Šta je novo?

Gde i posto USB flash drive-ovi?

• Začetnik teme Začetnik teme bibby
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Gledam strane sajtove 256MB[USB 2.0] je tu negde oko 75$, pa se nesto razmisljam da ispazarim jedan. Gde se kod nas mogu naci povoljno i kako im se krecu cene?

Imtel ima odlicne cena za fles drajvove...
64mb je 27e dilerska...to sam upamtio za ostalo se snadji😉

mislim (a mozda i gresim) da su sve to ipak 1.1 USB diskovi 🙁

a njih imas i u www.sampro.co.yu i mozda jeftinije 😛

Hvala... nije valjda da Imtel nema site?!
X puta mi je do sada trebao taj USB disk, gledam nesto cene - pa i nisu skupi, verovatno cu ispazariti jedan u dogledno vreme kada se stvori finansijska situacija za tako nesto 🙂

ZAP je napisao(la):

Gresis. 2.0 su ali kao i da nisu jer je protok ogranicen tehnoloski a ne softverski...Punjenje 256mb je do bola sporo i u 1.1 i u 2.0 modu...

Imtel-ov sajt je http://www.pcoprema.com/ ali koliko znam oni su prakticno veleprodaja ili bolje receno maloprodaja samo za firme 😉 :?:

Za "punjenje" kompletnog kapaciteta ne znam, nisam nikad probao, ali samo mogu da kazem da se u radu sa fajlovima na njemu gotovo ne oseca nikakva razlika. Na primer ja drzim jedan deo My Documents-a, word, excel i pdf fajlovi na hdd-u a drugi na usb flash-u i u svakodbevnoj manipulaciji sa njima nema gotovo nikakve razlike, brzina otvaranja potpuno ista, samo save-ovanje za mali delic sekunde duze...

Inace bio je vec jedan veeeliki thread o usb flash drive-ovima, pa koga ne mrzi da potrazi...

Broz je napisao(la):
ZAP je napisao(la):

Gresis. 2.0 su ali kao i da nisu jer je protok ogranicen tehnoloski a ne softverski...Punjenje 256mb je do bola sporo i u 1.1 i u 2.0 modu...

Znas li priblizno u sekundama[minutima] koliko traje ta bolna sporost napuniti 256MB? 🙂

Otprilike 20min...
Meni treba za 64mb 5,6 minuta ako se dobro secam..

evo sad sam izmerio. 64mb za tacno u sekund - 3minuta, znaci 256 oko 12minuta sto i nije tako lose🙂

poz

drapin je napisao(la):
Imtel-ov sajt je http://www.pcoprema.com/ ali koliko znam oni su prakticno veleprodaja ili bolje receno maloprodaja samo za firme 😉 :?:

Koliko znam bice uskoro i maloprodaja......i s obzirom na ono kako sredjuju bice super 🙂
Ili sam se istripovao 🙂

Nisi istripovao. Prave maloprodajnu prodavnicu u holu, sve zivo ruse i preuredjuju. cene ce biti kako cujem OK, ali ZorMi bi trebalo da se oglasi i da nam kaze🙂

drapin je napisao(la):
Imtel-ov sajt je http://www.pcoprema.com/
Nije, to je moj privatni sajt (alias www.zormi.com). Stari Imtel je imao www.imtel.co.yu (ne koristi se uopšte), pre neku godinu se podelio na Imtel Computers (www.imtelc.com, sajt nije uradjen), Imtel Mikrotalase (www.imtel-mikrotalasi.co.yu) i Imtel Institut (www.insimtel.com) koji su donekle aktivni...

U svakom slucaju, jedan minus za Imtel jer je Transcend JetFlash USB diskove krstio kao USB2.0 iako su to ustvari USB1.1 memorije...

Broz je napisao(la):
evo sad sam izmerio. 64mb za tacno u sekund - 3minuta, znaci 256 oko 12minuta sto i nije tako lose🙂

poz

Ih bre, ja reko ko zna koliko ce sad to da traje... ma nije strasno.
Nesto razmisljam bolja je kombinacija uzeti od 128MB, retko koji fajlovi/programi/updateovi prelaze ovu velicinu, a i tu za oko 40€ se moze naci.

