Šta je novo?

Gde naci 6-pinski konektor?

aco036

Cenjen
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruke
52
Poena
159
U zurbi da spakujem sve stvari i stignem na bus, zaboravih da ponesem 6-pinski konektor za graficku karticu. Ovde imam neko noname kinesko napajanje na 400w koje naravno nema 6-pinski ulaz za graficku, pa je potreban konektor sa slike.

4pinto6pin.jpg


Obisao sam ceo grad i pogledao svaku pc radnju, i naravno niko nije imao ovaj adapter. Pogledao sam i ITsvet, ni tu nisam nasao, pa me zanima gde bih jos mogao da pogledam? Nova ploca nema integrisanu graficku, tako da ne mogu bez ovog adaptera nijednu komponentu da ukljucim.
 
Uz normalne kartice ovaj konektor dolazi u pakovanju. Vidi u mikroprincu ako imaju.
 
Hmmm ja sam ga jos letos jurio po gradu i jedva ga nasao....
Najbolje ti je da zoves prodavnice pre setnje i da im lepo objasnis sta ti treba - meni se desavalo da mi treba 6 pin za grafu na 2 molexa a oni ne znaju sta je to :D
Cak i tamo gde sam uzimao sam imao isti problem... :D
 
Ma imao sam vec taj konektor, ali kada sam uzeo novo napajanje, ostavio sam ga negde i ne mogu ga naci. Na ovom njihovom sajtu mi ne deluje da prodaju previse racunarske opreme, nazvacu ih sutra svakako.
 
Narucih u mikroprincu za 350 dinara, plus ce mi uzeti jos toliko za postarinu. Odrase me posteno. :D
 
Na B.Brdu ja platio 250.

Takodje, jedva sam ga nasao.
 
Deficitarna roba.... Strasno je kako su slabo opremljeni nasi prodavci sa robom....
 
sve što ti treba za to napajanje je jedan produžni za molex, koji ćeš prethodno rastaviti u ubodeš samo žice na živo u karticu i samo ih izoluješ i nema da brineš (kod mene tako radio davnih dana MSI X850XT Crossfire :)
 
sve što ti treba za to napajanje je jedan produžni za molex, koji ćeš prethodno rastaviti u ubodeš samo žice na živo u karticu i samo ih izoluješ i nema da brineš (kod mene tako radio davnih dana MSI X850XT Crossfire :)

Veliki potrosaci i labavi kontakti ne idu zajedno.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?197348-Samospaljivanje-kompjutera-al-bukvalno

Tih adaptera ima sigurno na 10 mesta da se kupi (traziti u radnjama sa elektronickom opremom, a ne kod prodavaca hardvera).
 
Odakle ti ideja da je to labav kontakt? Sve [to sam ja napisao je isto kao i konektor, samo nema plastike okolo, meni je tako stojalo bar jedno godinu i po dana i nikakvih problema naravno nisam imao.
 
Nazad
Vrh Dno