Zapanjile su me cene računara i računarske opreme u Srbiji - Beogradu. Trgovinske firme drže monopol (WinWin,Gigatron...) tako da formiraju cene sa hiper zaradom. Recimo Ryzen procesor XXX u Amazonu USA košta 270 Dolara, a kod nas 49.990 Din. To je samo jedan primer, a tek Grafičke kartice... Shvatam ja da je to zbog poreza ali mi nije jasno da ih je za nas kupce baš briga...što skuplje veća zarada trgovine a time veći porez=zarada Države...
Ne zelim da ovaj post ispadne kao neki hejt, samo bih zeleo ako mozemo mi medjusobno da se pomognemo oko toga gde je najisplativije kupiti konfiguraciju? Da li je to Limundo, KP ili neka kombinacija iz Madjarske, Rumunije Bugarske? Da li uopste postoji maloprodaja u srbiji gde se mozemo nadati koliko-toliko okej ceni?
Primetio sam da Emmi i BC Group imaju nesto nize cene ali opet previsoko u odnosu na realnost...
Ne zelim da ovaj post ispadne kao neki hejt, samo bih zeleo ako mozemo mi medjusobno da se pomognemo oko toga gde je najisplativije kupiti konfiguraciju? Da li je to Limundo, KP ili neka kombinacija iz Madjarske, Rumunije Bugarske? Da li uopste postoji maloprodaja u srbiji gde se mozemo nadati koliko-toliko okej ceni?
Primetio sam da Emmi i BC Group imaju nesto nize cene ali opet previsoko u odnosu na realnost...