Šta je novo?

Gde, kvalitetan externi HDD Rack

Looney Toon

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Potreban mi je externi HDD Rack, ali posto ce biti koriscen za malo ozbiljnije radnje, neophodno je da bude malo kvalitetniji i da zadovoljava sledece uslove:

- Da je za SATA diskove
- Da se kaci preko FireWire-a, moze da ima i na USB 2.0, ali nije neophodno
- Da ima aktivno hladjenje, znaci neki ventilator,
sto vise njih i sto vecih, to bolje :D

Za cenu, pa trebalo bi da se uklopi u nekih 60€, ali i ako je malo skuplji nije problem, samo GDE ! ! Prepeglao sam pola Beograda i nista! :mad:
Ako mozete, a vi pomagajte kako bilo!

Ma neverujem da niko nezna ili od dilera da nema normalan HDD Rack!!!!
Da mu j**** m**** ako nigde u BG-u nema ovoga ili necega sto lici!
U kojoj bre rupi zivimo!!

Zasto mislis da je tvoj zahtev NORMALAN:
Zanimljiva stvar - SVE rackove za SATA diskove (2.5". 3.5") koje sam video imaju SATA interfejs. NIJEDAN usb2 ili ieee1394.

Poslednja izmena:
BokiPK je napisao(la):
Zanimljiva stvar - SVE rackove za SATA diskove (2.5". 3.5") koje sam video imaju SATA interfejs. NIJEDAN usb2 ili ieee1394.
OK, a predlog za aluminijumski HDD rack za SATA diskove sa ventilatorom koji ima SATA konektor ?

Looney Toon je napisao(la):
Potreban mi je externi HDD Rack, ali posto ce biti koriscen za malo ozbiljnije radnje, neophodno je da bude malo kvalitetniji i da zadovoljava sledece uslove:

- Da je za SATA diskove
- Da se kaci preko FireWire-a, moze da ima i na USB 2.0, ali nije neophodno
- Da ima aktivno hladjenje, znaci neki ventilator,
sto vise njih i sto vecih, to bolje :D

Za cenu, pa trebalo bi da se uklopi u nekih 60€, ali i ako je malo skuplji nije problem, samo GDE ! ! Prepeglao sam pola Beograda i nista! :mad:
Ako mozete, a vi pomagajte kako bilo!

Pa ako je za ozbiljnije radnje, onda se kupi Maxtor One Touch II ili nesto slicno...Ima gomila specijalizovanih externih hard diskova na Firewire vezi koji su predvidjeni za video obradu na Mekovima, a koji odlicno rade (ima i modela za Firewire 800).

Posto je za ozbiljniju primenu i cena je takva da je mogu platiti oni koji su ozbiljni...

Ne mozes ocekivati neki extra kvalitet kada je obicna fijoka u pitanju. Ja imam Transcend FW+USB2.0, ali je za 2.5" diskove. Solidna fijokica, solidno radi, ali samo preko Firewire-a. Npr. Toshiba disk na 4200 ne moze da napaja preko USB 2.0 (tj. moraju da se koriste dva USB porta), samo preko Firewire-a (i na PC-ju i na Mek-u). Nesto noviji disk na 5400 RPM radi kako-kad pod USB 2.0, a na Firewire 400 portu radi extra brzo...

Jedino gotovo resenje ti garantuje besprekoran rad, sto je za zbiljnu pimenu najbitnije. Samim tim ni 100-tinak eura vise nije problem, ako sve radi kako treba.

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Pa ako je za ozbiljnije radnje, onda se kupi Maxtor One Touch II ili nesto slicno...Ima gomila specijalizovanih externih hard diskova na Firewire vezi koji su predvidjeni za video obradu na Mekovima, a koji odlicno rade (ima i modela za Firewire 800).

Posto je za ozbiljniju primenu i cena je takva da je mogu platiti oni koji su ozbiljni...

Tako nesto sam i trazio! Ali nigde nisam nasao. U tome i jeste problem.
Gde si ti pazario svoju (Transcend FW+USB2.0), predpostavljam da postoje i za 3.5" SATA diskove.

BokiPK je napisao(la):

Nisam siguran da sam razumeo tvoj odgovor!
Kako onda taj HDD zakacis na racunar?! Nemoj samo da mi kazes na SATA konektor! :S: Jer onda ne vidim svrhu tvog odgovora, i njegovu povezanost sa externim rackom! :d

Elem da pojasnim ako neko nije uspeo da skapira iz prvog posta!

- Za SATA diskove
- Potrebno je da bude externi, obicno su takvi kada stoje van kucista! :p
- Neophodno da se kaci preko IEEE1394
- Moze da ima i za USB 2.0 (manje-vise svi koje sam nasao su bili takvi)
- Kuciste aluminijumsko (i ovo nije problem, sve koje sam video ispunjavaju ovaj zahtev)
- Neophodno da ima ventilaator! Malo ce se vise koristiti, pa mora da se ladne!
- Napajanje moze preko svog adaptera ili kako vec su ga osmislili
- Cena oko 60€, ali nije problem ako je skuplji.

- i najvaznije, vise mi ne treba! Ali mozemo da nastavimo pricu, ako mi ponovo zatreba! :D

msav je napisao(la):
OK, a predlog za aluminijumski HDD rack za SATA diskove sa ventilatorom koji ima SATA konektor ?

A da, ovo necu ni da komentarisem! :d :wall:
Dobro vec sam prokomentarisao, ali.... :wall:

Poslednja izmena:
HDD fioka

OK, evo mog iskustva.

Trenutno koristim par Intex FR-638 HDD External enclosure 3,5" USB2.0 kupljenih u Beogradu.

Dobre su jer su:
– aluminijumske
– imaju fan
imaju integrisan ispravljač ! (tako da se manje stvari nosi, kači se na standardni kabl za napajanje)
– imaju garanciju godinu dana, pošto crkavaju za 6 meseci :D

Ne sviđa mi se:
– kvalitet izrade
– to što primaju PATA diskove
– kvalitet izrade

Dakle moje pitanje i dalje stoji: Gde naći aluminijumski HDD rack koji ima fan i prima SATA diskove, a kači se SATA kablom direkt na ploču/izveden sata konektor ? Ako smem da izvoljevam, ne bi bilo loše da ima integrisani ispravljač
,)

E, da, Looney Toon, odgovor na tvoje pitanje: "Zašto SATA". Zato što je brrrrz.

Imas u Sampru u Zemunu, mozes da pogledas i u Ewe Compu.
Uredjaj je u izvedbi ST Lab-a, aluminijumski je, prima SATA diskove, ima izlaz na USB 2.0 i SATA, solidno je uradjen, ali NEMA fan, od ovaga mi dodje da poludim, trpaju se unutra diskovi koji su vreki ko ringle, a nema sta da ih hladi!!! :mad: !
Cena mu je oko 40€. Neznam tacno koji je model (cu tacno, ne znam ni otprilike! :d )

Poslednja izmena:
msav je napisao(la):
OK, evo mog iskustva.

Trenutno koristim par Intex FR-638 HDD External enclosure 3,5" USB2.0 kupljenih u Beogradu.

Dobre su jer su:
– aluminijumske
– imaju fan
imaju integrisan ispravljač ! (tako da se manje stvari nosi, kači se na standardni kabl za napajanje)
– imaju garanciju godinu dana, pošto crkavaju za 6 meseci:D

E ovo si u pravu, toliko su dobre da ih mozes kupiti kod cigisha na buvljaku na kilo :d .
Ali kada je o kvalitetu rec, mislim da su sve fioke iste. Bar sve one na koje sam ja naleteo... samo losa iskustva. Na takvim proizvodima ne bi trebalo da stoji samo garantni period vec i rok trajanja :D

Ovako nesto:
-http://www.canyon-tech.com/products/show.cfm/Peripherals/Storage/Portable_HDD/CN-HDD35SA
Price, kod nas: oko 31€.

Svi CANYON rackovi koje smo prodavali su Alu, od 2.5" - 5.25", nijedna reklamacija, wrnt 1y, lepi na oko :p

BokiPK je napisao(la):
Ovako nesto:
-http://www.canyon-tech.com/products/show.cfm/Peripherals/Storage/Portable_HDD/CN-HDD35SA
Price, kod nas: oko 31€.

Svi CANYON rackovi koje smo prodavali su Alu, od 2.5" - 5.25", nijedna reklamacija, wrnt 1y, lepi na oko :p
Stoji, imam jedan 2.5" Canyon, sve diskove gura bez opcionog napajanja, za sve pohvale.

Da li gorenavedeni disk ima fan i kakav ispravljač ima (pretpostavljam eksterni?). Gde to ima da se kupi ? Može i PM

Mojne PM, stavljaj ovde!
Ima nas jos zainteresovanih!
:d
Ali ako neko nadje i nesto sto ima aktivno hladjenje, neka vice!

Poslednja izmena:
Vec sam preporuchivao,ali mogu opet:]] Koga zanima pouzdan,lep,ne preterano skup USB2 HDD rack LC Power koji nema aktivno,ali vrlo dobro resheno hladjenje.Ja ga imam pola godine,i stalno ga selim sa tachke A do tachke B,i nikada nisam imao problema.A za nabavku se obratite useru Joki :]]]

Hladjenje mi je mnooooogo bitno, jer na tome treba mnoooogo da se maltretira hard, jer se na njemu radi video montaza!

msav je napisao(la):
...Da li gorenavedeni disk ima fan i kakav ispravljač ima (pretpostavljam eksterni?). Gde to ima da se kupi ? Može i PM

Gorenavedeni RACK :p
Ima da se kupi regularno, vise inforamcija o samom uredjaju, uzivo iz prve ruke, u petak.

Looney Toon je napisao(la):
Tako nesto sam i trazio! Ali nigde nisam nasao. U tome i jeste problem.
Gde si ti pazario svoju (Transcend FW+USB2.0), predpostavljam da postoje i za 3.5" SATA diskove.

Nisam siguran da sam razumeo tvoj odgovor!
Kako onda taj HDD zakacis na racunar?! Nemoj samo da mi kazes na SATA konektor! :S: Jer onda ne vidim svrhu tvog odgovora, i njegovu povezanost sa externim rackom! :d

Elem da pojasnim ako neko nije uspeo da skapira iz prvog posta!

- Za SATA diskove
- Potrebno je da bude externi, obicno su takvi kada stoje van kucista! :p
- Neophodno da se kaci preko IEEE1394
- Moze da ima i za USB 2.0 (manje-vise svi koje sam nasao su bili takvi)
- Kuciste aluminijumsko (i ovo nije problem, sve koje sam video ispunjavaju ovaj zahtev)
- Neophodno da ima ventilaator! Malo ce se vise koristiti, pa mora da se ladne!
- Napajanje moze preko svog adaptera ili kako vec su ga osmislili
- Cena oko 60€, ali nije problem ako je skuplji.

- i najvaznije, vise mi ne treba! Ali mozemo da nastavimo pricu, ako mi ponovo zatreba! :D

Pin iz NS-a radi Transcend, pa vidi nekog od njihovih dilera.

BokiPK je napisao(la):
Gorenavedeni RACK :p
Ima da se kupi regularno, vise inforamcija o samom uredjaju, uzivo iz prve ruke, u petak.

Cena oko 30€.
Izuzetno lepo izgleda. Ima externi ispravljac, prekidac, kablice. Nema fan (niti bi mogao da stane, tanak je). S'obzirom da je Alu, a Al najbolje odaje toplotu, mislim da to ne predstavlja problem,
Jeste SATA interfejs, postoji BRACKET, preko koga se povesuje sa plocom. Malo bolje SATA kartice imaju i externi konektor. Secam se da je pri najavi SATA ploca vecina njih trebalo da ima taj konektor na back-panelu. PIH, obecanja.
Ide ENCORE softver uz njega za EasyBack-up :p

Poslednja izmena:
A gde to konkretno ima da se kupi?
Ako ne može javno pošalji na PM.
Hvala

Dizem temu iz mrtvih :) kakvo je sada stanje na nasem trzistu i staj e trenutno best buy (zanima me SATA fiJoka)?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Dizem temu iz mrtvih :) kakvo je sada stanje na nasem trzistu i staj e trenutno best buy (zanima me SATA fiJoka)?

I dalje iste u ponudi. Bar kod mene.

I mene zanima
moze i SATA i PATA nebitno
ali da je RJ45 veza umesto USB2
i da nije u kompletu sa HDD-om

BokiPK je napisao(la):
I dalje iste u ponudi. Bar kod mene.

Boki ajde molim te daj neku informaciju o disipiranju toplote i grejanju diskova? Planiram da stavim Maxtor Maxline disk u rack, a imajuci u vidu da ce raditi 10tak sati kkonstantno kao i da se dosta greju, zanima me koliko je to dobro reseno?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Boki ajde molim te daj neku informaciju o disipiranju toplote i grejanju diskova? ...da ce raditi 10tak sati kkonstantno kao i da se dosta greju, zanima me koliko je to dobro reseno?

Ajd pogledaj pet postova nagore :p
Alu rack odlicno odvodi toplotu. E sad, obicno ih ne uzimaju za visecasovnu rabotu, ali...ljudima kojima sam prodavao, niko nije dao nijednu primedbu.
Dostupni su i u BG-u i jos nekim gradovima, tamo gde ljudi nabavljaju robu od istog uvoznika.
Maxline....hmmm, ja sam znao da usijam svoje Maxtore (bukvalno), i svi su zivi i zdravi vec par godina. Mislim da i najhladniji disk moze da umre (pu, pu...), a da to najcesce nema veze sa toplotom vec sa strujom i kvalitetom samog primerka. Ali to je druga prica.

kepa je napisao(la):
I mene zanima
moze i SATA i PATA nebitno
ali da je RJ45 veza umesto USB2
i da nije u kompletu sa HDD-om

Sa RJ45 vezom do sada nisam video ni jedan HDD rack.

Da li si siguran da se tako kaci? :trust:

Moram sebe da ispravim!
Uspeo sam da nadjem i vidim HDD Rack sa UTP-om. Odnosno nije HDD Rack, jer se u njega ne stavlja disk vec se preko njega pustaju diskovi u mrezu. Kada sam trazio opremu za neku mrezu, naleteo sam na taj Linksys Rack ili_sta_vec sa 2xUSB (da se nakace Rack-ovi ili USB memorije) i UTP za pustanje u mrezu. Odlicno izgleda, a funkcionalnost mu je jos bolja!

Ma, u ostalom evo linka pa pogledajte:
http://www.linksys.com/servlet/Sate...471050&pagename=Linksys/Common/VisitorWrapper

Cena mu je oko 100€

Poslednja izmena:
Pakom ima gamu proizvoda WD diskova pa i eksternih...neznam detalje ali mozes na sajt pa pogledaj.....

Vrh Dno