delimir je napisao(la):
Ne verujem da je iko ovde mislio na sitne preprodavce, vec na ozbiljne igrace tj. uvoznike. Njih optuzuju da uzimaju mast, a sitni prodavci tesko da mogu da udaraju po usima, kada imaju veliku konkurenciju.
Naravno da sam mislio SAMO na "ozbiljne igrace" (to sam Mitnicku i objasnio na PM).
Calibra 4WD je napisao(la):
Delija sto onda kad si prodavao svoju yamahu 430 nisi prodavao po ceni koja bi bila u Nemackoj?NHF
Ja idem ovom logikom,ako neko misli da se uvoznici do jaja ugradjuju,nek lepo uskoci u tu granu posla jer su zarade astronomske i pokupi deo kolaca.
I ja bih voleo kad bih mogao da imam nabavne cene za fotoaparate kao sto su u USA u net prodavnicima,ali jednostavno je nemoguce napraviti takvu kombinaciju.E sad zasto cu tamo cene toliko niske,u to necu da ulazim,previse cu dokaciti politike i ekonomije
Sve je to lepo, al' milionce nece da mi padne sa neba, pa da se ukljucim u biznis. :d Nema svako taticu koji se "nafatirao" za vreme Slobe (pa i Tita), pa sad moze da se izivljava. Neko mora i da zaradi svoje parce hleba

(e tu ulecemo mi benchmarkovci

)
Delimir je fino uocio da se cela prica odnosi SAMO na uvoznike, posto mali preprodavci (u kakve ubrajam i Mitnicka, Mihaila, Divinera, tebe...) zaradjuju sicu (i to je relativna stvar

) iz prostog razloga sto jedino tako mogu da konkurisu na trzistu. U nasoj zemlji ima previse "pametnih" koji ce pre da kupe upakovano g***o, nego zlato uprljano blatom. :d Ti bi bar trebao da znas na sta mislim. Kad god mogu trudim se da vam namestim neki poslic.
BTW, ne razumem zasto si u pricu upleo moju Yamaha-u? Kakve to veze ima sa ovom pricom? Prodajem je po
nasoj trzisnoj ceni i to prilicno povoljno. Kad sam je kupovao, platio sam je
"nasih" 
350 evra. Mislis da je 250€, koliko trazim, puno? Ne bih rekao.