Šta je novo?

Gde ima praznih DVD-a u Novom Sadu?

Ne znam koji te zanimaju al znam da ima u zeleznickoj ulici u nekoj radnji, ima reklama, Verbatim DVD+ 4x na stapu 25kom mislim po 35 ili 37 din. E sada da li je to povoljno ili ne.......
Pozdrav

soni je napisao(la):
Ne znam koji te zanimaju al znam da ima u zeleznickoj ulici u nekoj radnji, ima reklama, Verbatim DVD+ 4x na stapu 25kom mislim po 35 ili 37 din. E sada da li je to povoljno ili ne.......
Pozdrav

Gde ima reklama, odnosno koja radnja??

Molim te reci neku fixnu tacku, u zeleznickoj imas pretezno radnje. Nije mozda NS Battery Shop?

Sestra je trebala da mi uzme rekla je da je u Zeleznickoj nisam je pitao za detalje, pitacu je pa cu javiti.
Pozdrav

Imas u ADA Computers, Spens, neke Rhodium dvd diskove +- za 22din, ja sam danas uzeo 5 komada jer su mi trebali hitno a mrzelo me da trazim po gradu Verbatim, na LG4120 sam ih narezao sa 12x, skroz ok, nema mrlji, cak su bili izgrebani malo dok sam ih doneo do kuce......cini mi se da su obzirom na cenu solidnog kvaliteta! Sad ostaje da se vidi sta ce biti posle par godina sa njima!

@lephafta

Verovatno je u pitanju NS Battery jer oni drze diskove, a koje sad ne znam, znam da su imali Rimax-a u kutiji pre par nedelja za nekih 60 dinara, ako se ne varam!

Mada i mene interesuje gde u NSu ima da se kupe Verbatim, TY ili TDK diskovi na stapu a da su relativno razumne cene???!!!

poz!

pixel computers na detelinari , mislim da je u stevana mokranjca....ima i verbatim i princo , ne znam cene napamet, pixelcomp.co.yu

Spils je napisao(la):
pixel computers na detelinari , mislim da je u stevana mokranjca....ima i verbatim i princo , ne znam cene napamet, pixelcomp.co.yu

55din komad Verbatim 8x, ne znam koliko je na vecu kolicinu, a Verbatim 4x nemaju, rece mi kao vise nece dobijati.

...................
Izvinjavam se nije u Zeleznickoj.
Nije u radnji nego u kopirnici. Kada krenete od Glavne Poste Zeleznickom skrenete levo kroz prolaz kod ekonomske skole u toj ulici sa desne(ili leve?) strane zaboravih. Tako mi je sestra objasnila, a videla je to pre ~5 dana. Valjda sam pomogao

Pre desetak dana im je Princo bio 33din, a Verbatim 36din, sa stapa bez kutije.

U pixelu je princo 31 na 100kom, a Verbatim za 55/kom mi je nesto skup.

Jel pazario neko u Zecu (blizu pixela)? Valjda imaju verbatim, prolazio sam neki dan, al' su bas tad dobili robu pa nisu znali tacne cene.

Spens - ADA Computers - Rhodium + i - 4x 22 din/kom!

Uzeo sam +, upravo rezem, pa kačim KProbe. DVD identifier ga prijavljuje kao TDK.

I ja sam uzeo ove Rhodium-e, sa'cu da ih probam. Radio sam malo "marketing research"-a. Vecina radnji drzi jos uvek Gigamaster -4x, Verbatim +4x i sl u kutiji za oko 80-100din. Nasao sam jedno mesto gore na Spensu gde je princo na stapu 10kom 500din, a verbatim od 35kom 1750!!

tomato je napisao(la):
Spens - ADA Computers - Rhodium + i - 4x 22 din/kom!

Uzeo sam +, upravo rezem, pa kačim KProbe. DVD identifier ga prijavljuje kao TDK.

Hmm, kada sam zadnji put gledao prodavali su se kao
RhodiNm a ne Rhodium. :trust:
Dvd info pro ih vidi kao tdk002, dvd+, 8x.
Nero mi nudi i 16x za rezanje, al ja nisam probo preko 4x.

Poslednja izmena:
Sasha je napisao(la):
Hmm, kada sam zadnji put gledao prodavali su se kao
RhodiNm a ne Rhodium. :trust:
Dvd info pro ih vidi kao tdk002, dvd+, 8x.
Nero mi nudi i 16x za rezanje, al ja nisam probo preko 4x.

Evo sad pogledah račun, u pravu si, piše Rhodinm!

