Šta je novo?

Gde mi zivimo... :wall:

Calibra 4WD je napisao(la):
Yamahu sam ti spomenuo,jer nju ne bi prodao za vise od 170-180evra u toj istoj Nemackoj,a ovde u Srbiiji mozes da je prodas za 30-40% vece pare.

Ista prica kao sa tim Winchesterom

Evo, uvaljaj ga za 260€ i imas 20€ zaradu (240€ meni). :)

Bez zezanja. ;)

@Cali: Ma jok bre, sto bih se ljutio. Nego imam utisak da se par vas naslo prozvano. Bez zezanja, uopste nisam mislio na vas. Pa gde god mogu ja vas preporucujem. I za komponente, i za aparate, punjace, baterije... :wave:

Ma skroz je bezveze ta prica o cenama, mi moramo da prihvatimo cene onakve kave jesu, i to ne samo za tehniku nego i za druge stvari a mnogo toga je skuplje nego u EU. A isto tako moramo da prihvatimo i nase plate koje su ispod africkih :). I da biramo izmedju zivota ovde ili paljenja preko cim nam se ukaze prilika i to je tako a sada da mi nekoga pljujemo sto se snasao i zaradjuje koliko zaradjuje je krajnje glupo ko da na zapadu isto nema takvih i ko da tamo isto nema onih koji su ne zadovoljni. A neverujem da bi se iko od nas bunio da mu je imovinsko stanje 10x bolje od sadasnjeg zato sto je neko njegov, nekada (bilo pod titom ili slobom) napravio neku extra kombinaciju...

Pdv nije nasa izmisljotina. Drugo, ne zelim da zivim u drzavi u kojoj mozes da prezivis , ako "pravis kombinaciju". Nismo svi "pametni za kombinacije", a onda u novinama procitas " izbusili onoga, a bio je dobar decko?'" Zalazem se za drzavu u kojoj cu moci da zivim od rezultata rada. E super su sve te face koje su uspeli u zivotu, a nezna se preko koliko su leseva pregazili.
Da budemo zadovoljni i sa ovim sto imamo, kad nemamo vise.

Eh sto volim ove "zvezda srbija nikad jugoslavija" momke, samo pljuju po svojoj drzavi a tamo nesto skandiraju :d

Ne znam sta da kazem, ljudi, mislim da se ide malo predaleko sa tolikim kritikovanjem. PDV na knjige, racunare i humanitarne akcije mora postojati iz vrlo prostog razloga - zato sto su tu ogromne pare i zato sto se te delatnosti koriste za mahinacije. Pa kad prodje svojevrsnu kontrolu kroz PDV onda se novac refundira.

A konkretno, ne verujte u sve te cene sto su po internetu, svasta tu ima da se nadje

Delija je napisao(la):
@Cali: Ma jok bre, sto bih se ljutio. Nego imam utisak da se par vas naslo prozvano. Bez zezanja, uopste nisam mislio na vas. Pa gde god mogu ja vas preporucujem. I za komponente, i za aparate, punjace, baterije... :wave:

Nisam se ja osetio prozvanim,vec me je tvoj post podsetio na mnogobrojne ljude koji su me kontaktirali za kupovinu fotoaparata i bili u fazonu da dobiju cenu koja je u Americi+5-10%.
*** Nemoguce,ja sam prvi koji bi voleo da postoji neka mogucnost da cene kod nas budu priblizne kao u USA,jednostavno sam se pomirio sa tim,kao sto sam izbacio sebi iz glave da benzin u USA kosta oko 25din i da je hrana u mnogim slucajevima tamo jeftinija

nidza je napisao(la):
zato je 710V koštao kod izvesnog uvoznika 275€ poslednjeg dana prošle godine, a 240€ prvog radnog dana 2005...

sve se bojim da ne zarađuju i po 40tak € (ako ne i više) na komadu monitora u pojedinim vremenskim periodima, što je abnormalno po svakom kriterijumu... ;)

vole da ubiraju kajmak posle pada cena na svetskom tržištu i više meseci pre nego što konačno i ovde spuste prodajnu cenu, i to je činjenica... :)

samsung 710t pre nove dilerska telix ns 380 jevreja, posle nove januar telix 710t sa PDV 390, pa ko je tu lud, uvoznici ili drzava (ne razumem) su nas derali ko jarce, ili je preko noci 710 t pojeftinio za 60-70 evra.

Delija je skroz u pravu, muka mi je bre vise od svega ovde, treba da nas kupe (okupiraju ) japanci ili nemci. Da smo za nesto, do sada bi bili nesto !

Poslednja izmena:
Izvini, ali sta je tu kriva drzava ? Mislim na to oko cena. Uopste nije drzava kriva, vec je ranije sve bilo neregulisano, islo je preko raznih kanala, izjava, potvrda i sl. i debela se provizija uzimala. Naravno ne od svih u lancu trgovine vec samo od nekih. Sta je trebalo, da ne uvode PDV ? Pa i dalje bismo imali isto uzasno stanje bez ikakvih propratnih regulativa. To sto je cena bez PDVa bila 380 a sad je 390 samo znaci da je neko u lancu ostao bez debele naknade koju je ranije mogao da isfusira i sad je nateran da posluje legalno.

