Šta je novo?

Gde najpovoljnije kupiti konfiguraciju

nikola94

Poštovan
Učlanjen(a)
12.08.2017
Poena
60
Zapanjile su me cene računara i računarske opreme u Srbiji - Beogradu. Trgovinske firme drže monopol (WinWin,Gigatron...) tako da formiraju cene sa hiper zaradom. Recimo Ryzen procesor XXX u Amazonu USA košta 270 Dolara, a kod nas 49.990 Din. To je samo jedan primer, a tek Grafičke kartice... Shvatam ja da je to zbog poreza ali mi nije jasno da ih je za nas kupce baš briga...što skuplje veća zarada trgovine a time veći porez=zarada Države...

Ne zelim da ovaj post ispadne kao neki hejt, samo bih zeleo ako mozemo mi medjusobno da se pomognemo oko toga gde je najisplativije kupiti konfiguraciju? Da li je to Limundo, KP ili neka kombinacija iz Madjarske, Rumunije Bugarske? Da li uopste postoji maloprodaja u srbiji gde se mozemo nadati koliko-toliko okej ceni?

Primetio sam da Emmi i BC Group imaju nesto nize cene ali opet previsoko u odnosu na realnost...

Nema pravila, jedna komponenta je možda na jednom mestu jeftinija, na drugom neka druga. A cene i dostupnost se menjaju nekad iz sata u sat...
Emmi, Monitor, Atom, Viphouse, Baito, A-Maze... Kako kad i kako za šta. Gigatron ima dobre akcije za dodatnu opremu, SSD-ove i eksterne diskove, ali za core componente su skupi.
A taj Exceed, ne znam jesu li oni ikada išta imali na lageru...

Za cele konfiguracije mislim da apsolutno niko nije isplativ i takva situacija nije samo kod nas. Tu i tamo naleti neka ponuda koja je korektna, ali ništa više od toga.
Najisplativije je da kupiš svaki deo ponaosob tamo gde je najjeftinije i sastaviš sam.

Poslednja izmena:
Ne stigoh da odem danas do viphousa. Deluje na sajtu da ima sta da se izabere i samo se nadam da imaju to na stanju.

Malo sam uporedjivao i oni su ok sa cenama. Nikad nisam nista kupio u toj radnji.

Idi na itsvet, kucaj komponentu po komponentu i videćeš gde je ona najjeftinija. Onda zovi redom da vidiš jel imaju na stanju (zbog pandemije).

Pored toga, pogledaj kupujemprodajem zbog mađarskih švercera, nešto je jeftinije kod njih (pitati za cenu i kod njih, jer ona zavisi od nabavne koja na oglasima nije ažurna), a nešto u našim radnjama. Situacija se stalno menja (i van pandemije) pa treba pratiti i jedno i drugo, pa videti šta se isplati najviše.

Odlicno, sad neko da procita ovo u vanrednom stanju gde su granice zatvorene, neko se seta i unosi virus, za robiju komplet i granicari i taj sto svercuje.

Odlicno, sad neko da procita ovo u vanrednom stanju gde su granice zatvorene, neko se seta i unosi virus, za robiju komplet i granicari i taj sto svercuje.
Ništa ne mora da znači.
Možda dvojica voze i kod granice se menjanju (kao što je već pominjano na ovom forumu da neki transporteri rade i na taj način izbegavaju karantin), a "možda" i u Mađarskoj ima zaraženih pa nema nikakvog prenosa ;)
Pogotovo što se roba samo preuzima iz nekog magacina i nema maltene nikakvog kontakta sa ljudima (sigurno ne idu u razgledanje radnji i isprobavanje po kabinama radnji :p).

To je tačno, ali Mađari nisu nabavljali redovnim kanalima inače cene ne bi bile iste kao i Mađarske. Koliko piše na Ipon-u toliko platis...

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno