VMWare Fusion koristim mada retko, par puta nedeljno i radi posao kako treba ali za neke zahtevnije radnje i procese temperatura ode i do 70 stepeni. U OS X virtuelni mašina je fajl koji se zove .vmwarevm, znači ne postoji posebna particija već je to fajl. Ti sam odrediš veličinu HDD prilikom instalacije i tolika je veličina fajla, kao i što reče @Uroš.Imam vec nasu tastaturu na HP-u i pravila mi je mnogo problema. Ni dan danas se nisam navikao. Slova odstampana na tastaturi odgovaraju Serbian Latin layout-u, sto meni kao programeru mnogo smeta.
Pa naravno da nisu, srpski raspored je drugačiji i neki karakteri "pobegnu" ili se "presele", treba par dana da se navikneš ako nemaš hardverski obeleženo, ali to je baš par dana ako intezivno koristiš tastaturu i onda na dalje teraš srpski raspored, US ti više nikada ne treba u životu. U pitanju su desetak karaktera. Meni nije problem, kucam na slepo i baš me briga kakva je tastatura i šta piše po tasterimaPored tih specijalnih znakova koji se ne vide na tastaturi, prilikom prebacivanja tastature (Alt+Shift) ti znakovi vise nisu na istom mestu (!). Ne znam da li je to slucaj sa mojim HP-om ili kod svih, ali mi pravi ogromne probleme.
Alt Gr + f = [Ja sam se nazalost mucio mesecima, i jos uvek se mucimAko prebacim na srpsku, onda nemam za programiranje jako bitne karaktere: [] ;' \
Znas li mozda da li Trial verzija VMware Fusion 3 (koja traje mesec dana) full funkcionise, i da li ako se odlucim da kupim VMware Fusion mogu da nastavim sa koriscenjem Image-a koje sam stvorio sa trial verzijom. Moram sve da furam legalno jer cu verovatno od jeseni otvoriti firmu![]()
Javi rezultate, zanima me koliko ce taj ssd da pomogne tokom rada
Pozdrav,
Kako da probam BootCamp drajvere?
Hvala.
Kad si instalirao Win, jesi pokrenuo Apple Sowftware Update iz njega?
Cini mi se da sam preko njega update-ovao BC.
Kad si instalirao Win, jesi pokrenuo Apple Sowftware Update iz njega?
Cini mi se da sam preko njega update-ovao BC.
Evo mali update, ako se neko dvoumi oko kupovine MacBook Air-a.
Laptop je venom brz i ponasa se jako zivahno. VMWare Fusion mi je non-stop ukljucen i ne primecujem usporavanje (sem na Burek forumu...) Sad ne znam da li da stavim da mi VM koristi 2GB umesto 3GB koliko sam stavio. Ne znam da li VM odmah uzme tih 3GB od MacOS-a, ili ga uzima po potrebi. Jos jednom da kazem, ne primecujem nikakvo usporavanje, cak i kada je VM ukljucena (i alavi Delphi 2010 u njoj).
Instalirao sam Photoshop CS5 i prosto je neverovatno koliko brzo se ucitavaMislim da je brze i od mog Quad Core i7 Desktopa (!). Illustrator je uvek bio "krava" od programa i duze se ucitava od PS-a.
Malo o MacOS-uZa sve osim VS-a i Delphi-a koristim MacOs. Definitivno je bolji od Win-a (kojeg koristim jos od v3.1) i ima mnogo sitnica koje zivot znace. Koristim trackpad (touchpad) i MagicMouse tako da je rad jos laksi. Totalno sam se navikao na MagicMouse-a i ne zamara mi ruku.
Eto toliko![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari