Šta je novo?

Gde je bolje kupiti laptop, ovde ili napolje?

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Znaci zanima me vase misljenje/iskustvo, da li je jeftinije kupiti laptop ovde ili npr u USA odakle ga mogu nabaviti. Ovde mogu uzeti neki laptop po nabavnoj ceni (ne pitajte kako, jednostavno mogu) sto je nekih 50e manje ili je jeftinije uzeti u usa (carinu mogu da ne platim tako da nju zanemarite...)

to u tempu je dno dna, jeste povoljnije nego na drugim mestima, ali pokretach teme ochito ne trazhi takav laptop.

Odvojio sam neku sumu kako bih kupio nesto bolji laptop koji moze da zameni i desktop u potpunosti kada nisam kuci.... posto za 20-tak dana idem u usa, gledam da odmah sad znam sta kupiti kako ne bi tamo gubio vreme jer ga necu imati na gubljenje.... na zalost...

Dopao mi se XPS m1530, ali verzija sa 250GB 7500RPM, 8600 sa 256mb i 9cell baterijom. Imam ovde dial-up (ne pitajte... :lupko: ) pa ne mogu da proveravam cene....

Ako moze neko da mi kaze koliko je XPS m1530 i sta bi ste VI kupili kada bi ste odvojili 1500-2000$ za laptop....

Pozz :wave:

Vidish to shto ti kupujesh nije laptop :) to je desktop replacement:)
Ja bi uzeo 1330 sa x3100 sa 4 cell baterijom :)
Malo lako mocjno JAKO portabilno :)

Poslednja izmena:
SPAM: ne bi uzeo :)

Chitaj topice o pregrevanju "gamer" laptopova;) Kukaju ljudi i to bash po benchu.
Nije da nisam voljan, nego sam neupucjen. Njakam jedan dell 1420 sa 8500m i to se greje ko poludelo i ZHDERE struju. To nema autonomiju ako odluchish da se igrash.

Chitaj topice o pregrevanju "gamer" laptopova;) Kukaju ljudi i to bash po benchu.
Nije da nisam voljan, nego sam neupucjen. Njakam jedan dell 1420 sa 8500m i to se greje ko poludelo i ZHDERE struju. To nema autonomiju ako odluchish da se igrash.

do mojega....:wall: :d

Predpostavio sam da ce biti problemcica oko zagrevanja... ali uvek se "tesim" da je nemoguce da je toliki to problem a da proizvodjaci ne cine nista da ga rese (kako nemam pojma...)

Nista... cekamo nekog "obavestenog" :d koji ce predloziti nesto...

Pozz :wave:

pa uzmi dodatni kuler i to je to...jedino ako ces da igrash igre do 18 sati leti kada je plus 40 i kada niko pametan ne sedi u kucji ili napolju i drnda laptop - e onda zaista ne znam kako da ti pomognem...ja imam coolermaster sa dve kulerchine koje sasvim solidno ohlade mog asusa i posle recimo 9 sati igranja cs-a .. da li ti to neshto govori ili ?

pa uzmi dodatni kuler i to je to...jedino ako ces da igrash igre do 18 sati leti kada je plus 40 i kada niko pametan ne sedi u kucji ili napolju i drnda laptop - e onda zaista ne znam kako da ti pomognem...ja imam coolermaster sa dve kulerchine koje sasvim solidno ohlade mog asusa i posle recimo 9 sati igranja cs-a .. da li ti to neshto govori ili ?

govori.....mali je uporan! :d....9 sati????:zgran:

Ma ja sam onaj tip ljudi koji se ne igra puno ali to sto uzmem da odigram da bude najbolje sto moze...

Iz tog razloga sam uzeo 3870x2 i proc nasviran na 4ghz kako bi se zadovoljio... kad ono.... :smash: sipak.....
Cak je o PES08 seckao u replay-u.... :wall:

govori.....mali je uporan! :d....9 sati????:zgran:

Ma ja sam onaj tip ljudi koji se ne igra puno ali to sto uzmem da odigram da bude najbolje sto moze...

Iz tog razloga sam uzeo 3870x2 i proc nasviran na 4ghz kako bi se zadovoljio... kad ono.... :smash: sipak.....
Cak je o PES08 seckao u replay-u.... :wall:
pa dobro nisam te bash najbolje razumeo shta si hteo da kazhesh ali moj primer je u "najgorem sluchaju" igranja 9 sati ..to je kada imam vremena ..ok desi se i 3-4-5 sati...ali bitno je opterecjenje same mashine..zaista ne znam onda zashto se tripujesh da cje da se mashina ne znam koliko greje ako bi "odigrao koji sat" ne znam kakve igrice na njemu..;)

BTW u tempu ima povoljan (bar meni deluje) fujitsu siemens... 1.73 DC, 2gb, 250 gb, dvdrw itd oko 40k.

I meni je delovalo primamljivo na papiru, ali kada sam ga pogledao ... bar meni plastika na tom Fujitsu (Amilo Li2727) deluje jako slabo.
Takodje u Gigatronovom cenovniku je jeftiniji nego u tempu+sto tamo pise da stize i Vista home a u tempu free dos.

pa dobro nisam te bash najbolje razumeo shta si hteo da kazhesh ali moj primer je u "najgorem sluchaju" igranja 9 sati ..to je kada imam vremena ..ok desi se i 3-4-5 sati...ali bitno je opterecjenje same mashine..zaista ne znam onda zashto se tripujesh da cje da se mashina ne znam koliko greje ako bi "odigrao koji sat" ne znam kakve igrice na njemu..;)

ma ne tripujem se ja...:D, nego vidis gore da ima misljenja i drugih usera da se mashine dosta greju.... ma i da je tako... nista strasno sto neki notepad nece da resi...:p

@Arko: Moje misnjenje je da laptop nije i ne treba da bude zamena za desktop. Ako uzimas laptop znas zasto ga uzimas.
Druga nepobitna cinjenica je da se gamerski laptop-ovi moraju zagrevati. Ja silom prilika moram da vucaram laptop po aerodromima kad idem na put i veruj mi da je odvratno vaditi ga na check-inovima, vucarati ga svuda, itd... tako da je meni jedino bitno da je laptop sto laksi.
A za odvaljivanje igrica - desktop, nije laptop za to, ako je kupljen da bude mobilan. A ako ga ne kupujes da bi ga nosio sa sobom - zasto ga onda kupujes ?

poz
M.

Poslednja izmena:
U pravu si to sto kazes.... meni i ne treba da bude 100% zamena za desktop, i sam znas kakav desktop imam odnosno kakav cu imati... ;). Posto zivim u dva grada, a samo u jednom mi moze biti desktop.... zelim da imam taj neki laptop koji moze da me lepo sluzi u drugom gradu.... znaci ne da sad ja cepam crizu ili sta (posto je i inace ne igram), vec ako bas imam vremena da odigram nesto da to uradim kako treba a ne na low podesavanjima i da secka.... e takav lap ja trazim... a tamo cu ga i naci....

Nazad
Vrh Dno