Šta je novo?

gde nabaviti tecno srebro?

shagrath

Čuven
Učlanjen(a)
17.12.2001
Poena
619
Ili kako li se vec zove "ono" za saranje AMD procesora. Nervira me zezanje sa grafitnom olovkom pa hocu da moj Duron 1GHz "belezim"na malo duzi period.

shagrath je napisao(la):
Ili kako li se vec zove "ono" za saranje AMD procesora. Nervira me zezanje sa grafitnom olovkom pa hocu da moj Duron 1GHz "belezim"na malo duzi period.

Htedoh reci "obelezim" ctp;

Ja ga imam

Ja ga nabavio iz Germany, 99,98% cistoce

Re: Ja ga imam

Imas ga u vremeplovu kod hotela Bristol.

Ja sam kupio prekoputa Politehnicke akademije u nekom servisu za TV/video/audio i sl uredjaje...
Elektronci ga koriste za lemljenje gde ne moze da pridje lemilica, pa probaj po tim servisima...

PJ je napisao(la):
Ja sam kupio prekoputa Politehnicke akademije u nekom servisu za TV/video/audio i sl uredjaje...
Elektronci ga koriste za lemljenje gde ne moze da pridje lemilica, pa probaj po tim servisima...

Hvala, posto sam blizu Politehnicke svraticu ovih dana da proverim, ako ne, videcu po nekim drugim servisima:wave;

Ajde okacite neki broj tel. za nas koji nismo iz BG - a .

arctic silver?

A da li bi mozda arctic silver mogao da se upotrebi za otkljucavanje? Jel probao neko?

Koliko ja znam, artic silver je slabo provodan, bar tako kazu na sajtu. Moze se probati i sa tecnim bakrom ili tecnim grafitom koji sluzi za popravljanje daljinskih upravljaca, trebao bi da ih ima svaki bolji servis za TV tehniku...

Svojevremeno sam i sam imao problem da nadjem tecno srebro. Ima ga ovde, onde...Svratis , a onote prodavac gleda zacudjeno i uputi te dalje jeron nikada nije "to" ni imao.... Dojadilo mi je zezanje i uzmem grafitnu olvku HB 0.5 isram i stavim selotejp preko. To je bilo u septembru, a i danas sve lepo radi Duron 750@933 super stabilno sa FOP 32 na ASUS A7v 133 C;)

PJ jel ti nije frka da mi pozajmis (prodas) malo tog srebra, koristio bih ga kao pastu izmedju proc i coolera, jer srebro je najbolji provodnik.

Zasto jednostavno ne zalemis te L1 kontakte...to ti je najsigurniji metod.

Misko je napisao(la):
PJ jel ti nije frka da mi pozajmis (prodas) malo tog srebra, koristio bih ga kao pastu izmedju proc i coolera, jer srebro je najbolji provodnik.

Ja san ga kupio u tako minijaturnom pakovanju da smo otkljucali 3 procesora (moj nismo, ali smo jedan zeznuli, pa 2x:)) i potrosili smo 1/3 pakovanja.
Pretpostavka je da bi ti za mazanje procesora trebalo nekoliko tih "epruvetica|":(
Preskupa ti je varijanta da to radis.....ovu bocicu smo platili 25DM....

PJ je napisao(la):
Ja san ga kupio u tako minijaturnom pakovanju da smo otkljucali 3 procesora (moj nismo, ali smo jedan zeznuli, pa 2x:)) i potrosili smo 1/3 pakovanja.
Pretpostavka je da bi ti za mazanje procesora trebalo nekoliko tih "epruvetica|":(
Preskupa ti je varijanta da to radis.....ovu bocicu smo platili 25DM....

Ma jok uzeo bih samo onako tek tek, platicu koliko potrosim OK. Pasta se i stavlja samo malo da popuni rupe a ne kilo ko sto neki stavljaju.

Tecni bakar, koji isto tako dobro odradjuje posao oko otkljuchavanja procesora (ja otkljuchao svog Durona ) moze da se kupi u ul 27. Marta (broj 66-nisam siguran ) , preko puta Postanske stedionice, prodavnica se zove "Rema". Nije jeftin, ali je izgleda mnogo jeftiniji od tecnog srebra i ima ga dovoljno se otkljucha bar 20 procesora.
Prodaje se u bochicama i sluzi zvanicno za popravak grejaca stakala u kolima.

Bato, PJ kolike su cistoce % bakra, odnosno srebra koje posedujete? i jle zna neko kolike su provodnosti istih, to jest koliko srebro bolje provodi od bakra?

Ne vidim da pishe ista o tome na flashici od bakra. To je prakticno provodni lepak (mora da se zalepi za staklo) i da propusta struju. Proizvodi ga chuveni Loctite. Za otkljuchavanje procesora je odlichan. Pere se acetonom - ako se nesto zabrlja.

Meni epruvetica nije tu, ali evo otprilike. Visoka je 2cm, precnik je 2mm i akda je sotavis preko noci da stoji bude mozda 2mm taloga, a ostalo bude neka zuckasto bela tecnost.....

Kazem ti, preko puta politehnicke akademije ima servis za TV i sl. opremu. Oni to imaju. Koriste ga za hladne lemove....

E a kako drzi taj lepljivi bakar, korstio bih ga kao pastu/lepak, za graficke pa onda stavim neki ljudski cooler, od pII, a ne ove bezveze fabricke.

Bata je napisao(la):
moze da se kupi u ul 27. Marta (broj 66-nisam siguran ) , preko puta Postanske stedionice, prodavnica se zove "Rema".
Jel to ono mesto gde prodaju flekice za gume?

Aha.

(U pevodu "da")

-- sadrzajnog li posta ---

Nazad
Vrh Dno