Šta je novo?

Gde proveriti Notebook?

lencuga

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
601
Zna li netko gde bi se (na Web-u ili negde drugde) moglo proveriti da li je prenosni racunar (notebook) ukraden ili je legalan (nekraden).

Odgovore postujte ili saljite na mail.

Unapred Hvala!

LENCUGA:wave;

Ovo je zanimljivo pitanje :)

Ja sam chuo da tako nesto postoji za HP... da li neko zna nesto konkretnije?

Ja sam vidjao takve neke sajtove po netu, gde ljudi prijavljuju kradje nekih skuplih stvari i kola, ali nista organizovano nikada nisam video...

Ja sam chuo da postoji baza sa ukradenim notebook-ovima i da se desavala da isti bude oduzet prilikom ulaska u neku zemlju (npr. Nemacka i sl...)

Pitanje je kako proveriti to pre kupovine?

lencuga je napisao(la):
Zna li netko gde bi se (na Web-u ili negde drugde) moglo proveriti da li je prenosni racunar (notebook) ukraden ili je legalan (nekraden).

Nema sta da proveravas, svi su kradeni :D, osim ako nisu kupljeni kod velike firme - legalnog distributera za velike pare

JOBAH je napisao(la):
Upravo sam naleteo na www.stolencomputers.org ... mozda je to odgovor? Ako se neko registruje neka javi utiske

Ma sajt je krs. Ja naveo toshiba satellite on iybacio 20-tak ukradenih racunara. Mala mu je baza jer je cine racunari ciji su nestanak na sajt prijavili sami vlasnici. Od ukradenih racunara iz prodavnica i skladista nema ni traga. A takvi su kod nas vecina.

Re: Re: Gde proveriti Notebook?

Geek_master je napisao(la):
Nema sta da proveravas, svi su kradeni :D, osim ako nisu kupljeni kod velike firme - legalnog distributera za velike pare

Nazalost i ja delim tvoje misljenje... simptomaticno mi je da su se recimo u isto vreme pojavile Toshibe Satellite 3000 i kod firmi i na news-u...

Nazad
Vrh Dno