Šta je novo?

Gde kupit novi MacBook Air?

Јесте, разлика је и до 25% у брзини у корист Самсунг дискова: http://www.anandtech.com/show/4275/apple-now-using-samsung-ssds-in-macbook-air
http://www.anandtech.com/show/4528/the-2011-macbook-air-11-13inch-review/8

Ананд је познат, као велики Интел&Апл љубитељ и фан...

За екран, знам за МВР, да их све прави Самсунг, и даље... па ти ту не могу помоћи, не знам за МВА.

Оно што ја знам из непосредног и личног искуства је следеће:
Радио сам, пре пар месеци, на МВР 17 из 2006те године, на којем је био 10.6.8. инсталиран, јер су људи добили информацију, да ће бити бржи са истим, него са 10.5.8. Касније је урађен упдејт на 10.7 и лаптоп је био још ”живахнији”, тј, боље перформансе.

Ех сад... да је 100% тако, за све МВР-ове, заиста не знам...

Mislim da je ovaj MBP iz 2009-e, mozda 2008-e (unibody sa crnom tastaturom). Ima 2GB rama. Moracu da pogledam po netu za utiske.

Hvala na pomoci.

Otvarao sam neke moje radove sa 50-100 slojeva i jako brzo se otvaraju. Takodje, otvorio sam jednu sliku od 5MB (nisam imao vece) i otvara se za 2 sec. Ovi moji radovi su dosta zivahniji nego sto su bili na mom HP-u (Core Duo).

Otvarao sam neke moje radove sa 50-100 slojeva i jako brzo se otvaraju. Takodje, otvorio sam jednu sliku od 5MB (nisam imao vece) i otvara se za 2 sec. Ovi moji radovi su dosta zivahniji nego sto su bili na mom HP-u (Core Duo).

okej otvaranje, ali rad na njima, pa primena nekog filtera, to me zanima :)

Deluje da radi brzo. Ceka se par sekundi nakon sto primenim filter. Tu vise ulogu ima CPU, cija je brzina ista kao i kod svih i5 Sandy Bridge procesora.

Ja sam se ozbiljno nameracio na mba, i treba mi samo kao laka prenosna masina za najjednostavnije radnje (najzahtevnije gledanje hd filmova), pa me zanima da li je dovoljna najjeftinija verzija sa 2gb rama? Dosta mi je 64gb ssd posto ne planiram tu da skladistim stvari.

Pozdrav

edit: ono sto me jos zanima je kako se povezuje sa lcd tvom, tj kako funkcionise thunderbolt port? Jel ide neki thunderbolt-to-hdmi adapter ili sta? Koliko kosta najjeftinija varijanta (tj da li samo apple mora ili ima drugih mogucnosti)?

Hvala

Poslednja izmena:
Ja imam 4GB, ali mi je VM stalno upaljen (izgleda da on "uzme" 2GB pa sistem vise ne vidi 4GB (!)), i sve lepo i brzo radi. Ne gasim uopste nekoliko vecih programa. Dakle, mislim da ti je 2GB dovoljno.

Ja sam se ozbiljno nameracio na mba, i treba mi samo kao laka prenosna masina za najjednostavnije radnje (najzahtevnije gledanje hd filmova), pa me zanima da li je dovoljna najjeftinija verzija sa 2gb rama? Dosta mi je 64gb ssd posto ne planiram tu da skladistim stvari.

Pozdrav

edit: ono sto me jos zanima je kako se povezuje sa lcd tvom, tj kako funkcionise thunderbolt port? Jel ide neki thunderbolt-to-hdmi adapter ili sta? Koliko kosta najjeftinija varijanta (tj da li samo apple mora ili ima drugih mogucnosti)?

Hvala

Pa pazi ja mogu da ti kažem kako funkcioniše na iMacu 2011 al to je isto :) Potpuno kompatibilan sa Mini display port-om... Ja sam u Macoli, uz iMac kupio i MOSHI Mini DisplayPort to HDMI Adapter (with audio) , mislim da je bio 3500din...Radi posao savršeno.. Osim što kad palim Samsung plazma TV, iMac ekran blicne plavo (tad on inicijalizuje displaye valjda...). Inače, prenosi i audio naravno, sve radi kako treba ;)
Apple ne pravi MDP to HDMI, samo MDP to DVI...al bože moj, ima ko pravi :)

Šta bi na kraju, jel kupio čovek Air?

Čovek verovatno nije al možda ja rešim, da iMac ima društvo :D Ionako mi treba nešto samo za prezentacije...A MB Air mi deluje sjajno za nosanje i prezentovanje ;)
Slabija 13ica m ??

Vrh Dno