Šta je novo?

GDE kupiti PDA kod nas /povoljno/

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Gledao sam na xy sajtova domacih firmi i svi su papreno skupi.
Gledam kod nas, pa skocim do recimo eBay-ja. Najskuplja eBay PayNow aukcija je i dalje bar 1.5 puta jeftinija od cena kod nas. A ponekad i duplo...

Jel ima neko da valja Personal Digital Assistant-e?
Jel ima neka firma da ne dere sa cenama?

Koje su, uopste, najpovoljnije firme gde moze da se nabavi PDA?

U zvaničnoj prodaji nećeš naći povoljno. Kod nas su PDA bili 30% skuplji od USA i pre nego što je uveden PDV na njih. Jednostavno takva je politika proizvođača pa su evropske cene znatno veće. Da može bitno jeftinije da se uveze već bi se našao neko (marža od 20% je fenomenalna a kamoli 50%), dakle jedino doneto u torbi iz USA.

Evo sad sam bio dokon pa proverio za Palm uredjaje... Njihov zvanični site za istočnu Evropu i Mediteran je http://euro.palmone.com/roe/ a za USA zvanični site je http://www.palmone.com/us/products/

Na oba sajta su izlistane preporučene cene, a može se i direktno naručiti. Kada se uporede:

_______________ Evropa ____ USA ____
Tungsten T5:_____ 420e ___ $400 (308e)
Tungsten E:______ 230e ___ $200 (153e)
Zire31:__________ 170e ___ $150 (115e)
Zire72:__________ 280e ___ $300 (230e)

Dakle, u pitanju su zvanične preporučene cene za iste proizvode. U odnosu na njih se dobija rabat za dalju prodaju (npr. 20%?, 25%?) pa 'distributerska' cena za Evropu izadje iznad maloprodajne cene u USA. Uz transport, carinu, PDV i neku prosečnu maržu... eto 30-40% razlike.

ma ajde sto su velike cene, nego kod nas nema ni gde da se kupi.
Sve nesto razbacano. Treba u 15 radnji da ides da bi video 5 razlicitih modela...
Zvao sam desetak firmi danas i sve su u fazonu - evo imamo ovaj model. samo taj. Ili maksimalno ako imaju 3 modela.
Drugo sto su 90% uredjaja HP.
Svaka radnja ima bar po jedan HP.
Fujitsu Siemens recimo nema niko...

Srbija bato! :)

Ne kapiram, pa naravno da je tako, isto je sa svom ostalom high-tech robom koja ne spada u "zu-zu" tj. ne prodaje se u velikom tirazu.

Pozdrav!

Kod nas u radnji imas izlozene sve modele (izuzev Treo 600 trenutno) i jedan ili dva Asus modela.

Lucas, moze da se nadje Fujitsu Siemens... koji te model interesuje?

@jobah
loox 700 (fujitsu Siemens)
i asus A730

@mikica
Bio sam kod vas u radnji xyz puta :) /na sajmu onoj/
I poslednji put kad sam bio (pre ~ 2 nedelje) imali ste samo zire 72 i sony... th25 (onaj sto nema sound a ima kamericu...)

Nazad
Vrh Dno