JOBAH je napisao(la):
U svakom slucaju, jedan minus za Imtel jer je Transcend JetFlash USB diskove krstio kao USB2.0 iako su to ustvari USB1.1 memorije...

Ja ne vidim igde da su ih bilo kako krstili... mada im je poprilicno jaka cena za 128MB-ni model - 56€. Ne znam kolika je dilerska ali im je cena visoka.

JOBAH je napisao(la):
To nije iz namere nego nerazumevanja nabavne službe. Na njemu zaista piše dvosmisleno 'USB 1.1 & USB 2.0 compatible'... Pre bih rekao da je namera proizvodjača dovodjenje u zabludu prosečnog kupca.

Pise USB 1.1 compliant i USB 2.0 compatible... e sad sto komercijalista ne zna ili ne zeli da zna engleski to je vec druga stvar.

JOBAH je napisao(la):
Pise USB 1.1 compliant i USB 2.0 compatible... e sad sto komercijalista ne zna ili ne zeli da zna engleski to je vec druga stvar.
Nije iz te struke, video je da pise 'USB 2.0 ... nesto ...' pa je tako prepisao, nema on licno od toga nista. Ni ja nisam siguran da su svi opisi za 500-600 artikala tacni, do juce sam mislio da je ploca na stanju GA-8PE667 Pro a onda je ispalo da nema LAN port pa je samo GA-8PE667. Uostalom, zato na fakturi i postoji napomena o pravu na reklamaciju... Nije sve u prevari, takve firme ne opstaju 10-15 godina.

Jeste, ali se to malo zakomplikovalo, jer je tih 5-6 256MB odmah otislo dalje...

Uglavnom, kod nas se za sada ne mogu naci "USB diskovi" koji u potpunosti koriste USB 2.0.

Sve je "USB 2.0 komptibilno" sto je klasicna navlaka za kupce. Jer malo ko kapira da ako je kompatibilno to ne znaci da i radi na svih 480 Mb/sec koliok bi terbalo vec na 40Mb tj. oko pola MB/sec kolika je brzina USB 1.1 standarda koji je realnost tih "flesova".

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
malo ko kapira da ako je kompatibilno to ne znaci da i radi na svih 480 Mb/sec koliok bi terbalo vec na 40Mb tj. oko pola MB/sec kolika je brzina USB 1.1 standarda koji je realnost tih "flesova".
Saglasan, sumnjam da su se pojavili dovoljno brzi flash diskovi pa da im je USB1.1 usko grlo (bese maximum protoka oko 1.5MB/s).

Najbolje sto sam cuo je USB2.0 reader sa Transcend Compact Flash 30x Speed karticama... to navodno ide i malo preko 2MB/s.

E, stiglo kod mene u firmu 265MB USB2.0... Cena je oko 75"bodova". Telefon je 3544-007. Nisu bas nesto mnogo brzi od usb1.1, ali se primeti na kopiranju vise manjih fajlova. U magacinu ima jos 2-3 komada, ali krajem ove ili pocetkom sledece nedelje stize nova isporuka. Pa se javite...

Situacija oko USB2.0 je da svi ti proizvodjaci cekaju kontrolere za iste, a modeli kontrolera koji su izbaceni na trziste imaju decije bolesti i ne postizu brzine koje bi trebali. Nama je taj model USB2.0 bio najavljen za ovu nedelju pa su ga opet odlozili za sledecu. Inace smo poslednjih dana dosta snizili cene USB flash memorije a uskoro ce i bit publikovan javno taj cenovnik. U attachmentu mozete da vidite kako ti USB flash diskovi izgledaju (USB2.0)

Ne, ne verujem da je u pitanju prevara. To je cisto i dobrocudno neznanje u neupucenost. Nije to prvi put Imtelu tako da im u tom smislu ne zameram, ali takodje u pravu ima krilatica "neznanje nije opravdanje" u smislu ubio sam coveka ali nisam znao da je to zabranjeno🙂

Broz je napisao(la):
...

A gde je ono, izvini ZAP bio sam u zabludi itd 😛

NHF

Nazad
Vrh Dno