Šta je novo?

Gde kupiti COMPONENT kabl

• Začetnik teme Začetnik teme glil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
G

glil

Guest
Zna li neko gde u BG (ili neki sajt) gde mogu da kupim COMPONENT kabl (hocu da spoojim DVD i LCD TV)?

Komponentni rgb kabl je , korekt mi if ajm vrong,
najobicniji analogni cinch-cinch kabl puta 3
dakle , ima ga na buvljaku , kao i ulicnim tezgama araund d siti

Poveži DVD i TV SCARTom, dobićeš bolji kvalitet.

Poslednja izmena:
Hvala svima, ovo sam hteo da cujem da je Component kabl ustvari obican chinc kabl puta 3 (video sam da konektori odgovaraju). Ovo da je bolje da spojim scart kablom, nisam siguran da je tako (iz onog sto sam procitao na forumima). Konkretno, radi se o DVD XWAVE-5000 za koji pise da moze da reprodukuje sadrzaj u HD kvalitetu ali to moze da se postigne samo preko Component kabla)

Ma kakav scart, po kvalitetu ti je raspored ovakav (opadajući):

hdmi, component, scart, svideo, kompozitni (tj. jedan činč)

Apropo komponentnog, tačno je da su to 3 činča, mogu i obični i sve će ti raditi, ali najbolji kvalitet je da budu malo deblji, tj 75omski.

Imaš u Tehnomaniji, Durmitorska, popneš se na sprat pa pitaš, ako nema iskombinovaće ti onaj lik tamo ali od ovakvih, debljih činčeva.

Poslednja izmena:
Ma kakav scart, po kvalitetu ti je raspored ovakav (opadajući):

hdmi, component, scart, svideo, kompozitni (tj. jedan činč)
Netačno. Ako izuzmem hdmi iz priče, Scart i svideo imaju isti kvalitet slike, samo što uz Scart ide i zvuk, a uz Svideo samo video. Kompozitni je na kraju po kvalitetu. Poenta priče je da kroz Scart i Svideo boje idu kroz tri kanala, dok kroz kompozitni samo kroz dva kanala. Ne samo da su boje bolje kroz Scart i Svideo, nego je i slika oštrija.

Poslednja izmena:
Re

Za sve vrste kablova probajte www.silken.co.yu. trebalo bi da su jeftiniji od kanibala a u centru grada u trznom centru cini mi se da je to balkanska na prvom spratu... Nadam se da sam pomogao

Ja sam pre dva meseca kupio u firmi kanibal component cabl i povezao sam lcd samsung le40f86 na dreambox dm500s ovim kablom i mogu vam reci da je slika primetno bolja nego kad spojim dreambox skart kablom.Inace cabl sam platio 1800 dinara za dva metra i mislim da se isplatila investicija.Probao sam ovaj cabl da spojim na dvd pioneer dv600 sa samsungom i opet je slika bolja nego kada na dvd vezem skart cabl.
Inace da napomenem da je ovaj skart cabl dosta kvalitetan sa pozlacenim konektorima.I on je placen oko 20 eura tako da nije los kvalitet.

Pozlaceno- nepozlaceno to su ti fensi snobbish gluposti.
Ljudsko oko nece videti razliku.

E, ono po cemu je component out bolji od skarta / i zbog cega je i uveden / je progressive scan
ali, za njega moras imati TV koji to podrzava / obicno je to i napisano na front panelu tv-a /
A za razliku izmedju progressive i interlaced slike otidjite recimo na vikipediju.

Nazad
Vrh Dno