Šta je novo?

Gde nestade DMA settings?

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
619
Pmagajte... u Device Manageru nigde nema onih setovanja za IDE kanale.. provalim da mi CD nesto glavi masinu, rekoh ajde da pogledam da li je ukljucen DMA.. kad ono.. nigde te opcije! Ranije je bilo, gde li sad nestade? :(

BE7-RAID
winXP

Pretpostavljam da si instalirao intel aplication accelerator, čini mi se da posle njegove instalacije dma nestane kao opcija.
Uglavnom, ako ti je IAA instaliran idi u njemu pa vidi dal je dma uključen, a ako nije instaliran, onda ga instaliraj, on će već sam rešiti problem...

Da, bio je instaliran Intel Application Accelerator. Tamo stoji da je uredjaj u DMA-2 modu, ali isti i dalje nece da prebaci nekih 10 MB/s na testu :(
da li je problem u DVD-u koji je zakacen na istu granu kao slave, inace je u Multi Word 2 rezimu?

sad mozda si to vec gledao.. ali ja to neznam.. da se nenaljutis :)

odes u device manager pa pod ide/atapi controllers.. imas primarni i secundarni i tu setujes dma i td..
poz.Bane ,)

barakuda je napisao(la):
sad mozda si to vec gledao.. ali ja to neznam.. da se nenaljutis :)

odes u device manager pa pod ide/atapi controllers.. imas primarni i secundarni i tu setujes dma i td..
poz.Bane ,)
to je samo na via plocama. covek je rekao da ima instaliran intel application accelerator, u tom slucaju tog podesavanja nema u device manageru

Miroslav je napisao(la):
to je samo na via plocama. covek je rekao da ima instaliran intel application accelerator, u tom slucaju tog podesavanja nema u device manageru

Nije samo na VIA, evo kod mene je BX ploča (za njih ne može Intel App.Acc.).

Heinz je napisao(la):
Nije samo na VIA, evo kod mene je BX ploča (za njih ne može Intel App.Acc.).
mislio sam na novije ploce, mada nisam naznacio, a bx je malo stariji :)

vlasta je napisao(la):
Ima li svrhe instalirati taj IAA, tj. kakvi su dobici?
Pravo da ti kažem i ne verujem da su neki extra dobitci, ali to čisto instaliram da mi bude mirna savest(da sam sve uključio što treba). Stvarno nemam vremena da upoređujem performanse sa i bez IAA, a i da je ima, razlika je verovatno u okviru 2%, a to je što se mene tiče zanemarljivo...

Nazad
Vrh Dno