Šta je novo?

Gde kupiti Blu-Ray rezach?

mihajlonet

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
305
U nekim radnjama u Beogradu, navodno, imaju Blu-ray writer LG GBW-H10NB...

Kakvo je stanje sa HD-DVD pisachima?

Chekaj jel ti znash koliko Blue-Ray rezach koshta ?? :trust:

550 eura. Negde sam video ili procitao. U pitanju je LG neki

Sachekaj josh malo, cene ce pasti. Taj LG je u USA oko 500$, kod nas verovatno 700-800€ ako ga nadjesh :D

Kako 500 GB?!

zar HD-DVD ne moze da ima maximalno 4 lejera, od po 15 GB, shto je 120 GB?!
ili dvostrani disk, shto je 240GB...

ili greshim?

Uff...
Kao prvo, kako bre 4x15=120 ? :D
Drugp, koliko ja znam dosad, HD-DVDu je max kapacitet 45GB, sa 3 sloja po 15GB, a BluRayu 100GB, sa 4x25GB lejera. A i ako se diskovi takvih kapaciteta kao sto si ti rekao ikada pojave, ima da prodje jos dosta godina i da kostaju mnogo...

Poslednja izmena:
I,jednog lepog dana rezaci kostaju 30tak eura,kao danasnji prosecni DVD RW :banana:

Definitivno coveku treba za nesto posebno i SADA, kolko kosta verovatno zna.

PS - ko je platio CD-RW 700-1500DM mogo je kucu da sazida od njega

I,jednog lepog dana rezaci kostaju 30tak eura,kao danasnji prosecni DVD RW :banana:

Eh da, secam se 2001. ili 2002. cini mi se, kad mi je jedan covek doneo da mu ugradim DVD rezac u komp. Kupio (narucio) ga je u Americi i platio tadasnjih 700-800inak dolara. Secam se i kad sam ujesen 2004. pazario 108icu od Simpsona za 75€.

A kakve su cene danas?! :) Dobro, doduse, kvalitet sigurno vise nije takav (moja 108ica i dalje fino radi, da je ne ureknem) ali cene su stvarno veoma pale.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Uff...
Kao prvo, kako bre 4x15=120 ? :D
Drugp, koliko ja znam dosad, HD-DVDu je max kapacitet 45GB, sa 3 sloja po 15GB, a BluRayu 100GB, sa 4x25GB lejera. A i ako se diskovi takvih kapaciteta kao sto si ti rekao ikada pojave, ima da prodje jos dosta godina i da kostaju mnogo...

Hteo sam da napishem da po strani moze da nareze 4 lejera, shto je 2 x 4 x 15 GB = 120 GB!

Zaboravio sam da napishem da je dvostrani disk... :)

Takvim diskova nece jos dugo da bude u prodaji. Koliko se cekalo na DL DVD diskove posle premijere SL diskova? Racunaj na one jednim slojem i to jednostranim, a to je 25 GB. A njih jos uvek nema.

Evo jos jedne ideje za signature poput onog kutijinog!!!! :wall:

Max kapacitet za HD DVD je 51 GB (3x17), s tim što Toshiba još nije privela kraju razvoj tog troslojnog formata (nije čak ni podnela zahtev DVD Forumu za usvajanje tog standarda). Poenta je da će se čekati bar 1-2 godine na to.

Max kapacitet za HD DVD je 51 GB (3x17), s tim što Toshiba još nije privela kraju razvoj tog troslojnog formata (nije čak ni podnela zahtev DVD Forumu za usvajanje tog standarda). Poenta je da će se čekati bar 1-2 godine na to.
Heh, danas je DVD Forum prihvatio i ozvaničio kao standard HD DVD kapaciteta 51 GB.

Baš sam danas gledao, ali ništa još nema zvanično na sajtu DVD Foruma (info je procureo ovde pre 3 dana, koliko je tačno videćemo).

Blanko Blu-Ray BD-R Maxell, write once, 25GB, 1-2x speed (9MB/s), potreban Blu-Ray drive, za HDTV materijal i sl. 1,400
Blanko Blu-Ray BD-RE Maxell, rewritable, 25GB, 1-2x speed (9MB/s), potreban Blu-Ray drive, za HDTV materijal i sl. 1,950

Vidi cene za diskove od 25GB puno bajo, kad je 500HD 8000din to je 6 ovih a na njega stane 20 tih kapaciteta koji su ponovo upotrebljivi.

Jos se to ne isplati bolje uzimaj onda HDD-ove.

Imaš u pakomu LiteOn za 17k din.

Iznenađen sam da su već dotle stigle cene.

Jos samo da se negde ima medija da se kupi...

Samo mi reci gde ces da stavis 10 diskova? I cime ces da ih hladis? :) Evo ja ih imam 7 i imam problem sa zagrevanjem.
Koliko PATA/SATA portova ima tvoja ploca i koliko te kosta svaki sledeci SATA kontroler?

Poslednja izmena:
Cene Bluray pisaca su vec pale ispod 200Eura,ali najveci problem je cena praznih medija koja je jeosh uvek astronomska...

Koliko je potrebno minuta za narezivanje blu-ray diska na snimacu brzine 4x?

U Nisu u Virtycomu BR-R disk od 25GB kosta 599din.

Jos uvek je to mnogo,tek kada cena medijuma padne ispod 100 dinara,sici ce u narodne mase znacajnije,a taman do tada ce se nadam se pojaviti i vece brzine snimanja da bi se disk mogao snimiti za zadovoljavajucih 10-15min...

Zapravo, ovo je odlicna vest. Nemojmo zaboraviti da su pre par meseci diskovi kostali duplo vise.

Sve mi se cini da cu da se ponovim do Nove godine :d. Do tada ce diskovi biti dostupniji u svakom pogledu.

Nazad
Vrh Dno