Šta je novo?

Gde naci adapter za ovo ? =)

Highl1

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
679
Ovako sa mobilnim koji je kupljen u kanadi,dobio sam i punjach,koji ima ovakav "onaj deo" koji se bode u struju
na samom punjachu pishe da je od 100-240v,te me zanima da li moze da se nadje neki adapter da se na ovaj deo stavi stavi zavrsetak koji pasuje nashim stekerima
ove slike su inache sa jednog drugog punjacha od ortaka,te je on mogao da sredi kabl,ja to ne mogu jer je ovo direktno na punjachu,te takav zahtev nije moguc
ako neko zna da pomogne,neka viche

probaj na buvljaku......

al si mi pomogao :)

Ma bre daj to nekom elektricaru, neka on napravi samo produzni kabl koji ce da ima jedan ukljucak kao na punjacu, a drugi klasican za nese uticnice...
poz.

Legend ti je u principu dao pravi savet. Postoji "navlaka" koja se stavi na taj utikac, a koja ima izvedene kontakte po nasem standardu. Mislim da se to tesko nalazi po elektro-radnjama, pre ces da ga iskopas na buvljaku, u nekoj kutiji sa "rasturom". Ili u nekom servisu...

pa ako sam dobro video taj prikljucak koriste braca britanci :p . Iskreno ja u kuci imam jednu takvu uticnicu ali to tebi ne pomaze mnogo :(

Ako ne uspes da nadjes adapter moj predlog je da tankom burgijom probusis sva tri kontakta (pri vrhu) i lepo spojis sa trozilnim kablom a preko tih delova navuces parce izolacije od kabla i izolir trakom. Koliko me pamcenje sluzi ona na vrh tj sto je kontra okrenuta od ostalih je uzemljenje. Mada moram priznati da odavno nisam video punjac za mobilni sa uzemljenjem :p

Ne budi vuna

U Velikoj Britaniji svi utikaci moraju imati uzemljenje, a i osigurac unutar samog utikaca.
Shema je na slici u attachmentu.
NIsam nasao onaj adapter o kome sam ti govorio, tako da ti je najjednostavnije resenje da kupis obican shuko utikac, na rasklapanje u radnji, da odseces britanski utikac i da povezes zice tako da onaj vertikalni vezes na masu.
Ako ne umes, svaki servis ili slicna radnja ce ti to zacas uraditi.

izgleda da nisi razumeo covek nema kabal vec je uticnica direktno na ispravljacu ;)

imam ja ali nije na prodaju, zao mi je :))

sa jednim drugim sam isekao kabl i povezao na nas utikac, nemam osigurac ali ko da je vazno.

jeste to je britanski, ima da se kupi verovali ili ne samo kod njih koliko sam ja gledao.

Ja nasao adapter, dao Hajliju i zakljucao topic :)

Dobio sam ga uz Epson 1250 scanner uvezen iz Singapura.

Najjednostavnije resenje za nase podneblje je da se kupi (uglavnom ima na buvljaku ctp; ) produzni kabl sa nekoliko uticnica (obicno od 3 pa navise) koji je univerzalni, tj tako je napravljen da moze da se "ubode" svaki tip uticnice, od americke, preko engleske i poljske, pa do nemacke tj. nase :)

Cak i ovaj tip moze da se ubode? :)

Imam 10+ komada ovakvih kablova. Rekose mi ljudi da postoji adapter i da kosta 20din, ali ga ja ne nadjoh...ponecu ga na buvljak kada se nakanim da odem....

Stizu uz HP stampace. Interesantno je da uzmes stampace iz istog izvora, jedan uz drugi, i jedan ima klasican kabal, a jedan ovaj trokraki....
Neko se javi da uzme drugi, neko ne....nisu ljudi krivi sto to tako doje....a sta sam tek ja kriv :cuss:

Da, ima i taj, to je tz. poljski standard i najslicniji je engleskom, a najprostije resenje i PRIVREMENO !!!, ali ne bas i sretno JER SE GUBI UZEMLJENJE, je da kljestima iscupas srednji pin.

i kao sto kazu na zapadu

NE SNOSIMO NIKAKVU ODGOVORNOST ZA NASTALU STETU !!!

To nije ono sto Hajli ima.

Hajlijev je "engleski" i on je sa plocastim kontaktima, a PJ pita za "poljski" sa cilindricnim "uzemljenjem" :)

Koji su pravi nazivi tih uticnica ne znam, ali se upotrebvljaju u tim drzavama, i na buvljaku sam vidjao produzne kablove u koje moze da se "ubode" svi meni poznati sistemi - ziveo buvljak - :(

A jel se sećaš otprilike gde toga ima? Mislim otprilike na kojoj lokaciji na buvljaku, cenim da ne može da bude mnogo skupo, a to stvarno treba imati u kući negde, zna to da zatreba uvek kad se najmanje nadaš...

Video sam danas u kineskoj prodavnici za 300 din, bas takav produzni u kombinaciji 5+4 (5 uticnica za "sve" moguce tipove, sem naravno za nas "suko" utikac, tj. moze i ona samo sto nema "uzemljenje" za nju) i 4 uticnice za "americku" + "nasa" bez uzemljenja.

A gde je ta kinesk prodavnica?!?

Odoho sada na buvljak (brrr) da kupim neke sitnice, pa cu da ponesem i ovaj kabal da vidim ima li sta od toga....

150? :eek:

Ipak mi se vise isplati da ih pobacam i zamenim klasicnim kablovima koji su vise nego duplo jeftiniji :)

ovaj adapter koji ja imam uopste i nije predvidjen za tvoj kabl, vec za coveka koji je otvorio ovu temu .

Nazad
Vrh Dno