Šta je novo?

gde nabaviti mali embedded racunar sa vga izlazom?

PinkPanzr

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
604
U skorije vreme mi je jedan poznanik pokazao uredjaj velicine manjeg wifi rutera, sa prilicno solidnom masinom unutra (ako se ne varam via 500mhz procesor, 256 ram, gfx sa standardnim vga izlazom i mali flash za OS - standardno neki omanji linux) i naravno sa nekoliko USB portova na koje je moguce prikaciti diskove, audio itd.

Interesuje me da li ovakvih uredjaja ima na nasem trzistu, po kojim cenama i gde ih je moguce nabaviti?

ako ne nadjes nista pametnije, asus eee ti je bas to, osim sto ima i ekran, a verovatno je i jeftiniji od necega sto je tako specijalno...

mozhe cena za taj MSI TITAN ?

a ti ko da ne znas ko uvozi msi?

nego marty, jel upotrebljiv za pustanje 720p ripova, da radi 24h isl?

The machine itself, powered by a ULV 2GHz VIA C7M, is "annoyingly audible" when running, and you're not getting a ton of horsepower in return -- a 720p AVI file barely played, and a .mov at the same res brought Windows Media Player to its knees.

izvor: engadget

Ali ajde iskustvo iz prve ruke...

I mene interesuje tema, jer planiram isto jedam mali, tihi za ispod tv-a. Sa tim da ima hdmi.
Za sada mi se cini da je najbolje resenje Asus Pundit P2 M2A690G.

nego marty, jel upotrebljiv za pustanje 720p ripova, da radi 24h isl?

Kupljen je za kasu (ima 2 com porta, mali je, 2 god garancije).
Kod mene je bio jedan dan, instalirao sam XP i malo brljao po njemu. U win se ponaša prilično normalno, nisam primetio da je nešto baš sporo. Po priči čujem da može da pušta 720p ali da ga to zakuca 100% i ništa drugo ne sme da trči osim filma - ne mogu da proverim jer više nije kod mene.
Možda ovih dana uhvatim vremena pa ću odneti neki film da pustim ako vas baš interesuje. Nije bučan, ali to uzmite sa rezervom jer je bio kod mene u kancelariji a tamo nije baš apsolutna tišina. Bios kaže da se ventilator vrti na 4000-7000 obrtaja, temperatura procesora 7x stepeni.

Inače ja koristim Asus Pundit kao multimedijalnu mašinu (ovo mi je drugi za 2 god, zamenio stari book formata za malo jači i 'deblji' model), radi 24/7 ispod TV-a i ne buni se, preporuka.

Nazad
Vrh Dno