
U XP-u toga nema, nego samo pokrenes wizzard (control panel->network connections->create a new connection) i sledis korake: "connect to the Internet" -> "Set up my connection manually" -> "Connect using dial-up modem", a zatim unosis naziv provajdera, broj telefona, username i password. I to je to.

Poslednja izmena:
pa sto onda nece, nego izbacuje error 678 a sve je ostalo tako napravljeno kao sto ste rekli??? i iskljucio sam ono wait for dial tone... drugo sve ostalo znam jer sam koristio previse cesto dialup...

Eh taj error 678... Nije bas definisana greska. Inace je najgora moguca kod dial up-a. Obicno je vezana za telefonski prikljucak.

Probaj da u Propertis-u modema ubacis extra settings komandu atx3.

Poslednja izmena:
ubacio jos odmah, znam za tu foru jer do skoro sam i ja bio na dial up, a neznam sad kakve zvuke, jer ja sam 500 km od sestre treba njoj da napravim da radi... a kaze da se cuje normalno kao i ranije dok je radio... sad neznam vise sta da pokusam.

вала тешко
пошто је услов за коришћење таквих и тог програма приступ интернету који у овом случају фали - значи квака :d -> да би радило треба нет, а да има нета не би ни требало то користити

da, sve bi se spasio sa teamviewer, jedva je radio na 256k a zamisli kako ce na 16k na dialup... a drugo treba net na oba kompa on ne radi sam od sebe...

Vrh Dno