Komunizam ili kapitalizam odlucite sami ???
Sta vam nije jasno svi ovde trazite komunizam ali kada bi se on zvao kapitalizam e pa nemoze to gospodo tako. U komunizmu su cene diktiran od strane drzave, a u kapitalizmu trziste diktira cenu. Ako taj uvoznik u Srbiji moze da proda po visoj ceni nego u austriji ne vidim ni jedan razlog zasto on to nebi uradio pa nije vam on socijalna ustanova i da brine o tome cega ce te se vi odreci zbog toga.****** to vam je kapitalizam i kraj price priviknite se ili idite na kubu i uzivajte.

mitnick je napisao(la):
Hoce josh neko da ispljuje prodavce? :p :whip:
Evo, ja cu!!

Brate, neodgovorni su mnogo, nikako da donesu na vreme ono sto su obecali... :d:d:d

A jel pogledao neko cene Intela na istom tom alternate sajtu. Nesto tu def. nije u redu.

Pa... Ovde se vec neko vreme prica kako smo mi jos i dobri u overklokingu i da dobre masine sklapamo u odnosu na prosecnu zaradu... Evo sad sam bas malo gledao onaj sajt... Da pretpostavimo da je moja neka zarada tamo za mesec dana ~2000E (skroman sam), idem ja da kupim komp, udjem u tu prodavnicu i evo sta nadjem:

EPoX 9NPA+ s939 nF4 Ultra ~149E
AMD Athlon 64 3500+ Winchester ~279E
Zalman CNPS 7700Cu ~49E
Club ATi Radeon X800XL PCI-Express ~339E
OCZ 1GB DDR550 Dual Channel Kit (2x512MB) ~289E
NEC 3520A Black ~69E

I na kraju sebe pocastim ViewSonic 19" TFT monitorom sa 12ms odzivom, i to za samo 429E...

Mislim, samo cu da kazem: blago onom ko zivi i radi tamo... I onda se mi cudimo kao "uuu, ovaj je postigao 9GB/s u Sandri..." :S:

Imaj na umu da se tim "sportom" i tamo, kao i ovde, bavi extremno mali broj ljudi te da njima uglavnom ne pada na pamet da daju po 2000 evra na komp na takav nacin kakav si opisao. Naprotiv, zbog mnogo vece dostupnosti SVEGA, i ogromnih troskova na svim stranama koji ovde i ne postoje (npr. stanarina kosta Boga oca) tamo ljudi itekako mere na sta daju pare, daleko vise nego ovde. Ovde se zna, kesh za hranu i prezivljavanja, a ostatak crkavice se steka za komp :)

Vule je napisao(la):
Pa... Ovde se vec neko vreme prica kako smo mi jos i dobri u overklokingu i da dobre masine sklapamo u odnosu na prosecnu zaradu... Evo sad sam bas malo gledao onaj sajt... Da pretpostavimo da je moja neka zarada tamo za mesec dana ~2000E (skroman sam), idem ja da kupim komp, udjem u tu prodavnicu i evo sta nadjem:

EPoX 9NPA+ s939 nF4 Ultra ~149E
AMD Athlon 64 3500+ Winchester ~279E
Zalman CNPS 7700Cu ~49E
Club ATi Radeon X800XL PCI-Express ~339E
OCZ 1GB DDR550 Dual Channel Kit (2x512MB) ~289E
NEC 3520A Black ~69E

I na kraju sebe pocastim ViewSonic 19" TFT monitorom sa 12ms odzivom, i to za samo 429E...

Mislim, samo cu da kazem: blago onom ko zivi i radi tamo... I onda se mi cudimo kao "uuu, ovaj je postigao 9GB/s u Sandri..." :S:
Au, bre, sto si vezara... :d

Ploca ti je krsh - ti sa tvojim EPoX-om :D - za iste pare mozes da uzmes LANParty Ultra-D (mozda nema na onom sajtu, ali nacice ce se bez problema ;))... uzmes onda i jedan ThermalRight XP-120... pa X850 XT (ili, ako bas nisi pri parama :d, obican X800 XT PE).
I za kraj, 1 GB G.Skill PC4800La - za iste pare koliko kosta taj OCZ :smoke:

Ovo ostalo i moze da ti prodje... :beat:

P.S. Naravno, sve ovo vazi *DA SMO TAMO*... :p

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Ploca ti je krsh - ti sa tvojim EPoX-om :D - za iste pare mozes da uzmes LANParty Ultra-D (mozda nema na onom sajtu, ali nacice ce se bez problema ;))...

Eee ja sa mojim EPoX-om... Pa choveche ja ne smem u searchu da ukucam DFI, bojim se da mi se ne zapali modem od kolicine tvojih postova :d :d :d

Dobar je i X800XL, to ce da padne kao sledeci upgrade, zajedno sa onom EPoX plocom... :eyebrows:

Vule je napisao(la):
Eee ja sa mojim EPoX-om... Pa choveche ja ne smem u searchu da ukucam DFI, bojim se da mi se ne zapali modem od kolicine tvojih postova :d :d :d
Vidis da bas zbog toga sada nisam napisao *ime kompanije koja pravi ultra overklokerske ploce, tri slova* :)D)... vec "LANParty Ultra-D" :d:d:d

Poslednja izmena:
E sad je vec previse! :d

Ista firma (Alternate) ima i AOpen 6600GT za 179 evrica...

EDIT: A i DVD plejer Philips DVP-720SA za samo 129€, kod nas njega nema ni za 'leba, a 630-ka je ~115€. :wall:

Poslednja izmena:
Vrh Dno