Ja sam danas rezao na 8x opušteno sa Lite-On 451@851 sa GSC2 fw. Snimak je u prvih 2% nešto lošiji, a nadalje, čak i bolji od rezanja 4x, barem KProbe2 tako kaže.

Nemojte se zamarati. Verbatima DVD 4x na stapu nema nigde u Novom Sadu, mislim mozda i ima u nekoj "prcvarnici", ali je tada i cena p*cata!

Nema ih vise ni u proizvodnji... ko vam je kriv kad niste nakupovali 4x dok je bilo...sad ce biti samo 8x pa navise... mada bice to opet <40 din za mesec dana sto je super... a leeeepo je rezati 8x |))

Ima 4x gore na spensu (babycom - strucnjaci za Zalman :)) za 50din, pa ko voli nek' izvoli.

ljudi jel ima negde ovog ritekaG04 sto su se neki upljuvali hvaleci ga i za koje pare?
i ovaj da umalo da zaboravim, zasto je taj medij za 22din skoro svaki nesto izgreban ili sl.?
jel to nabavka bila ono "bezimo!!!" ili ih neko koristi kao frizbi? :d

Zasto, zasto... ta zenska koja radi u adi je bacala diskove na sto, zamalo da mi i da poslednji u pakovanju, koji je izgledao daleko ruznije od frizbija. koje si ti uzeo (+,-)?

lephafta je napisao(la):
Zasto, zasto... ta zenska koja radi u adi je bacala diskove na sto, zamalo da mi i da poslednji u pakovanju, koji je izgledao daleko ruznije od frizbija. koje si ti uzeo (+,-)?

uzecu + (tomato?), drug mi radi tamo od pre par dana pa cu mu reci da bude malo pazljiviji sa diskovima :d (pazljivi dimke, pa to nema nigde :D)

:wave:

Meni su diskovi i više nego odlični (+) snimam ih opušteno na 8x, a KProbe je i dalje odličan (u prvih 3% ave. PI/PO = 15/0, a nadalje 1/0)! Što se tiče habanja, ja sam dobio 100 kom iz novo otvorenog paketa (koji je inače 150 kom), i to je tip skinuo od gore 50 kom, a ovo što je ostalo sam uzeo. Svi diskovi su OK, pa čak ni na onom od dole nema ni jedne ogrebotine.

Vidim da ovde svi pricaju o diskovima na stapu.
Da li neko ima iskustva sa diskovima u kutiji (jewel box valjda).

Konkretno me interesuju kakvi su Memorex dvd-ovi.
Kod druga smo narezali 2 puta izvesnu igricu na Pioneer 108D i oba su losa.

Mogu oni da se procitaju i svi fajlovi da se iskopiraju na HDD bez problema ali ne mogu da se otpakuju .cab fajlovi. Prvi put (prepozanao ga kao 12x i tako rezao a disk je 8x) je bio neki language.cab na kome pukne, a drugi put (rezano na 4x) data3.cab?!?

Rezano je sa Nerom?
Da li bi mogao da bude problem u DVD-ovima, rezacu ili Nero-u (windowsXP?!)

Pozdrav

Tako vam i treba kad rezete na 8x/12x :)
Zezam se, narezao sam jedan +R i jedan -R Memorex, oba na 4x (deklarisani na 8x), rade brez problema...

Sta si ti rezao sa 12x? Drugo je kad ti je koruptan fajl, a drugo kad vidis neke mrlje u filmu npr.

Vidis da je pisao covek, da su rezali i sa 4x. Koji je firmware u pitanju?

Naravno da svako prica o stapu, kad je npr. taj memorex oko 100din.

lephafta je napisao(la):
Naravno da svako prica o stapu, kad je npr. taj memorex oko 100din.

U prevodu to je trebalo da znaci: nadam se da ima iskustava (nadam se pozitivna) i sa Memorex jewel box medijima i da mogu da odbacim opciju da su oba diska losa.

Da znam da su takvi diskovi skuplji. Ja sam ih nasao za 80din/kom. Ali volim ih u kutiji sa omotom na koji mogu da napisem sadrzaj. Sta ces ima nas raznih ;)

Firmware cu proveriti, meni nekako najsumnjiviji je rezac jer izgleda kao da je on ili dobijao iz image-a (koji je loae iscitao i napravio na hdd-u) ili zapisao lose podatke sa sve losim crc-om, jer prilikom obicnog kopiranja fajlova nema nikakvih crc error-a.

Meni ovo jako smrdi na firmware. Ako nisi menjao, onda je verovatno 1.06, zadnji zvanicni je 1.14.

Nazad
Vrh Dno