Šta je novo?

Gde mi zivimo... :wall:

Delija je napisao(la):
Pogledajte cenu Winchestera napolju...
...Ovi nasi ne da nas deru... :mad: :mad: :mad:
Pa nego? A šta si ti mislio? Ovo je stanje apsolutne diktature...! Neko uvede neki PDV a ti moraš da ćutiš. Naravno - diktatura! I posle pričaju nešto... kakva k.... demokratija.

P.S. Koliko samo zemlje Evrope imaju jači standard od nas... a jeftiniji procesor!
Hvala na ovoj informaciji. Pomogla mi je da dodatno razumem gde smo i ko smo.

Dobra fora je npr. u Svajcarskoj, gde za promene iz domena fiskalne politike (npr. to uvodjenje PDV-a ili promena poreskih stopa) mora da se sprovede kroz referendum :)

Ipak, daleko smo mi od Svajcarske (ne geografski naravno)...

pa sta da ti kazem...kad nike air max model koji sam dobio iz amerike tamo kosta 75 dolara...a ovde kosta 8000 dinara...a ima i extremnijih slucajeva mnogo...tamo mozes da nadjes mp3 player za 20 dolara...ovde je najveci krs po 40[sad vec 50] eura...ali najjaca stvar je sto se mobilni telefoni tipa nokia 7210[ta klasa!] u japanu dobijaju u supermarketu ako potrosite vise od odredjene sume novca koja je za njih uobicajena...supci smo najveci...:)))

O USA cenama bolje da i ne pricamo, tek tad mi pritisak krece gore... :d

p.s. Razlika u cenama izmedju USA i EU je ista kao razlika izmedju EU i nase rupe. :d

Delija je napisao(la):
O USA cenama bolje da i ne pricamo, tek tad mi pritisak krece gore... :d

p.s. Razlika u cenama izmedju USA i EU je ista kao razlika izmedju EU i nase rupe. :d

Koliko li onda kostaju kompovi u Avganistanu :D

...5 minuta straha! :D:d:D

I ovde je skoro ista cena CJENIK 1€ = 250HUF

urban je napisao(la):
pa sta da ti kazem...kad nike air max model koji sam dobio iz amerike tamo kosta 75 dolara...a ovde kosta 8000 dinara...a ima i extremnijih slucajeva mnogo...tamo mozes da nadjes mp3 player za 20 dolara...ovde je najveci krs po 40[sad vec 50] eura...ali najjaca stvar je sto se mobilni telefoni tipa nokia 7210[ta klasa!] u japanu dobijaju u supermarketu ako potrosite vise od odredjene sume novca koja je za njih uobicajena...supci smo najveci...:)))
Ne znam stra se svi cude, pa znate li vi gde i u kojoj zemlji zivite, pa eto te tvoje nike ustvari ne kostaju ni 2 dolara, a za 9 ih mozes kupiti bilo gde u aziji, ako ti se dopada da zivis tamo sa tajfunom, monsunom i cunamijem :). Problem je sto se u toj ceni ne ugradjuje najvise drzava, pogotovo za te patike za koje znam koliko ih malo delta moze platiti.

Ovo sam sada malo skrenuo sa teme, potpuno se slazem za besmislenu poresku politiku oko racunarske tehnologije, knjiga itd., ali ne zaboravite da ima i drugih faktora koji odredjuju cenu robe.

delimir je napisao(la):
Koliko li onda kostaju kompovi u Avganistanu :D
Off topic: u Iranu su skoro smanjili carinu na uvoz novih kola sa 200 na 150%!! :-devil-:

vladoA je napisao(la):
...potpuno se slazem za besmislenu poresku politiku oko racunarske tehnologije, knjiga itd., ali ne zaboravite da ima i drugih faktora koji odredjuju cenu robe...

Poenta je u tome da PDV postoji u SVIM evropskim zemljama osim u BiH, negde je visi, a negde nizi, tako da ne vidim razlog zasto bi u Dzermaniji procesor kostao 120€, a kod nas 160+.

ova cena je abnormalno niska i koliko sam ja upoznat (a izvori su mi jako pouzdani), neostvariva prilikom "legalne" kupovine kod Avneta ili nekog drugog AMD-ovog distributera (mada, Avnet je najjaci u Evropi).
Cene kod nas su sasvim u sladu sa onima koje AMD propisuje. Znam sigurno da se domaci zastupnici (oni nista, ali nista ne kupuju mimo Avneta) jako malo ugradjuju i da je pljuvacina po njima neopravdana. Cinjenica je da cene mogu ici za 10-15€ nize, ali nikako za 50! To jednostavno nije realno!
+postoji objektivni problem alokacije Winchestera, odnosno AMD-ovog odnosa ka domacim zastupnicima koji Winch dobijaju na kasicicu, jer AMD ipak ima prioritetnija trzista (citaj trzista na kojima mnogostruko vise prodaje) Uostalom toje slucaj sa svim proizvodjacima hardvera. Mi smo 10 rup na svirali, pa sta nam se slije, slije nam se!
Tuga je u tome sto smo mi uzasno siromasno trzite i obim prometa kod nas je smesan i nedeovoljan da se pred bilo kog proizvodjaca izadje i "lupi shakom od sto" i traze nekakve privilegije!
Poz
nedjo

@Delija

Chini mi se da je ova soba postala jedno veliko pljuvalishte....Kome god dosadno, odmah na prodavce teh. opreme...Sada si verovatno pocheo ovako da spamujesh ili si opaki retard.

A shto se cene tiche, to je verovatno neki major partner AMD-a ili neshto slichno, kakvih ovde nema :crash:

Evo linkova prodavnica opreme u Germany, pa uporedi cene

http://www.trend4pc.de/product_info.php/products_id/506
http://www.oc-wear.de/pd730488370.htm?categoryId=3
http://www.litec-computer.de/
http://www.hpm-computer.de/assets/s...hlon64newcastles939/athlon643000boxedwin.html
http://www.formoza.de/Preislisten/e-shop.htm
http://www.arlt.com/shop/warenkorb....hwordfff="CPU,+AMD"+"Athlon+64"&artnr=1030446

Toliko o tvojim pametnim postovima....

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
...Sada si verovatno pocheo ovako da spamujesh ili si opaki retard...

...Toliko o tvojim pametnim postovima....

A da ti malo oladis tvoju tintaru! :mad:

Prosetaj malo oko zgrade par puta, al' nemoj da se zadrzavas u mestu da ne otopis previse snega! :d

Tebe niko ne tera da citas!

Naveo sam cenu iz te firme zato sto sam (tj. stric za mene) vec kupovao kod njih i cene koje su na sajtu su njihove oficijalne cene.

Kao shto reche Nedjo, ovo su totalno nerealne cene...Kupujem mnogo vece kolichine nego ti, veruj mi na rech...Drugo, takva podbacivanja ostavi za ulicu, mozemo ovde normalno da prichamo. Ove cene su realne samo ako je data kompanija neki major partner AMD-a, shto opet u tvom poredjenju ne znachi nishta (ono, rekao si samo da bi neshto rekao) :d

Poslednja izmena:
Hoce josh neko da ispljuje prodavce? :p :whip:

ko daje vishe? :eyebrows:

mitnick je napisao(la):
Kao shto reche Nedjo, ovo su totalno nerealne cene...Kupujem mnogo vece kolichine nego ti, veruj mi na rech...Drugo, takva podbacivanja ostavi za ulicu, mozemo ovde normalno da prichamo. Ove cene su realne samo ako je data kompanija neki major partner AMD-a, shto opet u tvom poredjenju ne znachi nishta (ono, rekao si samo da bi neshto rekao) :d

A zato se ti osecas prozvanim? (Pre)prodavac, a? :D

Sto se tice onog drugog, ti si kriv, bez razloga si me isprovocirao i pomalo vredjao.

Pozdrav!

p.s. Nisam rekao samo da bih nesto rekao, nego sam se iznervirao sto mi stric dolazi za najmanje 6 meseci, a juce sam pazario receiver koji ovde kosta oko 400€ za 330€ i jos se coveku extra isplatilo. Pogodi gde ga je pazario? ;)

Naravno, uvredimo se mi koji se bavimo trgovinom opreme...Kako da se ne uvredimo, kad pishete kojekakve svinjarije i generalizujete non-stop...

Dokazao sam ti da greshish shto se tiche cene. Na svim ostalim mestima u Nemachkoj su cene poprilichno slichne nashim, ti nashao jedan link, uhvatio boga za jaj* i odmah se osmelio da nas nazovesh lopovima...

Poslednja izmena:
Koji si ti namcor!

Nisu me zanimali drugi prodavci (nit' me i dalje zanimaju), zato sto sve sto pazarim "napolju", pazarim upravo u Alternate-u. ;)

A vecina preprodavaca jesu lopovi i stojim iza toga! Cast izuzecima.

Kljuchna rech -VECINA (ne SVI)

Mi ovde pokushavamo da vam objasnimo neke stvari, vi nishta ne kapirate.

Elem, vishe se necu ukljuchivati u ovakve rasprave, vidim i ostali su se iskljuchili, skontali ljudi da se ne vredi raspravljati bezveze...

Pa niko se i nije raspravljao dok nisi ti "banuo". :d

BTW, ako ti nesto znaci, vecina od onih koji su ultra korektni (a sa kojima sam "poslovao") su clanovi foruma.

Pozdrav i opusti se malo. ;)

p.s. Posto smo se mi lepo ispricali, moderatori (gde si Ji?:d) bi mogli da obrisu nasu malu konverzaciju, da ne ispadne opet da nabijam glupi broj postova.

Ne verujem da je iko ovde mislio na sitne preprodavce, vec na ozbiljne igrace tj. uvoznike. Njih optuzuju da uzimaju mast, a sitni prodavci tesko da mogu da udaraju po usima, kada imaju veliku konkurenciju.

Delija sto onda kad si prodavao svoju yamahu 430 nisi prodavao po ceni koja bi bila u Nemackoj?NHF

Ja idem ovom logikom,ako neko misli da se uvoznici do jaja ugradjuju,nek lepo uskoci u tu granu posla jer su zarade astronomske i pokupi deo kolaca.

I ja bih voleo kad bih mogao da imam nabavne cene za fotoaparate kao sto su u USA u net prodavnicima,ali jednostavno je nemoguce napraviti takvu kombinaciju.E sad zasto cu tamo cene toliko niske,u to necu da ulazim,previse cu dokaciti politike i ekonomije

Calibra 4WD je napisao(la):
E sad zasto cu tamo cene toliko niske,u to necu da ulazim,previse cu dokaciti politike i ekonomije
Stvar je posve jednostavna ako se imaju u vidu poreske stope tamo i vamo. :)
U USA je porez na promet oko 6% a u Hungariji 25%, razlika nije baš zanemarljiva.

@P.S. Koliko samo zemlje Evrope imaju jači standard od nas... a jeftiniji procesor!
Hvala na ovoj informaciji. Pomogla mi je da dodatno razumem gde smo i ko smo.

@Koliko li onda kostaju kompovi u Avganistanu

@Ne znam sta se svi cude, pa znate li vi gde i u kojoj zemlji zivite, ...

@... +postoji objektivni problem alokacije Winchestera, odnosno AMD-ovog odnosa ka domacim zastupnicima :-devil-:

@... to je verovatno neki major partner AMD-a ...

@Tebe niko ne tera da citas! :d

@Kljuchna rech -VECINA (ne SVI)

p.s. Na prajs vocu je ista cena ...

:)

Prilozi

• babe_comp.jpg
    babe_comp.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 129
delimir je napisao(la):
Ne verujem da je iko ovde mislio na sitne preprodavce, vec na ozbiljne igrace tj. uvoznike. Njih optuzuju da uzimaju mast, a sitni prodavci tesko da mogu da udaraju po usima, kada imaju veliku konkurenciju.

Naravno da sam mislio SAMO na "ozbiljne igrace" (to sam Mitnicku i objasnio na PM).

Calibra 4WD je napisao(la):
Delija sto onda kad si prodavao svoju yamahu 430 nisi prodavao po ceni koja bi bila u Nemackoj?NHF

Ja idem ovom logikom,ako neko misli da se uvoznici do jaja ugradjuju,nek lepo uskoci u tu granu posla jer su zarade astronomske i pokupi deo kolaca.

I ja bih voleo kad bih mogao da imam nabavne cene za fotoaparate kao sto su u USA u net prodavnicima,ali jednostavno je nemoguce napraviti takvu kombinaciju.E sad zasto cu tamo cene toliko niske,u to necu da ulazim,previse cu dokaciti politike i ekonomije

Sve je to lepo, al' milionce nece da mi padne sa neba, pa da se ukljucim u biznis. :d Nema svako taticu koji se "nafatirao" za vreme Slobe (pa i Tita), pa sad moze da se izivljava. Neko mora i da zaradi svoje parce hleba ;) (e tu ulecemo mi benchmarkovci :D)

Delimir je fino uocio da se cela prica odnosi SAMO na uvoznike, posto mali preprodavci (u kakve ubrajam i Mitnicka, Mihaila, Divinera, tebe...) zaradjuju sicu (i to je relativna stvar :) ) iz prostog razloga sto jedino tako mogu da konkurisu na trzistu. U nasoj zemlji ima previse "pametnih" koji ce pre da kupe upakovano g***o, nego zlato uprljano blatom. :d Ti bi bar trebao da znas na sta mislim. Kad god mogu trudim se da vam namestim neki poslic. ;)

BTW, ne razumem zasto si u pricu upleo moju Yamaha-u? Kakve to veze ima sa ovom pricom? Prodajem je po nasoj trzisnoj ceni i to prilicno povoljno. Kad sam je kupovao, platio sam je "nasih" :) 350 evra. Mislis da je 250€, koliko trazim, puno? Ne bih rekao.

Yamahu sam ti spomenuo,jer nju ne bi prodao za vise od 170-180evra u toj istoj Nemackoj,a ovde u Srbiiji mozes da je prodas za 30-40% vece pare.

Ista prica kao sa tim Winchesterom

Poslednja izmena:
zato je 710V koštao kod izvesnog uvoznika 275€ poslednjeg dana prošle godine, a 240€ prvog radnog dana 2005...

sve se bojim da ne zarađuju i po 40tak € (ako ne i više) na komadu monitora u pojedinim vremenskim periodima, što je abnormalno po svakom kriterijumu... ;)

vole da ubiraju kajmak posle pada cena na svetskom tržištu i više meseci pre nego što konačno i ovde spuste prodajnu cenu, i to je činjenica... :)

Eeeee, da sam tamo, pazario bih neku staru zver od Sansui stereo receivera od 30+ kg i 5(6,7...:D).1 mi ne bi bio ni na kraj pameti. :D

Delija je napisao(la):
Eeeee, da sam tamo, pazario bih neku staru zver od Sansui stereo receivera od 30+ kg i 5(6,7...:D).1 mi ne bi bio ni na kraj pameti. :D

NAdam se da se ne ljutis sto sam ti naveo Yamahu kao primer,ali ako ides tim rezonom mozes popljuvati 80-90% cena u nasoj zemlji.

I treba imati na umu da samo prvi put kada kupujes neku tehniku placas je skupo,posle toga doplacujes za novi model isto kao i u USD ili DE ,jer tvoja polovna stvar vredi procentima vise nego li ta ista roba u pomenutim zemljama.
Ako ste me razumeli...

Nazad
Vrh Dno