Šta je novo?

Gde i koje blanko CD-ove ?

DataLife uopshte nije verbatim, u novom pazaru lupe gore verbatim i eto verbatima :)

driver je napisao(la):
...

jel ti ovo 15.04.1967. datum rodjenja ? poshto sam i ja rodjen na isti datum )
Aha, ako si rodjen i u 4ujutro, u narodnog fronta u bgd, onda imamo isti horoskop.

ziv bio

Puno zavisi od rezaca. Neki ce pojesti sta bilo, drugi prave probleme.

Ja ove poslednje Verbatim Datalife koje sam uzeo gore diskove davno nisam video. Pre njih sam uzimao one pastel na stapu i u poredjenju sa ovima su kao nebo i zemlja. Ovi Novi Pazar Verbatim kako se identifikuju? Smartburn mi za ove datalife izbacuje proizvodjaca Mcc, Bagdad.
Gde je najpovoljniji Princo a gde slim kutijice?

Sumnjam da ce se u Bagdadu u skorije vreme proizvoditi bilo sta sto je hi-tech, mozda jedino pescani satovi.

Koliko mi je poznato, original Verbatim mora da se prijavljuje kao Mitsubishi, sve ostalo je fake.
Inace, bio sam probao neki od tih verbatima (DataLife 48x) koje neko dostampava, zapakuje i prodaje kao verbatim. One koje ja imam atip citaci ni ne prepoznaju (unknown), ali pokazuju da su na bazi ftalocijanina, sto Verbatim (koliko znam) nikada nije koristio. Inace nisam imao bitne probleme sa njima, ok su mi, ali mislim da se pod prstima oseca da su primetno tanji od originala.

Cini se da ta manufaktura za piratisanje ne moze da nabavi dovoljnu kolicinu "no name" diskova, pa podloge nabavljaju sa razlicitih mesta, ili ima vise porodica koje rade "verbatim".
Meni licno, to sa Novim Pazarom je ponekad bilo i simpaticno, dok je teksas bio u pitanju. Neki primerci Levis farmerki su bili bolje iskrojeni nego isti modeli koje sam video u ponekim americkim prodavnicama u sad-u (sto i nije neko cudo).
Ovo sa cd-ima mi je vec problematicnije.
Mislim da je najbolji izbor za kupovinu label-ovanih medija TDK i Princo (sa sedefastom stampon), i Verbatim za koji sigurno utvrdite da se prijavljuje kao Mitsubishi.
No name-ovi (i ne-labelovani) su svaki dobri za cenu koju kostaju, al sa njima treba pazljivije rukovati (kome je do trajnosti).
Mislim da ce i taj Bagdad Verbatim odraditi korektno posao, al` cena ne bi smela da mu bude vise od 25-26 din po komadu u slim kutiji, sve sa celofanom. Vise od toga je prevara. A obaska sto je kriminal.

Po meni trenutno je najbolje i najisplatljivije uzimati princo medije na stapu.Stvarno neznam nikoga da ih koristi i da se nesto zali.Je ih koristim vec godinu dana i po meni su NAJ za male pare.Neprave probleme sa citanjem , Osim ako se reze na nekim nenormalnim brzinama,a mislim da za to nema protebe(do 24x, max 32x).
Jos ako ih uparite sa kesicama koje su po 2 din... Jeftino (sto bi neki rekli jevtino) a odlicno.

DS9 je napisao(la):
...

Aha, ako si rodjen i u 4ujutro, u narodnog fronta u bgd, onda imamo isti horoskop.

ziv bio

Rodjen sam u narodnog fronta u 4 popodne, 6 godina kasnije :) ali datum je taj :)

Takodje isto iskustvo, snimam puno diskova i skoro sve Princo 40x koje i snimam tom brzinom, i ako mi se desilo par reklamacija kada ti diskovi stvarno nisu radili ni na mom rezachu....
Shto se tiche Verbatima, DS9 je u pravu, ima da se kupi DataLife slim za chak 26 dinara na 100 shto je nenormalna cena i sve govori o tome koliko je to Verbatim...Pravi je samo Mitsubishi i samo modro plave boje sa donje strane, shto je najjednostavniji reper za prepoznavanje...

driver je napisao(la):
Pravi je samo Mitsubishi i samo modro plave boje sa donje strane, shto je najjednostavniji reper za prepoznavanje...
Modro plavi su metalAZO a oni se više odavno ne prave... Original su i superAZO (tirkizni), naravno samo ako su Mitsubishi.

