Šta je novo?

Gde ima dobrih tv splitera?

• Začetnik teme Začetnik teme Smith
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Uvodi se kablovka pa mi trebaju kvalitetni tv slpiteri (razdelnici) "1 na 2". To je ona mala stvarcica u metalnom kucistu koja sluzi da razdvoji signal sa jednog na dva koaksijalna kabla. Trebalo bi da ih ima po prodavnicama elektro-opreme. Na buvljaku ima nekih nekvalitetnih u mesinganom kucisti i nekih kobajagi nemackih (kineski) u srebrnom kucistu. Al meni trebaju ipak malo kvalitetniji...

KDS moze da ti splituje kabl, za istu cenu na do tri kabla (placas samo duzinu kabla i spliter). Ja sam tako izvukao dva TV kabla i jedan za net. Ako ti treba i vise od toga, mislim da mozes s njima da se dogovoris...

Smith je napisao(la):
Uvodi se kablovka pa mi trebaju kvalitetni tv slpiteri (razdelnici) "1 na 2". To je ona mala stvarcica u metalnom kucistu koja sluzi da razdvoji signal sa jednog na dva koaksijalna kabla. Trebalo bi da ih ima po prodavnicama elektro-opreme. Na buvljaku ima nekih nekvalitetnih u mesinganom kucisti i nekih kobajagi nemackih (kineski) u srebrnom kucistu. Al meni trebaju ipak malo kvalitetniji...

ti kobajagi nemacki u srebrnom kucistu rade posao. Ja sam ih kod sebe koristio i ne zalim se 😛

Zorro je napisao(la):
KDS moze da ti splituje kabl, za istu cenu na do tri kabla (placas samo duzinu kabla i spliter). Ja sam tako izvukao dva TV kabla i jedan za net. Ako ti treba i vise od toga, mislim da mozes s njima da se dogovoris...

PTT KDS ima kriminalne cene i ocajno rade! Prema njihovom cenovniku meni za instalaciju u stanu treba 2700din. A sam mogu da uradim za 500-600din. Oni naplacuju SVE! Ako neko nije znao evo cenovnika:
Metar kabla: 33din
Rupa u zidu od betona: 250din
Rupa u zidu od cigle: 66din
Plasticna zakacaljka za kabl: 5din
Spliter: 250din
Prikljucak za tv: 50din
I jos rade nekvalitetno. Jednom mom drugu su busili stokove od vrata iako su mu pregradni zidovi od gipsa. A i posle nekog vremena kablovi otpadaju sa zida jel neznaju dobro da zakucaju onu zakacaljku za kabl.
Neznaju ni da buse! Kod moje devojke su napravili sir od zida. Tek iz cetvrtog pokusaja su probusili zid.
A ako neko mozda misli da moze da se dogovori sa njima - nemoze! Oni rade sve ili nista. Ne rade sa tudjim materijalom niti bilo kakav dogovor dolazi u obzir. Jedino sto MORAJU da urade je da probuse zid iznad ulaznih vrata i proture metar kabla.

Sada, kako gde.

Kod mene su bili izuzetno ljubazni, a svim starijim ljudima u komsiluku koji ne barataju bas najbolje TV - om su pomogli oko trazenja kanala i slicno...... A sve su radili po zelji. I jos nesto, kablovikoje ojni koriste su prilicno dobri, barem kod mene...

I ja imam slicna iskustva kao Mica, ljudi su bili OK.
Smithe, ne znam na sta si mislio kada si rekao da se sa njima ne moze dogovoriti (a sta si ocekivao, da ti das materijal a da oni sve urade dzabe?), ali ja sam pod time podrazumevao da ce sve instalacije prilagoditi tvojim zeljama, pa cak i izvoljevanjima.

Takodje, sto se cudis zbog cifri? Pa sta si ti mislio, da ce ti naplacivati po cenama sa buvljaka? Da tvoja firma radi taj posao, onda bi se verovatno slozio sa cenama. Sve se placa ljudi, i busenje zida. Dobrodosli u kapitalizam...

Koliko sam video cenovnik PTT KDS-a cene su uglavnom korektne (dobro mozda je neobicno, da za busenje betonskog zida Hiltijem traze oko 300 din ili da naplacuju i podesavanje TV-a...) Metar kvalitetnog koaksijalnog kabla je uvek kostao oko 1 DM, a oni "profi" su bili i skuplji. Kablovi sa buvljaka su losi pa je i cena adekvatna.

Kada sam svojevremeno pravio sebi antenski sistem (sada sam na kablu) cene nisu bile nimalo niske. Jedna kanalna Jagi antena je bila oko 50 dem, kanalna skretnica je bila, koliko se secam, 5 dem po kanalu, a sirokopajsni pojacivac (za UHF podrucje) snage oko 20 dB je bio 30 dem. Kanalni pojacivaci su cenovno bili isto tu negde, ali su kao sto i m i ime kaze pojacavali samo jedan kanal za koji se prethodno podesi...Sve skupa, da bi dobio "kristalnu" sliku moras da stavis dve tri kanalne antene sa kanalnim pojacivacima (za slabije kanale), filtere (da eliminises medjusobna "mesanja" kanala koji su blizu jedan drugom), kvalitetnu skretnicu i sirkokopojasni pojacivac. Za jace kanale koristis LOGA antene sa buvljaka i sve te izadje jezivo mnogo...Sa druge strane sa kablovskom ne mas da se zezas kada dune vetar pa ti obori stub ili pomeri antene, kada promene frekveciju ne moras da nosis skretnicu na prepravku itd...Mislim da se KDS isplati.

Kvalitetan kabal i spliter itekako imaju smisla ako koristis npr. TV karticu umesto pravog TV-a, jer se na TV kartici primeti mnogo vise anomalija na slici nego na pravom TV-u.

Jedna od firmi koje prave antensku tehniku je i Dual iz Krusevca. Web sajt je www.dual.co.yu , a u ponudi imaju kvalitetnu opremu od radio i TV predajnika do najrazlicitijih antena i splitera...

Zorro je napisao(la):
Takodje, sto se cudis zbog cifri? Pa sta si ti mislio, da ce ti naplacivati po cenama sa buvljaka? Da tvoja firma radi taj posao, onda bi se verovatno slozio sa cenama. Sve se placa ljudi, i busenje zida. Dobrodosli u kapitalizam...

Ljudi uzivajte dok jos mozete u jeftinoj kablovskoj. Zorro je potpuno upravu, dobrodosli u kapitalizam... skoro sve kablovske televizije kod nas je otkupio jedan strani vlasnik (posredno ili direktno)

JOBAH je napisao(la):
Ljudi uzivajte dok jos mozete u jeftinoj kablovskoj. Zorro je potpuno upravu, dobrodosli u kapitalizam... skoro sve kablovske televizije kod nas je otkupio jedan strani vlasnik (posredno ili direktno)

Nemoj da si tajanstven 🙂 Ako znas jos nesto vise, pricaj!

Zorro je napisao(la):
I ja imam slicna iskustva kao Mica, ljudi su bili OK.
Smithe, ne znam na sta si mislio kada si rekao da se sa njima ne moze dogovoriti (a sta si ocekivao, da ti das materijal a da oni sve urade dzabe?), ali ja sam pod time podrazumevao da ce sve instalacije prilagoditi tvojim zeljama, pa cak i izvoljevanjima.

Pa ja sam vec platio 2400din za instalaciju u zgradi i jos treba oko 2800 za instalaciju u stanu po pttovim zamislima. 2400+2800=5200din~80€ - malo li je?! Neznam kako vi, al ja nemam 80€ da pljunem i da me je bas briga.
Elem ne dobih odgovor. Delimir je preporucio Dualove, ali mi ne deluju nesto preterano ozbiljna firma, jer sam zvao a tamo neki deda koji nezna sta prodaje... Nasao sam u CATV Adam neke ALDA strane splittere i nisu skupi. Verovatno cu uzeti te

Smith je napisao(la):
Pa ja sam vec platio 2400din za instalaciju u zgradi i jos treba oko 2800 za instalaciju u stanu po pttovim zamislima. 2400+2800=5200din~80€ - malo li je?! Neznam kako vi, al ja nemam 80€ da pljunem i da me je bas briga.
Elem ne dobih odgovor. Delimir je preporucio Dualove, ali mi ne deluju nesto preterano ozbiljna firma, jer sam zvao a tamo neki deda koji nezna sta prodaje... Nasao sam u CATV Adam neke ALDA strane splittere i nisu skupi. Verovatno cu uzeti te

Koliko kostaju ti spliteri i jesu li aktivni ili pasivni. Da li imaju splitere za 3 TV aparata.

Iskreno mislim da ti je najbolje da ti to sve odradi tvoj kabl operater, jer ce tako oni biti odgovorni ako nesto ne sljaka...

PS Koju kablovsku imas?

Evo i razresenja.
Splitere sam kupio u blokovima (prodavnica "kopernikus"). Splitteri su "General Satellite" i kostaju 1,8€ ("1 na 2"). Vise informacija na sajtu . Isprobao sam ih kod devojke na PTT KDS sistemu. Jednstavno zamenio sve njihove ovim i radi normalno. Posto sam i ja na istom, ne ocekujem probleme. Oni spliteri u catv adam su kostali 150din(1/2) i 200(1/3) ali su mnogo daleko (medakovic)

Nazad
Vrh Dno