Nego kako bese da vidim koji je medijum u pitanju? Onaj nero info tool sam mislio da to moze, ali ne pise nista koji je disk.. :?

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Nego kako bese da vidim koji je medijum u pitanju? Onaj nero info tool sam mislio da to moze, ali ne pise nista koji je disk.. :?

Pa valjda to znaci da je No-Name disk, odnosno falsh Verbatim... 8)

Tab 'Disc' pa pod 'Extended Information' imaš 'Medium Info'

Verbatim DataLife Extra Protection Surface nalaze se na Verbatim
sajtu. Diskove proizvodi firma CMC Magnetics sa Tajvana i nije
renomirana firma, ali mozda su usavrsili tehnologiju... Verbatim
samo nalepi svoje ime na disk.

http://www.verbatim-europe.com/productinfo/optical/cdr.shtml?menu1=product&menu2=1

N.E.X. je napisao(la):
Verbatim DataLife Extra Protection Surface nalaze se na Verbatim
sajtu. Diskove proizvodi firma CMC Magnetics sa Tajvana i nije
renomirana firma, ali mozda su usavrsili tehnologiju... Verbatim
samo nalepi svoje ime na disk.

http://www.verbatim-europe.com/productinfo/optical/cdr.shtml?menu1=product&menu2=1

Meni ovi diskovi savrsheno rade !!! I ja sam gledao bash preksinoc ovu stranicu !!!

Super sto je dat ovaj info jer ukazuje da originalni Verbatim nije iskljucivo Mitsubushi

Inace, CMC nije nesto sto se vrednuje bas kao Taiyo Yuden, al` daleko od toga da nije renomirana firma. Mnogi poznati brand-ovi stampaju svoje logoe na njihovim diskovima.

Btw, ajd` da neko prijavi atip tog CMC verbatima (pa da znaju ljudi sta da traze, i sta su dobili)

jddipqd je napisao(la):
...

Tab 'Disc' pa pod 'Extended Information' imaš 'Medium Info'

N/A mi stoji koji god disk da ubacim,imam i stare verbatime koji moraju da su original jos iz 97/98 god.. Ali opet ne provaljuje. :?

Da nema veze sto mi je pisac trenutno iscupan i van kucista, pa sa CD ROM-a ocitavam ovo? :rolleyes:

U PC Centru imas Verbatime 700 48x slim za 35 dinara na 10 kom.

Ako imas Sony/Liteon onda sa Smartburn- media check simulator

Space cowboy je napisao(la):
Ja ove poslednje Verbatim Datalife koje sam uzeo gore diskove davno nisam video. Pre njih sam uzimao one pastel na stapu i u poredjenju sa ovima su kao nebo i zemlja. Ovi Novi Pazar Verbatim kako se identifikuju?

meni se identifikuju kao: India,MoserBaer

Released Date : 2002/7/4
Revision : V2.0
Drive Models : for all LITE-ON 48x, 40x & 32x CD-RW

Remark:
Since LITE-ON 32/40/48X CD-RW drive, Buffer Underrun Protection
Feature is always activated. The new feature of SMART-BURN is
to check CD-R/RW media quality and set burning speed limit
base on this. The burning speed will be limited by the
"SMART-BURN Speed Limit" shown on PC screen.

Once the Media Manufacturer is identificated by the program, it
means LITE-ON CD-RW drive will use dedicated writing strategy
& running optimal power calibration to secure the burning quality.
Imam Lite-on tako da sam siguran da sa njim radi... :D

verbatim na stapu 19 dinara a sa kutijom 29 dinara

Na juznom bulevaru a na kolicine preko 100 daju popuste

Re: verbatim na stapu 19 dinara a sa kutijom 29 dinara

smireni je napisao(la):
...

Koji verbatim?

data life 48x
zvao ih na 3000 kom cena je 23 dinara s kutijom slim

Da li ste primetili da se na Princo discovima posle nekog vremena pojavljuje oker boja kod spoljne ivice diska?
Nadam se da je to moj trip!

Onda sam se i ja utripovao :eye:

Vrh Dno